Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה קיבלתי מחבר זוג רמקולי מדף ביתיים של חברת KLH האמריקאית.

הרמקולים היו במצב לא מזהיר (בלשון המעטה) ושני הוופרים היו צריכים לעבור RECONE, מה גם שאחד עבר תיקון בעבר והם לא נשמעו זהה.

בצער רב החלטתי להשליך את הוופרים וה"בוקסות" לפח, ולהציל את הטוויטרים והקרוסים.

היו לי בעבר רמקולים ביתיים של KLH (מאותה הסדרה של הרמקולים שחבר תרם לי) ומאוד אהבתי את ביצועי הטווטרים. החלטתי שאני רוצה לראות איך הטוויטרים האלה ישמעו ברכב. תוסיפו לזה את העבודה שיש לי איפה לדחוף טוויטרים כאלה גדולים ברכב בתוספת העובדה שנמאס לי לראות את ה MT23 דבוקים עם סיליקון לדשבורד ותקבלו מתכון מנצח לבצע ניסוי בכל מחיר.

בארון זרוקים להם זמן רב קרוסים של מורל מדגם MX2.2. לא ממש ברור לי מאיזה סט היו הקרוסים האלה וגם גוגל לא שופך עליהם הרבה מידע, מה שכן הצלחתי להבין הוא שנקודת החיתוך לוופר היא באיזור ה 1000-1500HZ ב 6DB (רק סליל) ונקודת החיתוך לטוויטר היא באיזור ה 3K-3.5KHZ ב 12DB.

מאחר ועל הקרוסים של KLH היו רשומים ערכי הסלילים והיה לי את ערך הקבל, הבנתי שנקודת החיתוך שהם בחרו היא 3KHZ ב12DB (סליל של 0.6 מיליהנרי וקבל של 4.7 מיקרו פאראד לטוויטר 8 אוהם).

החלטתי להיצמד למה ש KLH בחרו ולהישאר עם נקודת החיתוך הזו עבור הטוויטר. לגבי הוופר החלטתי להשאיר את הסליל המקורי בקרוס של המורל ולקוות לטוב. זאת הנקודה לציין שמדובר בוופר של אילייט שלא אוהב לטפס גבוה מדי. החלטתי לקחת את ההימור ולקוות שלא יהיה "בור תדרים" מורגש מדי.

זכרתי שיש לי שאריות של קרוס ישן נוסף של "אומגה אודיו" ובו יש קבל איכותי מסוג PET של WIMA בערך 4.7 מיקרופאראד, בדיוק בערך שצריך. החלטתי להשתמש בו במקום קבל אלקטרוליטי רגיל.

הסלילים בקרוסים של ה KLH וגם הסליל של הוופר בקרוס של המורל הם מסוג IRON CORE, וזאת הנקודה להדגיש שלא ממש ברור לי מה טוב יותר, AIR CORE או IRON CORE. יש על זה המון דיונים בפורומים של חובבי אודיו, אבל נראה שהמגמה היא דווקא לכיוון סלילי ה AIR CORE. איך שלא יהיה אין לי ממש דרך לשנות את זה. ביום שאני אבנה קרוס אמיתי מ 0 אני מבטיח לעשות דוקטורט בעניין :wink:

אז עם מה שיש התחלתי לעבוד וככה זה נראה:

שלב ראשון: ככה נראה קרוס אמיתי. בלי מעגל מודפס ובלי שטנצים עיצוביים, רק סלילים, קבלים ונגדים:

attachment.php?attachmentid=224202&stc=1&d=1292660590

שלב שני: ניקוי הקרוס מהסליל הצנום, הקבלים הצהובים והחוטים הדקיקים של המינוסים. מה עבר להם בראש?!

attachment.php?attachmentid=224203&stc=1&d=1292660590

שלב שלישי: התקנת הקבל החדש, סליל ועיבוי המינוסים ל 1.5 מ"מ שרירי. בנקודה הזאת עלי לציין שאינני מלחים מוסמך כמו גם שימוש בשרינקים היה משפר מאוד את הויזואליות של העבודה. בשורה התחתונה ההלחמות חזקות, השתמשתי בבדיל טוב והכל מקובע למקום באמצעות דבק:

attachment.php?attachmentid=224204&stc=1&d=1292660590

הטוויטר:

attachment.php?attachmentid=224205&stc=1&d=1292660590

זהו. השלב הבא יהיה ההתקנה ברכב, ואני מאוד מקווה שייצא לי לעשות את זה עוד השבת, כי אם לא השבת זה כנראה ייצא לפועל רק בעתיד הלא-ממש נראה לעין :-(

רשמים יגיעו בהמשך!

איתמר.

CRS 001.jpg

CRS 002.jpg

CRS 003.jpg

CRS 004.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום

איתמר, נראה טוב, QUICK AND DIRTY. נשאר רק לבדוק איך שומעים ולמצוא איך להרכיב את המפלצות האלה. אני חושב שכדאי להרכיב טוויטרים ישר אלייך (זה נקרא ON AXIS, נכון?). פשוט צורת פיזור של טוויטרים ביתיים שונה מטוויטרים לרכב. למרות שאפשר לסמוך שתמצא את המקום והכוון הטובים ביותר.

אפשר עצה? את החוט השחור שעובר מעל סליל קטן כדאי לעשות יותר ארוך ולתת לו צורה של S. כך לא יהיה לחץ על נקודות ההלחמה כתוצאה של רעידות או שינויי טמפרטורה. אני מקווה שהדבקת את הקבל והסליל הקטן לגוף עם דבק חם או משהו בסגנון. אני גם הייתי מכסה את המגעים ונקודות הלחמה בבידוד כלשהו, הכי פשוט איזולירבנד או דבק חם (טוב, אני מפחד מקצרים עד כדי פרנויה :-) ).

אבל אהבתי את הרעיון. אחכה לרשמים

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

קבל ח"ח על היוזמה -

א. האם לקחת בחשבון בחישובים שלך את העכבה הנומינלית של הטוויטר?

ב. לטוויטר הזה יש מגן פלסטיק "ששובר" את הסאונד ולמעשה משמש כמעין דיפיוזר - כאשר אני פעם בניתי זוג רמקולים (ביתיים) היה לי טוויטר של VIFA דומה מאוד ויזואלית לזה ופשוט הסרתי את המכסה הזה כדי לקבל את כיפת הטוויטר חופשיה - דבר שהביא לגבוהים פחות צורמניים ויותר מפורטים .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

איתמר -

מה לגבי לנסות להפעיל קודם כל בבית ולראות שהכל תקין???

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוריס, ההלחמות חזקות מאוד ובדקתי 7 פעמים כל נקודת הלחמה שאין מצב שמשהו אחר נוגע בה. מה שכן, העבודות הבאות יבוצעו ברמה קצת יותר גבוהה כולל שרינקים וספייר לכבלים. וכן, כל הרכיבים מודבקים בדבק חזק.

עופר, אני לא יודע בדיוק מה עושה הדיפיוזר הזה ואני לא בטוח שהסרתו תעשה טוב לסאונד. הטוויטרים מסדרת ה TN של פוקל מגיעים עם פטנט דומה ולטענת פוקאל זה דווקא עוזר לפיזור הסאונד, על אחת כמה וכמה ברכב שלא תמיד ניתן להגיע לזווית ON AXIS כמו בבית. בכל מקרה בינתיים אני מתכוון להשאיר אותם, להסיר את הדיפיוזרים האלה זה עניין של שניות, אבל אין דרך חזרה. נראה איך זה נשמע ואז אחליט.

אדי, בדקתי גם ויזואלית וגם עם רב מודד לראות שהכל מחובר כמו שצריך. חוץ מזה מה כבר יש שם? למה שזה לא יעבוד?

בכל מקרה היום התקנתי רק צד אחד ברכב ועשיתי קצת A\B TEST בין הצדדים. התחושה הראשונית היא כמו שחשבתי, הטוויטר של ה KLH הרבה יותר "אוורירי" מהמורל ועם זאת לא צורם, לפחות לא בכמה שירים שהרצתי. עדיין, החלטה סופית יכולה להתקבל רק לאורך זמן ולא מניסוי של 10 דקות.

להפתעתי בתחום המיד כמעט שלא שמתי לב למשהו מיוחד (פחדתי שהמיד ילך לאיבוד בתצורת שני חלקים), אבל אני מניח שגם כאן זה עניין של זמן עד שכל ההבדלים עולים לאוזן.

בינתיים אני מתכוון להמשיך ולנסוע בשתי התצורות ולראות למה אני יותר מתחבר. משמיעה ראשונית נראה שעשיתי עבודה לא רעה :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רעיון נחמד מאוד

מעלה לי תהיה:

אם אהבת את נקודת החיתוך כמו שנשמע ברמקול הביתי ב (6 או 8 אוהם)

ברגע שתחבר אותו לרכב ב 4 אוהם הנקודת חיתוך משתנה משמעותית (25-50% לפה או לשם - תלוי בהתנגדות המקורית)

לקחת את זה בחשבון ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הערכים שבקרוס מותאמים לערך הדרייברים שמחוברים אליהם. המגבר פועל לפי מה שהוא רואה והערכים האלה משתנים כל הזמן.

מכאן נובע שהנתון של הספק המגבר, בד"כ ככה וככה RMS ב 4 אוהם, לא ממש מדוייק והוא למעשה לא הדרך הנכונה לבדוק עוצמה של מגבר.

איתמר.

פורסם

לא הזכרתי עוצמה, הרעין הוא שרכיב שיחתוך לך תדר מסויים בהיתנגדות מסויימת בהתנגדות אחרת הוא יחתוך בתדר אחר ביחס מדוייק

כלומר אם ב8 אוהם ה 4.7 מיקרופארד חתך לך נגיד ב 1000, ב 4 אוהם הוא יחתוך ב 500

תכניס את הערכים למחשבון יעודי ותראה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ההבדלים בהתנגדויות רלוונטיים לרמקולים עצמם (בעצם לעכבת הסלילים שברמקולים).

נגדים בטור לא ישפיעו על תדר החיתוך.

מתחדשת*

פורסם

gsi16v, הכל מחושב לפי ערכי התנגדות הדרייברים. נקודת החיתוך הותאמה לטוויטר 8 אוהם, נקודת החיתוך לוופר הותאמה ל 4 אוהם. קצת קרדיט שאני מבין מה עשיתי :wink:

יצא לי לנסוע היום נסיעה די ארוכה ולעמוד על ההבדלים בין הצדדים.

קודם כל, יש הבדל די משמעותי בין שתי התצורות, אבל לדעתי הוא נובע בעיקר בגלל הבדלי גיינים בין הרכיבים. אני אעלה את הגיינים של המיד והטוויטר של האילייט בכדי להשתוות לעוצמה של הטוויטר של KLH. כרגע הוא קצת דומיננטי, השלב הבא יהיה להחליף גם את הנגדים בקרום לנגדים בערך יותר גבוה כדי לרסן אותו, כרגע הטוויטר פשוט משתלט על כל העסק (אבל עושה את זה בצורה נפלאה :-D). אני מאוד מופתע מהתוצאה, לא חשבתי לקבל איכות כזאת מטוויטר ביתי פשוט יחסית ושעוד מותקן הכי OFF AXIS שיש.

אין לי ספק שעוד קצת ריסון של הטוויטר והוא ישתלב בצורה הרבה יותר הרמונית בעסק. המיד והטוויטר של האילייט נשמעים אנמיים לחלוטין, אבל כאמור אני די בטוח שזה עניין של גיינים.

אני מקווה שהשבוע יצא לי לבדוק את העסק עוד כמה פעמים ובעיקר להשוות עוצמות בין הצדדים ולקבל תמונה קצת יותר ברורה על נקודות השוני בין הסטאפים.

איתמר.

פורסם

בנימה הזו לגבי הספק של מגבר -

מה מהשמעות של הספק של מגבר אם הוא מוצהר להוציא 50 וואט RMS בתחום תדר של 20הרץ עד 20K הרץ?

מה המשמעות של ההספק הזה אם האות שנכנסת למגבר חתוכה מראש לתחום תדר של 50 הרץ עד 2500 הרץ למשל?

מה המשמעות של כל מה שנכתב מעלה כאשר מחברים על המגבר הזה אלמנט שמסוגל לספוג 200 וואט RMS למגנט שלו, מסוגל לנגן בין 25 הרץ ל3K הרץ אבל בפועל הוא ינגן מ50 הרץ עד 2K הרץ? כמה זרם הוא יצרוך אז?

עד כמה המגבר הזה יעיל בתחום תדר הזה?

מה קורה כשההתנגדות משתנה?

מה קורה אם נחבר עכשיו אלמנט שיכול לרוץ במלוא המהלך שלו על הספק של 50 וואט?

בקיצור - נתון ההספק של המגבר כמעט ולא אומר לנו כלום כאשר מדברים עליו בפני עצמו -

מגבר 1200WATT וואוהואהוהואאאוווואהו איזה מגבר יא וואראדי :-D:-D:-D - ערסים של פלאפל בחמישה שקלים!

סליחה - חמש שקל!

איתמר - מצד אחד אם אתה רוצה להרגיע טוויטר אתה יכול או

להעלות לו את נקודת החיתוך אבל להוריד לו את הגיין

או

להוריד לו את נקודת החיתוך

או

להוריד לו את נקודת החיתוך ולהלעות לו קצת את הגיין

ובמקביל גם לכוון את המידבאס...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איתמר - מצד אחד אם אתה רוצה להרגיע טוויטר אתה יכול או

להעלות לו את נקודת החיתוך אבל להוריד לו את הגיין

או

להוריד לו את נקודת החיתוך

או

להוריד לו את נקודת החיתוך ולהלעות לו קצת את הגיין

ובמקביל גם לכוון את המידבאס...

Y Y Y איך הסתבכת, בשביל מה כל הווג'ארס?

קודם כל, זה קרוס פאסיבי, אין גיין. ה"גיין" נקבע ע"י ערכי הנגדים ואותם צריך לשדרג. ברגע שאני אחליף לנגדים בעלי ערך קצת יותר גבוה (ואין לי מושג באיזה ערך, זה ניסוי וטעייה) הטוויטר אמור להתרסן ולהשתלב עם המידוופר, בדיוק כמו שמכוונים גיין במערכת אקטיבית.

להוריד את נקודת החיתוך? למה? מה זה יתן לי? כמו שאמרתי פעם ואני עדיין עומד על הדעה הזו, ל99% מהטוויטרים אין מה לחפש מתחת ל 3K הרץ. במקרה הנוכחי הטוויטר חתוך ב 3K ו 12DB והוא נשמע מצויין. אם KLH בחרו את הנקודה הזו מי אני שאקבע אחרת?

את הוופר אין לי דרך לכוון ואני גם לא מתכוון להתעסק איתו. כרגע הוא נחתך באיזור ה 1,000HZ ו 6DB ונשמע בכלל לא רע. לדעתי כל חיתוך אחר דווקא יפגע בביצועיו, האילייט לא אוהב לטפס גבוה, והוא בטח לא יישמע טוב בלי ריסון מתאים.

בשורה התחתונה מדובר בקרוס פשוט ביותר שמורכב מרכיבים שיש לי בשלוף, לא קניתי שום דבר במיוחד. לדעתי אפילו כרגע התוצאה מפתיעה ביותר, לא ציפיתי לביצועים כאלה. ברגע שאני אצליח להנחית את הטוויטרים לרמה שבה הם יצליחו להשתלב עם המידוופר המערכת תשמע מצויין ולדעתי לא פחות טוב מהאילייט 3 חלקים שקדמו לה.

איתמר.

פורסם

אתה יכול לנסות לחבר נגד משתנה בערך שבין 0 אוהם לכמה עשרות.

ברגע שתמצא את הנקודה האידאלית תרכוש נגד/ים בערך הנ"ל, וסגרת את הבסטה.

נ.ב.

לא מורגש הבור בין המיד לטויטר?

מתחדשת*

• תוכן חדש...