Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.

יש לי רדיו ישן, כמו של "הארלם", אני משתמש בו דיי הרבה והאמת שהוא מאוד טוב, איך אומרים "נותן בראש", ווליום טוב, איכות שמע טובה מאוד (יחסית!) ונוח כי הוא נייד ומופעל על בטריות, ויש לו חיבור AUX מאחורה ובעזרת כבל מחברים לפלאפון, מעולה אם עושים על האש במקום ללא חשמל כמו ים וכדומה,

הוא מופעל על ידי 8 (!!) בטריות גודל D

כול בטריה זה 1.5V, עכשיו בחישוב שלי זה יוצא 12V, מה גם שיש לו חיבור לשנאי חיצוני כלומר מלבד החיבור חשמל הקבוע שלו ועליו גם רשום 12V DC.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת - האם ניתן לחבר אותו למצבר רכב? כלומר לסדר את החיבורים של הבטריות מאחורה, לחבר בניהם כמו שצריך (מקווה שהבנתם, לא הצלחתי להסביר בצורה נורמלית) ואז לחבר בעזרת חוטי חשמל למצבר רכב? כלומר שמורכב על רכב אבל כשהרכב לא מונע.

מה שעולה לי לראש זה שהאמפר והזרם במצבר רכב הרבה יותר גבוהים מ8 בטריות D וזה יכול לשרוף את הרדיו, אבל אשמח לעזרתם אם ניתן בכול זאת ע"י בניית מעגל חשמלי או משהו דומה,

תודה רבה מראש.

151120101623.jpg

פורסם

שלום וערב טוב לטכנאי הצעיר.בדיוק זה מה שעשיתי עים רדיו טייפ דומה.קדח חור שמתאים בגודלו לשקע (כמו של אוזניות אבל גדול),פרק את המיכסה ומצא מקום נוח לקדיחה ולחוטים שלא תעשה נזקים.הרכב את השקע למקומו(שקע מונו עים מפסק)את השקע תחבר כך שכשהתקע בפנים,המפסק מנתק את הבטריות.וקשהתקע בחוץ,מחבר את הבטריות.התקע מקבל מתח מהמצבר,כך כשהוא תקוע המצבר מזין את הרדיו והבטריות מיתנתקות.אצלי זה פעל יופי ,והיה לי אחלה מוסיקה בחושה בסיני.

פורסם

אין שום בעיה לחבר את הרדיו למערכת החשמל של הרכב מבחינת מתח/זרם. אני ממליץ לך להלחים דיודה מסוג 1N4004/7 על קו הפלוס בכדי להגן על הרדיו בפני טעות בחיבור וגם הגנה בפני 'פיקים' בזמן שהרכב מונע.

מתח מערכת החשמל כאשר הרכב מונע נעה בדרך כלל בין 13.8-14.5 וולט לכן חיבור דיודה בטור תוריד את המתח לרמה של כ-13.1-13.8 שזה מספיק בטוח להפעלת הרדיו.

מצורף שרטוט קטן.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

אחרי שקראתי פעמיים אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון.

הכוונה שבמקום לעשות את הקומבינה עם החיבור של הבטריות פשוט לעקף אותם וזהו (?)

בכול מקרה אתה אומר שמצבר של רכב לא יישרוף אותו? אפילו שאת הכוח שלו הוא מקבל מבטריות 1.5V,

כלומר הוא ייצרוך מהמצבר כמה שהוא צריך ולא יקבל איזה מכת כוח שתשרוף אותו, אני צודק?

תודה לך מרק10 - אני ייבדוק את הנושא, למרות שאני לא מתכנן להפעילו כשהרכב מונע, רבל שווה לבדוק את הנושא.

פורסם
אחרי שקראתי פעמיים אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון.

הכוונה שבמקום לעשות את הקומבינה עם החיבור של הבטריות פשוט לעקף אותם וזהו (?)

בכול מקרה אתה אומר שמצבר של רכב לא יישרוף אותו? אפילו שאת הכוח שלו הוא מקבל מבטריות 1.5V, -נכון

כלומר הוא ייצרוך מהמצבר כמה שהוא צריך ולא יקבל איזה מכת כוח שתשרוף אותו, אני צודק? -נכון

תודה לך מרק10 - אני ייבדוק את הנושא, למרות שאני לא מתכנן להפעילו כשהרכב מונע, רבל שווה לבדוק את הנושא.

תלחים דיודה שעשוייה להציל את הרדיו במידה ואתה במקרה מחבר הפוך את הפלוס/מינוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני ילחים אותה על הכבל שמתחבר למצבר, כלומר על הכבל + שאמור להתחבר ל+ של המצבר, זה יהיה בסדר לדעתך?

עוד דבר, לדעתם אפשר להחליף את הרמקולים לרמקולים חזקים יותר או שהמגבר הפנימי שלו לא יחזיק? כלומר לקנות רמקולים במידה המתאימה שיש לרדיו ולהחליף למשהו קצת יותר איכותי וטוב, מה שיש כרגע זה המקורי והם לא קרועים או משהו אלא דווקא במצב מצויין ביחס לגילו המופלג,

הקטע שאם אני יחליף אני רוצה להחליף לקצת יותר הספק, כלומר טיפה יותר W, על מה זה ישפיע? המגבר הפנימי? צריכת הזרם?

פורסם

במקום להיסתבך, אמרת שיש לו כניסה לשנאי נכון?

אתה צריך בסך הכל, לחבר אותו למצת הרכב עם פלאג מתאים של חיבור השנאי.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

אני מרגיש ממש אידיוט!! איך לא חשבתי על זה?!

אני ייבדוק אם יש לי איזה פלאג מתאים.

כולנו מכירים את זה בטוח שפתאום מישהו אומר משהו ואז זה ניראה הפיתרון הכי פשוט בעולם, ואיך "לא חשבתי על זה קודם"

תודה לך חבר!8):-D:mm_yeah:

פורסם

אם אתה כבר מחבר אותו לרכב

למה לא להפעיל את הנגן של הרכב עצמו ולהשאיר דלת פתוחה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תכלס, כי הוא הרבה יותר נוח, לפחות לי, הוא מתחבר לפלאפון ואז לא צריך דיסקים וכאלה, וגם ככה כול המוזיקה שלי בפלאפון,

מה גם שהשאלה הייתה בתיאוריה, רציתי לדעת אם זה אפשרי בכלל.

• תוכן חדש...