Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר ברכב אופל קורסה 96. לפני כיומיים נסעתי בגשם שוטף. לאחר כעשר דקות המנוע כבה.

לאחר מספר דקות בהן הזזתי את הרכב לצד הדרך הצלחתי להניע.

לאחר נסיעה קצרה וכניסה לשלולית לא עמוקה הרכב כבה. בבדיקה לאחר שעה הצלחתי להניעו.

נאמר לי שכנראה זה המפלג וכדאי לעטוף אותו בניילון (?).

איפה נמצא המפלג באופל קורסה (איך אזהה אותו) והאם בטיחותי לעטוף אותו בניילון ?

אשמח לשמוע גם את דעתתכם, בעלי הניסיון באשר לתקלה וכיצד מומלץ לפתור אותה.

תודה רבה

פורסם

את המפלג תוכל לזהות בקלות אם תעקוב אחרי חוטי הההצתה היוצאים מהפלאגים ומיתחברים כל 4 החוטים בסופו של דבר למפלג. הוא אמור להיראות כך:

XD275-0.jpg

:)
פורסם

החוצה שלוליות.

אני מקווה בשבילך שרק מערכת ההצתה נרטבה, אם נכנסו מים דרך פילטר האויר לבוכנות זה עלול להיות סיפור מסוכן.

התופעה נקראת "נעילה הדרוסטטית" והתוצאות יכולות להיות הרסניות למנוע כי הבוכנה דוחסת מים במקום תערובת אויר ודלק ויכולה לעקם טלטל ולפרוץ את בלוק המנוע.

לכן ההמלצה, אם נכנסת לשלולית והמנוע כבה אל תניע אותו, הבא גרר שהמכונאי יבדוק ויחליט אם יש נזק.

על בשרי למדתי את הנושא בפייסטה 1983.

פורסם

כל מה שאתה אומר נכון, רק שפותח השרשור ציין שהוא כבר הניע את הרכב לאחר המקרה. אם הייתה נעילה הידרוסטטית המנוע היה ניזוק. באופן כללי אתה צודק שצריך להיזהר מכניסה לבריכות מים.

פורסם

שלום,

תודה רבה על ההסבר ועל האזהרה. איישם אותה בפעם הבאה.

הפעם יישמתי את ההמלצה לא לתת לנהג אחר, שעצר והציע להניע את הרכב עם כבלים,

לגרום לנזק ברכב עקב אי חיבור נכון של כבלי הנעה.

ולגבי השלוליות - לא נכנסתי לשלולית עמוקה בנסיון לחצותה. איני מחפש הרפתקאות.

נסעתי בכביש 4 שלפתע החל גשם שוטף. נסעתי במהירות פחותה מזו המותרת אך כנאה עקב הראות הלקויה

לא הבחנתי ב-"אגמים" שנקוו על הכביש.

תודה רבה על הסיוע

פורסם
יש ספריי "אוטם" בריקושט, לאטימת נעליים בד"כ, לי הוא פתר את הבעיה הנ"ל באופנוע

יש גם תרסיס כזה לרכב , מרססים על המפלג לאחר מיספר דקות החומר מיתיבש ויוצר ציפוי נגד מים למפלג.

ניתן לקנות באוטו דיפו .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אביב, זו בדיוק הבעיה.

לאחר הכניסה לשלולית כדאי לבדוק את פילטר האויר ולראות הבאו המים, יתכן והנזק לטלטלים כבר נגרם אבל המנוע עדיין מניע.

ורק לאחר תקופה של קשיי הנעה, זיוף, חוסר סחיבה וכו' הטלטל פורץ את גוף המנוע.

לכן לאחר הכניסה לשלולית עמוקה מומלץ לא להניע, לבדוק את הפילטר ומכונאי יכול לדעת מיד אם הייתה אותה נעילה.

ומזוית אחרת של העניין,

ברכבים להם יש ביטוח מקיף הוא מכסה סוג כזה של נזק כי מדובר למעשה בתאונה.

זאת כל עוד הוכח שהמבוטח נקט באמצעים סבירים וכו'

פורסם

יש לי קורסה שנת 97 ידנית עם אותה בעיה בדיוק.

ציפיתי את המפלג בניילון נצמד והבעיה נפתרה!. רכב כמו חדש.

תודה.

• תוכן חדש...