Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה היה לי קצת רעש מתכתי בלחיצה על דוושת הבלם בדקתי רפידות והם נראות בעובי תקין (מצורף תמונה )

לגבי הדיסק יש עליו סימנים האם זה מה שגורם לרעש?

בד"כ הדיסק נפגם כשבהרקס נגמר ומשפשף את הדיסק נכון? אבל אצלי הרפידות נראות בסדר

תעלומה? אולי זה ישן בכלל הסימנים האלה ?

אשמח לקבל את חוות דעתכם

תודה רבה מראש!

IMG068.jpg

IMG067.jpg

IMG066.jpg

פורסם

לפי התמונה רואים שהדיסק שחוק מאוד עדיף לבצע מדידה ובמידת הצורך להחליף (המדידה מתבצעת בעזרת מיקרומטר)

רואים שעל הדיסק עברו כמה רפידות

פורסם

עם רמת הידע שאתה מפגין בקשר לבלמים אתה פשוט מסכן את כל הסביבה כשאתה מטפל בהם לבד (בניגוד מוחלט לחוק ד"א).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נמחקה ההערה הנוגדת את כללי הפורום

לשאלתך - גש עם הצלחות למוסך שאל את דעתם. אם מעולם לא הוחלפו צלחות ברכב והוא משנתון ישן (מעל 7 שנים

לא ציינת סוג הרכב והשנתון)

לפעמים רצוי להחליף

פורסם

אגב רפידות נראות בסדר גמור.

לפעמים כל הסיפור הזה מסתכם בליטיש באמצעות בד שמיר עדין של הצלחת והרפידה.

פורסם
לאחרונה היה לי קצת רעש מתכתי בלחיצה על דוושת הבלם בדקתי רפידות והם נראות בעובי תקין (מצורף תמונה )

לגבי הדיסק יש עליו סימנים האם זה מה שגורם לרעש?

בד"כ הדיסק נפגם כשבהרקס נגמר ומשפשף את הדיסק נכון? אבל אצלי הרפידות נראות בסדר

תעלומה? אולי זה ישן בכלל הסימנים האלה ?

אשמח לקבל את חוות דעתכם

תודה רבה מראש!

על איזה רכב מדובר ? שנת ייצןר ומנוע ?

יש למדוד את עובי הדיסק באיזור שהדיסק נשחק ולבדוק מול הוראות הייצרן מהי מידת המינימום.

תבדוק האם הדיסק לא מעוות עקב התחממות ייתר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא שי, אך תסלח לי אם אני יענה-

אסור לגעת בברקסים, אני לא מוסכניק, אני מפטל בעצמי ברכב שלי אבל לעולם לא נוגע בברקסים.

זה דבר שאסור ומסוכן.

סליחה שאני צריך לנסוע בכביש ולחשוש שאולי הרכב שלידי טיפל בברקסים לבד ללא כל ידע.

קובי

פורסם

זה נראה לי פיזו או סיטרואן. ופרקת גם את הבית של הקליפר דבר שלא נצרך להחלפת בלמים. הדיסק לא חלק והרפידות סוג ב' כנראה בשביל זה יש רעשים. איכות החיכוך מאוד קובעת גם את עוצמת הבלימה. וכשאתה סוגר את הברגים לנבה (בורג 19) תהדק לפחות 50 ניוטון מטר. את הברגים של הקליפר אם עליהם מחליק הקליפר תגרז קצת ולא על ההברגה. מומנט ההידוק (בורג 12 או 13) כ25 ניוטון מטר.

זה דיסק לא מאוורר והוא מאוד זול כ120 ש"ח לזוג טוב. אז תשים חדש.

אגב פעם בקרתי חבר שהיה לו 205 הוא החליף לבד רפידות, אני לא הסתכלתי מה הוא עושה. אבל הוא יצא לנסיעה וראיתי על הרצפה חלק קטן שנשאר מיד התקשרתי אליו שיחזור מיד מתברר שהוא הרכיב הפוך את הרפידות ולא נעל אותם למקום כמו שצריך, תאר שהיה ננעל לו גלגל באמצע כביש מהיר. לא יודע אם הוא היה יוצא חי.

לכן אם יש לך ספק אז אין ספק תביא בעל מקצוע.

פורסם

מדובר בסקודה פליסיה 96 לכל הדואגים לשלומי הכל חובר בחזרה בזהירות ובמדוייק

לאחר שהרכבתי חזרה הפסיקו הרעשים ואני מרגיש שיפור משמעותי

הרכב גם נסע 250 ק"מ מאז

עדיין יש את הרעש המוכר כשאני משחרר את הברקס לאט לאט

אני כנראה יחליף צלחות בלם ולכל מי ששואל כן לבד!

תקנו אותי אם אני טועה אבל שמחליפים צלחות צריך להחליף את שניהם למרות שהשני תקין מ=נכון?

אני דווקא כן חושב שהייתי צריך לפרק את כל הקליפר ידוע לי שברכבים אחרים אפשר להוציא בורג אחד ולהחליק אותו למעלה ולהחליף

פורסם

הדיסקים שבתמונה בהחלט צריכים חריטה. יכול להיות שהחריצים נשארו מהרפידות הקודמות שהוחלפו והדיסקים לא נחרטו.

המלצה חמה- החלף רפידות לרפידות איכותיות וחרוט את הדיסקים (במידה והמידה מאפשרת). אם לא החלף לדיסקים חדשים.

דיסקים חדשים ורפידות (בטח לפליסה 96) הם ממש לא סיפור יקר והם אביזר בטיחותי.

אני לא זה שיגיד לך החוק אומר כך וכך אבל לכל הפחות עבודה יש לבצע עם ידע בסיסי (שלא כדי להעליב חלילה, ברור שאין לך עדיין). לצורך זה נעזרים במישהו מוסמך או בספרות טכנית. לא באים אללה באב אללה ומנסים מה שהולך.

פורסם

החריצים נראים יותר מאבן שנתפסה בקליפר ופחות מבלאי (וזה מסתדר עם הרעש שנעלם אחרי פירוק והרכבה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לאביב תודה רבה

וכמובן זו הגישה אני בהחלט חושב שמי שלא בטוח במה שהוא עושה שלא יעשה זאת אני השתמשתי כמו שהגדרת זאת בספרות טכנית ובמדריכים בוידיאו וגם התאמנתי על יבש לפני שהתלחתי לטפל ברכב שלי

העליתי את השאלה לפורום כי רציתי חוות דעת של עוד אנשים זה תמיד מעניין אותי לשמוע

כבר שהורדתי את הגלגל וראיתי את הדיסק ראיתי שכדאי להחליף אותו

הרעשים שעדיין יש כאשר אני עוזב את הברקס הם ככל הנראה תוצאה מכך שהדיסק לא חלק

תודה לכולם

• תוכן חדש...