Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה ממש לא עניינם מה אני עושה\עשיתי במחשב, לא שיש לי מה להסתיר, אבל עדיין זה לא לעניין שהם יראו עם מי ועל מה אני מדבר. את החיים הפרטיים שלי אני מעדיף לשמור לעצמי.

אתה ממש גבר...

כשתחיה על חשבונך כולל תשלום על: מגורים, מזון, חשמל, מים, ארנונה ובזק - אז ורק אז תוכל לבוא ולטעון שזה לא עניינם.

ברגע שאתה מתקיים על חשבון מישהו אחר אז יש לו זכות מלאה לקבוע את כללי ההתנהגות בבית, כולל - מה לעשות - חדירה ל"היכל הקודש" של הפרטיות שלך.

אגב - שלא תחשוב שאתה כל כך מיוחד, את כל הדברים שאתה עושה כולל כל השטויות שעל הדרך עשו גם חברי הפורום ותתפלא גם ההורים שלך...

פורסם

אני לא יודע איך זה אצלך בבית, אבל אצל ההורים שלי לא הייתי עבד. הם לא עשו לי טובה ששילמו עלי, זו "חובתם" (מבחינה מוסרית) כהורים.

ועוד פעם, זה לא עניין של מה שיש במחשב, זה עניין של כבוד לפרטיות האדם.

אם הם רואים שהילד מתנהג מוזר, אז אולי מוצדק פה לבדוק לו את המחשב\טלפון כדי לדעת את פשר הדברים, אם שיחה לא עזרה. אבל אם ההורים בוטחים בילד שלהם ובחינוך שנתנו לו , אני לא רואה שום סיבה לחדור לו לפרטיות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אבל אצל ההורים שלי לא הייתי עבד. הם לא עשו לי טובה ששילמו עלי, זו "חובתם" (מבחינה מוסרית) כהורים.

אפשר לעשות מטעמים ממה שכתבת, אבל הפעם אתאפק -> :hihi:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא יודע איך זה אצלך בבית, אבל אצל ההורים שלי לא הייתי עבד. הם לא עשו לי טובה ששילמו עלי, זו "חובתם" (מבחינה מוסרית) כהורים.

ועוד פעם, זה לא עניין של מה שיש במחשב, זה עניין של כבוד לפרטיות האדם.

תסלח לי - מרוב ששמעת את דר' יצחק קדמן (איש יקר, מלא כוונות טובות-שמעלה אותנו על הדרך המובילה לגיהנום), שכחת שלילד אין רק זכויות, יש גם חובות והרבה.

לא לחינם השתמשתי במונח "ילד" כיוון שכל אדם שאיננו עומד ברשות עצמו במספר פרמטרים מרכזיים, הוא ילד וממש לא חשוב מה גילו הכרונולוגי.

פורסם

אין לי מושג מי זה יצחק קדמון. ואני מסכים איתך שלילד יש חובות, אני לא מבין אבל איך זה קשור לנושא פה.

בכל מקרה מה שניסיתי לאורך השרשור להגיד זה שיש דרכים יותר טובות לגשת לבעיה מאשר לפגוע בפרטיותו של הילד.

לפי דעתי, ילד שיודע שההורים לו מתערבים לו בחיים הפרטיים, יתפוס מהם יותר מרחק ולא יפנה אליהם אם יש לו בעיה כי עצם זה שהם לא כיבדו את פרטיותו מערער את הקשר ביניהם.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אין לי מושג מי זה יצחק קדמון. ואני מסכים איתך שלילד יש חובות, אני לא מבין אבל איך זה קשור לנושא פה.

יש סתירה בדברים שכתבת.

תפנים - כשאתה חי על חשבון מישהו, אז הוא גם יקבע לך את הכללים - "בעל המאה הוא בעל הדיעה" שמעת?

שבת שלום.

פורסם

אני לא רואה סתירה בדברים - יש חובות להורים ויש חובות לילדים.

אני ממש לא נגד התערבות ההורים בחיי הילד, אני נגד התערבות בוטה כמו זו שהציעה Gabrial9, שעלולה להוביל לנתק בקשר בין ההורים לילד.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

`Infinity, אני עדיין לא מצליח להבין למה אתה כל כך נגד הרעיון,

יותר נכון - מה יש לך להסתיר?

אתה יכול להגיד "אין לי מה להסתיר, פשוט לא רוצה שיחטטו לי במחשב".

אבל אולי תיתן דוגמא?

ושוב, לא התכוונתי לאחד כמוך, מעל 18. שהוא אדון לעצמו, וחוקי לכל דבר. ואם תבצע עבירה - האחריות היא עליך, לא על הוריך.

אבל נניח ואתה בן 14, מה יש לך להסתיר?

אם אתה מסתיר את זה שאתם מדברים עם החבר'ה על סמים, על

הנערה שהחברים שלך עשו לה משהו, על דרכים מתוחכמות לקניית סיגריות, איך לגנוב סמלי מכוניות, מחר אחרי הלימודים מכות כולם על X, מי מארגן אלכוהול לחבר'ה, אתה מבין? אז אם זה אחד מהדברים האלה - ההורים חייבים לדעת.

מה הם יעשו? אני בטוח שהם ידעו לטפל.

לא ידעו? אז יפנו עם זה ליועצת, היא תדריך אותם.

ד"א, הילד לא צריך לדעת שחיטטו לו במחשב, אז זה לא יהרוס

שום קשר. וגם אם הוא יגלה שמושתלת לו תוכנת ריגול במחשב -

מניין לו שההורים הם אלה ששתלו את התוכנה?

לך תדע, אולי ברגעים אלה רצה אצלך תוכנת קיילוגר במחשב,

היא יכלה לרדת עם המשחק החדש שהורדת/התמונה/השיר.

היום אפשר להסתיר הכל.

מקווה שהבנת, ובכלל שוב, זה לא מכוון אליך, אתה כבר מזמן

עברת את הגיל. מעל גיל 18 אתה אדון לעצמך, אתה אמור לחשב

כל צעד שאתה עושה. אתה כבר לא אותו ילד בן 14.

אל תחשוב על מה שכתבתי כאותו הילד שמחטטים לו במחשב

אלא תנסה לחשוב על זה כאבא בעוד כמה שנים, שיש לו 2 בנות,

וכל ערב הוא שומע על אונס בחדשות, ופדופילים בצ'אטים בפייסבוק

ופגישות ושהן נפגשות איתם ורצח ואתה מבין אותי.

אני בטוח שאז אתה תדבר אחרת.

פורסם

שוב פעם, זה לא עניין יש מה שיש או אין להסתיר. אני בן אדם שמאד קנאי לפרטיותו, וזה לא רק במחשב, הייתה לי גם בעיה כשמישהו נהג לי באוטו\נכנס לי בחדר בלי רשות, למרות ששוב פעם זה לא קשור להתסרת דברים.

יש לי קשר מעולה עם ההורים ולא הסתרתי מהם אף פעם דברים שהם צריכים לדעת, בגלל שאני יודע שהם בוטחים בי ומכבדים את רצוני אז גם אני יודע את חשיבות מעורבותם בחיים שלי.

ואין כזה דבר שהילד לא יגלה בסופו של דבר.

אני רואה את זה ככה: ברגע שהילד יעלה על הדבר זה יגרום להתנהגות דווקא מצידו.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...