Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש הרבה דיונים על נזקים אפשריים (בעיקר קוסמטיים) שנגרמים עקב שטיפה במכונות אוטומטיות בתחנות דלק.

אך אם נניח לרגע בצד את השריטות בצבע, ונבואות שחורות של מראות צד שנשברות -

בהגעה לתחנת שטיפה, מכסה המנוע מאוד חם, הפנסים מאוד חמים (אוקי נניח שלא אדליק אותם בדרך לשטיפה),

אך בעיקר הבלמים והג'נטים רותחים.

האם יכול להיגרם נזק משמעותי בהשפרצת מים קרים ישירות על הג'נט או על הבלם?

נניח שגם לפני המכונה, עוברים עם גרניק על הכל וייתכן לקבל השפרצה בלחץ על בתי הגלגלים.

פורסם

מניסיון, אני יכול להגיד לך שכן.

פעמיים שטפתי את הרכב כשהוא היה חם ואחרי נסיעה מאומצת, תוך כדי השפרצת מים על הג'נטים והצלחות, דבר שגרם בסופו של דבר

לעיוותים בצלחות מה שאילץ אותי להחליף אותן.

היום אני נותן לרכב להתקרר איזו שעה שעתיים, תלוי באופי הנסיעה, ואז שוטף.

שונא גזענים !.

פורסם

לא תאמינו אבל sameer צודק!!

בדקתי כתבה באנגלית על זה:http://hubpages.com/hub/Dos-and-Donts-of-Washing-your-Car

כתוב שם במפורש שאסור לשטוף את הגלגלים כשהם חמים, זה מעקם\מעוות את הדיסקים!

למה הם מתחממים? הרי אנחנו לא לוחצים הרבה על הבלמים...(תתפלאו אבל כן) מה שקורה זה שהרפידות כל הזמן נוגעות בצלחות וכשאנחנו לוחצים על דוושת הברקס הן פשוט יותר נצמדות אבל גם מנסיעה ללא לחיצות הצלחות יתחממו.

מומלץ מאד לחכות שיתקררו, זה לוקח קצת זמן אבל תחשבו כמה עולות הצלחות והרפידות שצריך להחליף בעקבות עקמומיות.

איך בודקים? אם אי אפשר לגעת ברפידות (ולדעתי אפשר גם בברגים של הגלגל לבדוק) אז זה עוד חם מידי.

מה הכתב עושה?

מתחיל לנקות את פנים הרכב, לאחר מכן בודק עם הצלחות עוד חמות, אם כן הוא ממתין.

יש שם עוד כמה המלצות לשטיפה נכונה, מעניין לקרוא.

בהצלחה.

פורסם

ככל שאני זוכר, בכל ספרי הרכב ממליצים על שטיפה כאשר הרכב קר וחונה בצל.

גם לצבע וחלקי הפח לא טוב להשטף כאשר הרכב עמד בשמש.

נסה לשטוף לבד ליד הבית: תחסך זמן, כסף וגם תכיר את המכונית שלך מקרוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אז איך ננהג בחורף? נשתדל לא להכנס לשלוליות מים לאחר שחיממנו את הבלמים?

הנכתב בכתבה הודגש על הפניית לחץ המיים ישירות על הגלגל. כנראה שכשאנחנו נוסעים בחורף זה לא אותו הלחץ, הבלמים מתקררים כל הזמן מטיפות מים והחום שלהם לא אותו החום.

פורסם
הנכתב בכתבה הודגש על הפניית לחץ המיים ישירות על הגלגל. כנראה שכשאנחנו נוסעים בחורף זה לא אותו הלחץ, הבלמים מתקררים כל הזמן מטיפות מים והחום שלהם לא אותו החום.

לא.

כשאתה בחורף נכנס לשלולית, אין לך ברירה !

בשטיפת רכב - יש לך ברירה !

פשוט מאד.

פורסם

בטח, לאחי יש אימפרזה 99' הוא שטף את הרכב והבלמים נשטפו בלחץ מים גבוה ונהרסו, תמיד שאני שוטף את הרכב אני מבקש לא להשפריץ ישירות על הגלגל.

פורסם
לא.

כשאתה בחורף נכנס לשלולית, אין לך ברירה !

בשטיפת רכב - יש לך ברירה !

פשוט מאד.

אני חושב שבחורף קר יותר והגלגלים גם סופגים מתזי מים מפעם לפעם לכן מראש הג''אנטים והבלמים לא יגיעו

לאותה טמפרטורה כמו בקיץ.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
אני חושב שבחורף קר יותר והגלגלים גם סופגים מתזי מים מפעם לפעם לכן מראש הג''אנטים והבלמים לא יגיעו

לאותה טמפרטורה כמו בקיץ.

מה שאמרתי.

פורסם

מראש ידעתי את התשובה לצערי, לא צריך להיות מהנדס מכונות או סטפן הוקינג כדי לדעת ששינוי טמפ' מיידי יפגום בצלחות.

פשוט לאחרונה גליתי שיש לי שטיפה חינם בתחנת דלק כל 100 ליטר דלק, וחשבתי שאולי זו הזדמנות לחסוך לעצמי קצת מים וזמן ולנצל את זה.

האמת שהנושא עוד כואב אצלי, לפני רק 8000ק"מ החלפתי בלמים קדמיים בגלל עיוותים, הבלימה עכשיו תענוג, לא רוצה לגרום שוב לעיוות :(

פורסם

תרגעו, אין שום בעיה עם שטיפת רכב וקירור מהיר של צלחות בלימה כי א) הצלחות מתוכננות לשינוי טמפ' קיצוני (מים מגיעים לצחלות משלוליות פה ושם ולא רק בחורף) וגם הצלחות מתקררות די מהר ב) בשטיפה עם מכונה אין לחץ מים ישיר על הבלמים כמו צינור או קיטור ג) אם הגעתם לטמפ' כזו בבלמים שהם נהרסים מלחץ מים שמותז עליהם זה אומר שהם כבר עברו את הטמפ' עבודה הקריטית שלהם ובמילא הם נהרסו.

פורסם

דניאל, במכונת שטיפה אולי אין לחץ ישיר, אבל יש לשוטף את הגרניק ולי יצא לא פעם לראות אחרי זרם ישיר לג'אנט שיוצא עשן מכיוון הצלחת, אני לא חושב שזה גרם נזק, אבל בטוח שתועלת לא יצאה מזה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...