Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

ברשותי הונדה סיוויק 2009. משום מה, יש כמה רכיבים באוטו, שלא נתקלתי בהם בעבר בבלנו הקודמת שלי.

אודה לכם אם תזהו לי את הרכיבים הנ"ל

האם זהו השסתום EGR

http://img844.imageshack.us/img844/3925/666un.jpg

זה הרכיב שהכי עניין אותי (הפלאג במרכז התמונה, שמחוברים אליו החוט הכחול,לבן ושחור), לפי המק"ט שלו כתוב שזה מצת (spark plug), אבל מה אמור לעשות שם מצת?

http://img830.imageshack.us/img830/2142/444nz.jpg

כידוע לי, אלו שתי צינורות דלק. העבה זה מהמשאבה לקו הזנת מנוע, והדק המתכתי זה הדלק החוזר מהווסת דלק.

השאלה שלי, מהם שני הבוררים הכחולים שמסומנים בL וH

http://img687.imageshack.us/img687/7514/555em.jpg

ועוד תמונה כללית של הרכיבים הנ"ל בשביל שתראו לאן מוביל כל רכיב ורכיב

http://img14.imageshack.us/img14/4245/27092010354.jpg

תודה רבה חברה

TWIN TURBO V6 3800CC-480 HP 6400RPM -0-100 3.5 SEC-TOP SPEED 320 KPH

6-SPEED DUAL CLUCH AUTOMATIC WITH MANUAL CONTROL

פורסם

כידוע לי, אלו שתי צינורות דלק. העבה זה מהמשאבה לקו הזנת מנוע, והדק המתכתי זה הדלק החוזר מהווסת דלק.

http://img687.imageshack.us/img687/7514/555em.jpg

אני חושב שהצינורות האלו הם של המזגן, אבל חכה למומחים.

קובי

פורסם

טוב נתחיל בזה שכל הרכיבים האלו היו בבלנו שלך.

בתמונה הראשונה זה שסתום EGR חשמלי . בתמונה השניה יש על כל מצת כוהל נפרד ולכן אין חוטי הצתה. בבלנו יש שניים ישירות לכל מצת וחוט קצר מאחד לשני. ומה שיש באמצע זה חיישן חמצן בלי חימום. יש את זה בכל רכב עם מערכת הזרקה. (כל המכוניות מ1995 ומעלה.) ושני הצינורות הם של מזגן לחץ גבוה (הדק) ולחץ נמוך (העבה ספיקה) וככה הם נראים בכל רכב גם בבלנו.

שסתום הEGR בבלנו לא יושב מול העיניים, אלא מאחורה ביניקה. לכן לא ראית אותו.

פורסם

תמונה 2- חיישן חמצן לפני ממיר קטליטי

תמונה 3- צינורות מזגן- H מגיע מהמדחס ו-L מגיע אוויר חם שמוצא מפנים הרכב (נראה לי, לא מבין כל כך במזגנים)

תמונה 1- אכן נראה כמו גוף שסתום EGR אבל לא בטוח.

פורסם
טוב נתחיל בזה שכל הרכיבים האלו היו בבלנו שלך.

בתמונה הראשונה זה שסתום EGR חשמלי . בתמונה השניה יש על כל מצת כוהל נפרד ולכן אין חוטי הצתה. בבלנו יש שניים ישירות לכל מצת וחוט קצר מאחד לשני. ומה שיש באמצע זה חיישן חמצן בלי חימום. יש את זה בכל רכב עם מערכת הזרקה. (כל המכוניות מ1995 ומעלה.) ושני הצינורות הם של מזגן לחץ גבוה (הדק) ולחץ נמוך (העבה ספיקה) וככה הם נראים בכל רכב גם בבלנו.

שסתום הEGR בבלנו לא יושב מול העיניים, אלא מאחורה ביניקה. לכן לא ראית אותו.

לגבי הEGR שיערתי נכון. אכן בדקתי שוב בבלנו ומצאתי אותו הוא לא בולט לעין כמו בהונדה, אלא יושב בצד כמו שאמרת.

לגבי הקוויל לכל צילינדר זה ידוע, בכל רכב בעל תזמון שסתומים משתנה, כל צילינדר מקבל קוויל משלו.

חיישן הלמדה? זאת הייתה גם ההשערה שלי. חוץ מהחיישן בסעפת פליטה והנוסף שממוקם אחרי הממיר הקטליטי, יש עוד חיישן חמצן עם חימום בסיוויק, או שיש רק 2 חיישנים כמו בשאר המכוניות?

לגבי הצינורות של המזגן, לא הייתי בכיוון אפילו, הייתי בטוח שזה צינורות דלק.

בכל מקרה תודה רבה לכולם.

פורסם

כדי לעשות סדר וסיכום בדברים להן התשובות מודגשות:

האם זהו השסתום EGR

כן, זהו שסתום ה EGR מובנה יחד עם חיישן לבקרת מיקום.

זה הרכיב שהכי עניין אותי (הפלאג במרכז התמונה, שמחוברים אליו החוט הכחול,לבן ושחור), לפי המק"ט שלו כתוב שזה מצת (spark plug), אבל מה אמור לעשות שם מצת?

זהו החיישן חמצן עליון (למדה), 4 חוטים מעידים שזה חיישן מוארק בעל גוף חימום פנימי.

אלו הם צינורות המזגן, הצינור העבה נקרא צינור יניקה (קר למגע) והצינור הדק נקרא צינור נוזלים (חם למגע).

ועוד הערה:

אין קשר בין תיזמון שסתומים משתנה לבין תצורת סליל הצתה לכל צילינדר.

פורסם

אוקיי תודה רבה.

אם אפשר בנוסף, יש עניין קטן שלא מסתדר בראש.

לגבי פעולה של מערכת החשמל ברכב בזמן נסיעה.

השאלה שלי היא, במצב שהמנוע מונע, המתח למצתים מגיע מהמצבר ומשם למפלג ולסלילים,

או שהמתח מגיע ישירות מהאלטרנטור לכל מע' ההצתה?

בגדול השאלה היא, האם אני יכול להתניע את המנוע עם המצבר, ואז לנתק אותו?

פורסם

מהרגע שמנוע פועל, האלטרנטור הוא ספק הזרם לכל הצרכים החשמליים ברכב כולל מערכת ההצתה, אך אם תנתק את המצבר בזמן שהמנוע פועל אתה עלול לגרום לנזק ליחידות בקרה אלקטרוניות ואולי גם לאלטרנטור עצמו משום שהמצבר משמש, בין היתר, כמשכך תנודות חשמליות אותן מייצר האלטרנטור בזמן עבודתו.

פורסם

אהה הבנתי, הכוונה שהוא משכך את הקפיצות מתח ברכב, הוא פולט מתח DC או AC?

תודה רבה, פורום מעולה:-P

פורסם

האלטרנטור מייצר זרם DC אך פעולתו היא תלת פאזית ולכן יש גם AC מאוד נמוך ברקע, בין היתר בגלל המצבר המחובר אליו.

בצע חיפוש בנושא על אופן פעולתו של האלטרנטור ברכב.

• תוכן חדש...