Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בדקתי היום פולו בן 10, ודוושת הקלאץ' שלו הרגישה לי טיפה ספוגית (זה התיאור הכי מדוייק שאני יכול לתת כרגע...).

כמו"כ ידית ההילוכים שלו מידלדלת קצת לעומת מה שאני רגיל מרכבים אחרים (חדשים יותר) - המסלולים להכנסת ההילוך לא חדים וברורים, אלא כל ההליך עדין יחסית.

האם זה תקין ושווה קניה (אציין שזה פחות או יותר הדבר המהותי היחיד שהפריע לי ברכב)? האם ניתן לתיקון? והאם בכלל כדאי לגעת בזה?

אם צריך פרטים נוספים, אנא כוונו אותי למה יכול להיות רלוונטי.

פורסם

כמה ק"מ יש לרכב?

לפולו שברשותי הלך הגיר ב165 אלף ק"מ, חבר נוסף החליף גיר ב170 אלף וקרוב משפחה החליף ב-150 אלף. כל הרכבים היו משנתון 2001 מנוע 1400 (75 כ"ס). האם מדובר על צירוף מקרים אינני יכול לומר לך. שווה לקחת למוסך המכיר את סוג הרכב לחוות דעת נוספת. ד"א עלות ההחלפה לפולו שלי (גיר משומש+קלאץ') כ4000 שח במוסך לא מורשה יבואן

פורסם
כמה ק"מ יש לרכב?

לפולו שברשותי הלך הגיר ב165 אלף ק"מ, חבר נוסף החליף גיר ב170 אלף וקרוב משפחה החליף ב-150 אלף. כל הרכבים היו משנתון 2001 מנוע 1400 (75 כ"ס). האם מדובר על צירוף מקרים אינני יכול לומר לך. שווה לקחת למוסך המכיר את סוג הרכב לחוות דעת נוספת. ד"א עלות ההחלפה לפולו שלי (גיר משומש+קלאץ') כ4000 שח במוסך לא מורשה יבואן

מדובר על פולו Mark3, שנת 2000, 1.4 75 כ"ס. יש לו כ-150 אלף ק"מ.

הידית שטיפה משוחררת (והבעלים טוען שכך היה תמיד) והקלאץ' שמרגיש לי שונה כי התרגלתי לקלאץ' קשה בהכרח מעידים על בעיה בגיר?

פורסם

ממש לא מחייב בעיה בגיר, נשמע יותר כמו בעיה בקלאצ' וחופש בידית הילוכים.

אמנם ידוע שהגיר הוא דבר רגיש ברכב הזה, אבל זה לא גורף, אם האוטו שמור לא צריכה להיות בעיה

האם פרט לתחושת ה"סופגיות" כפי שאתה מתאר הקלאצ' מפריד גבוה?

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
ממש לא מחייב בעיה בגיר, נשמע יותר כמו בעיה בקלאצ' וחופש בידית הילוכים.

אמנם ידוע שהגיר הוא דבר רגיש ברכב הזה, אבל זה לא גורף, אם האוטו שמור לא צריכה להיות בעיה

האם פרט לתחושת ה"סופגיות" כפי שאתה מתאר הקלאצ' מפריד גבוה?

מה זה אומר גיר רגיש - ממה צריך להיזהר ומה לבדוק בדיוק לפני קניה?

הרכב שמור מכאנית פחות או יותר - עבר טיפולים בזמן, הבעלים נוהג סביר, ללא בעיות מיוחדות לפחות ב-4 שנים האחרונות וכו'. תא הנוסעים שמור טיפה פחות:הפלסטיקה שלמה אבל פה ושם ניכר בלאי (טבעי?) - שק ההילוכים מתקלף, ידית תא כפפות שבורה, קצת חלודה במסילות המושבים ועוד כמה.

מה הכוונה מפריד גבוה? לצערי לא יכלתי לנהוג ממש בגלל היעדר ביטוח, ההרגשה היתה נטו ממשחק בסטטי. לפי מה שיכלתי להרגיש, נקודת החיבור (זאת שמכבה מנוע) אינה מורגשת כ"כ דרך הדוושה - לפחות לא כמו שהורגלתי בסקודה פאביה 2009 (שם הקלאץ' היה קשה יחסית, אבל אהבתי את זה).

אני מניח שהשאלה המתבקשת היא עד כמה אמור להיות חופש בידית ההילוכים, ועד כמה צריך להרגיש את נקודת החיבור דרך דוושת הקלאץ'? (למשל, נהגתי על גץ ידנית שממש לא נתנה להרגיש).

אני מתכוון להעביר את הרכב בדיקה, פשוט יהיה לי פחות זמן לחפור בתוצאות, ואני רוצה לדעת מה לחפש. תודה!

פורסם

קודם כל אם אתה מעביר את האוטו בדיקה ואין לך זמן "לחפור" בתוצאות, תעלה אותן לפה. יש מספיק אנשים שמבינים דבר פה בפורום.

אמנם לי יש פולו 16V (דומה אבל גם מאד שונה) אני לא חושב שניתן להרגיש את הנקודה במצב סטטי (גם בשאר רכבי תחילת שנות ה -2000 שנסעתי עליהם זה היה בלתי אפשרי).

חופש בידית ההילוכים יכול לנבוע מכמה סיבות, צריך לראות.

בכל אופן מוסך רון בת"א מציע חוות דעת מקצועית לפני קניה, אני ממליץ בחום.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

בפולו שלי, מודל 98, מנוע 1600, יש איזה תפוח במנגנון המוטות שמחבר בין ידית ההילוכים לממסרה, שכשהוא שחוק זה מתבטא בחופש די גדול של הידית, ובקושי להכניס להילוך ראשון לפעמים. בפעם האחרונה שהייתי במוסך רציתי שיחליפו את התפוח הזה, אבל לא היה להם את החלק. אין לי מושג אם זה סיפור יקר, אבל נראה לי שהגישה לתפוח הזה די קלה.

• תוכן חדש...