Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי הוא פיאט פונטו ספייס 2001 ELX.

אז ככה, האוטו היה די אוכל שמן אפשר להגיד, הייתי שם לו שמן בערך כל שבוע מוסיף קצת. שמן חצי סינטטתי רגיל שעלה איזה 40 שקל מתחנת הדלק.

שהגיע זמן הטיפול של הרכב, רוקן כל מיכל השמן ,ובמקום שמן רגיל, שמו לי שמן פרסטון חצי סיננטטי.

מאז עבר כבר יותר מחודש, ולא הוספתי אפילו טיפת שמן אחת.

איך זה הגיוני?

פורסם

אז ככה, האוטו היה די אוכל שמן אפשר להגיד, הייתי שם לו שמן בערך כל שבוע מוסיף קצת. שמן חצי סינטטתי רגיל שעלה איזה 40 שקל מתחנת הדלק.

שהגיע זמן הטיפול של הרכב, רוקן כל מיכל השמן ,ובמקום שמן רגיל, שמו לי שמן פרסטון חצי סיננטטי.

איך זה הגיוני?

יכול להיות שהסוג של השמן שהיה לך ברכב היה מאיכות ירודה ואז אחרי תקופה קצרה הוא נשרף מהר.

אם המתדלק בתחנת הדלק הוא שהיה בודק ומוסיף לך שמן אז יכול להיות שפשוט הוא היה דוחף לך שמן שלא לצורך במנוע.

אלי למוסך כבר הגיעו רכבים מתחנות דלק שהוסיפו להם 2 ליטר ואף יותר של שמן מנוע.

פורסם

איך זה הגיוני?

חוויתי פעם את התופעה,אמנם לו במוסך אלא עבודה עצמית שלי,אבל בהחלט חוויתי.

את אותו כנל חוויתי על קטנוע 250 סמק,שם זה היה דרסטי.

פורסם

לאיכות השמן יש בהחלט משקל במידת תצרוכת השמן.

מציע לך לעקוב באדיקות אחר מפלס השמן, יתכן כי תופעת התצרוכת שמן תחזור ואף גם תהיה גבוהה יותר. אם לא, מה טוב.

פורסם

אפשרות אחרת אשר תתכן:

שרפת השמן נשארה כפי שהיתה רק שעתה נוספה תופעה אחרת של חדירת דלק(למשל) למנוע. במצב זה אינך מרגיש בחוסר שמן אך כמובן שאין זה תקין ויש לבדוק זאת בהקדם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אז הפרסטון חצי סינטטי הוא נחשב לשמן איכותי ולא מזוייף?!

הוא לא עבר את הבדיקות של כלכליסט.

אני חושב שהיה לך שמן אמריקן איגל דליל מאוד ועכשיו יש שמן קצת יותר טוב שצמיגי יותר ולכן הצריכה נמוכה.

יכול להיות גם שהפילטר שמן או הפקק ריקון נזלו ועכשיו אין נזילה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שמן חצי סינטטי טוב , יכול גם לנקות ולהמיס מישקעים ולכלוך מאזור טבעות האטימה ומובילי השסתומים

ומאפשר היצמדות טובה יותר ופחות מעבר ושריפת שמן - כך צריכת השמן יורדת .

דבר הדומה לביצוע פלאשינג קל למנוע .

ראה תשובה אפשרית בדיון אחר

יכול להיות לזה גם הסבר מדעי:

קיים סיכוי (נמוך אומנם) שטבעת\טבעות השמן מסביב לבוכנות היו תפוסות והשמן החדש (והדליל יותר) שחרר אותן והן מבצעות את פעולתן טוב יותר מבעבר (הצמדות טובה יותר לדפנות הצילינדר ו"ניגוב" טוב יותר של השמן).

איציק

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=272880

כמובן כי צריך לבדוק בשבוע הקרוב את מצב השמן , כי יש גם אפשרות של מעבר מים או דלק לשמן ,כמו שכתבו בתשובות הקודמות .

אם אין ריח דלק בשמן או עשן לבן בהתנעה והאצה והתחממות מנוע - אפשר כי אין בעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שמן שרוף , לכות ובוצה קלה נקראים משקעים , השמן הותיר לכלוך אשר נצמד לאיזור המובילים/מרימים/גומיות , של השסתומים.

וכעת הגומיות לא אוטמות במלואן , ויש גלישת (אכילת) שמן , דרך השסתומים לתא השריפה או המפלט (אגזוז)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא מדוייק. יש מצב של התייבשות גומיות ואז יש תצרוכת שמן דרך המובילים (כמובן שגם שחיקה של המוביל גורמת לזה) ושמן חדש או איכותי לא פותר בעיות כאלו.

יש תוספי שמן יעודים האמורים לרכך את הגומיות, אך אין לי ניסיון חיובי עם תוספים אלו.

פורסם

הוספה -

[/url]

http://www.ictlabs.com/HTMLs/article.aspx?C2004=12154&BSP=12118&BSS2003=12154&BSCP=12118&BSS21=12049&BSS22=12048

מהו הרכבם של השמנים הסינתטיים?

קיימים סוגים רבים של שמנים בסיסיים סינתטיים, אך לצרכי שמני מנוע נעשה שימוש רק בשני סוגי שמנים סינתטיים: פולי-אלפא-אולפינים (PAO) ודו- או פוליאול-אסטרים (POE)..

שני הסוגים האלו מתערבבים בצורה טובה ובכל יחס שהוא עם שמנים מינראלים, ולכן אין סכנה למנוע במידה שמתערבבים שמנים סינתטיים במינראלים.

לשמנים על בסיס PAO ישנן שתי מגבלות בולטות: הם אינם מתערבבים בנקל עם מוספי שמן חיוניים (כגון: חומרי ניקוי, מעקבי קורוזיה ומונעי חמצון), והם נוטים לגרום להתכווצות של גומיות ואטמים. לעומתם, שמנים על בסיס POE נוטים לגרום לניפוח גומיות והנם בעלי כושר המסת מוספים כימיים מעולה. זו גם הסיבה שנוהגים לערבב בנוסחאות הייצור של שמני מנוע סינתטיים בין שמני PAO לשמני POE.

יתרון נוסף לשמן על בסיס POE הוא תכונותיו הדטרגנטיות הטבעיות. כלומר, היכולת של שמנים על בסיס POE להמיס לכלוך, תוצרי שרפה ולָכּות בצורה טובה מאדשמנים מינראלים, ולכן אין סכנה למנוע במידה שמתערבבים שמנים סינתטיים במינראלים.

לשמנים על בסיס PAO ישנן שתי מגבלות בולטות: הם אינם מתערבבים בנקל עם מוספי שמן חיוניים (כגון: חומרי ניקוי, מעקבי קורוזיה ומונעי חמצון), והם נוטים לגרום להתכווצות של גומיות ואטמים.

לעומתם, שמנים על בסיס POE נוטים לגרום לניפוח גומיות והנם בעלי כושר המסת מוספים כימיים מעולה. זו גם הסיבה שנוהגים לערבב בנוסחאות הייצור של שמני מנוע סינתטיים בין שמני PAO לשמני POE.

יתרון נוסף לשמן על בסיס POE הוא תכונותיו הדטרגנטיות הטבעיות. כלומר, היכולת של שמנים על בסיס POE להמיס לכלוך, תוצרי שרפה ולָכּות בצורה טובה מאד.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הוספה -

יתרון נוסף לשמן על בסיס POE הוא תכונותיו הדטרגנטיות הטבעיות. כלומר, היכולת של שמנים על בסיס POE להמיס לכלוך, תוצרי שרפה ולָכּות בצורה טובה מאד

שמנים על בסיס POE נוטים לגרום לניפוח גומיות והנם בעלי כושר המסת מוספים כימיים מעולה.

הבהרה כי שמנים על בסיסים סינטטיים - הן מנקים משקעים והן מנפחים גומיות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מנפחים או מכווצים זה נכון, אך גומית שסתומים יבשה וסדוקה יעזור לה רק החלפתה או תוסף ייעודי שעדיין לא פגשתי כזה שעובד.

בכל אופן, משקעים על הגומיות שגורמות לתצרוכת שמן זה משהו שעדיין לא נתקלתי בו כי באופן טיבעי, תנועת קנה השסתום מונעת הצטברות פיח או לכה באיזור הזה.

• תוכן חדש...