Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת אבזור של Octavia 1.2 TSI Ambiente

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. "צג נתונים Maxi-DOT":

במה הוא שונה מהמסך מחשב דרך רגיל?

הסוכן טען שהוא מגיע כסטנדרט באבזור Ambiente, אך בדף המפרט הוא מופיע כאופציה בשתי רמות האבזור. למי להאמין?

2. "מזגן בקרת אקלים מכני"

אני מבין, מה זה שליטה נפרדת על כמות אויר ועל טמפרטורה. מנגד אני מבין, מה זה בקרת אקלים: קובעים טמפרטורה והבקרה שומרת עליה. על מה מדובר פה?

3. בקרת שיוט (אופציונלית)

כשמופעלת, איך מוצגת מהירות מבוקשת על הצג? (השאלה היא על החיווי הספציפי באוקטביה)

4. הוספת רמקולים אחוריים אצל יבואן- כדאית?

מוצע להוסיף "רמקולים אחוריים סט קומפוננט 2 וופרים + 2 טוויטרים" תמורת 650 ש"ח (בדלתות אחוריות). הסוכן טוען שהרמקולים איכותיים ומגיעים גם מסקודה, אך לא יודע מה הדגם. השאלה היא לא האם להוסיף, אלא האם להזמין מהיבואן או לקנות בחוץ אח"כ. אציין שאני לא מחפש מערכת שמרעידה חלונות אלא רמקולים איכותיים שיחזיקו מעמד.

5. חיישני רוורס

שאלה דומה: חיישני רוורס ב-500 ש"ח בהתקנת היבואן או עדיף להתקין בחוץ? ראיתי שגם אצל מתקינים אפשר להתאים צבע.

לקחתי בחשבון שיתרון האחריות ה"ארוכה" על התקנות היבואן לעומת שנה 1 בחוץ - פחות משמעותי בצ'מפיון, מאחר ואצלם זה רק שנתיים :-(.

פורסם

בנוגע למקסי דוט, כשאני ביקרתי באולם התצוגה הבנתי שכרגע כל האוקטביות מגיעות עם מקסי דוט בכל בגירסאות. כדאי בכל זאת להרים טלפון לאחד מאולמות התצוגה ולבדוק.

בקרת אקלים מכנית זה מזגן רגיל. 3 בוררים, אחד לעוצמה, שני חום/קור והשלישי לכיווני יציאת האויר. בנוסף כפתור של סירקולציה, AC ומפשיר אדים לשמשה האחורית.

המהירות שאליה תכוון את בקרת השיוט היא לפי מד המהירות בלוח השעונים והמד פשוט נשאר במקומו על המהירות שבחרת. לפי דעתי בקרת שיוט זה אחד הדברים הכי מיותרים ברכב בכלל ובמדינת ישראל בפרט. בודדות הפעמים שהפעלתי אותה וגם אז זה רק לכמה שניות.

בנוגע לתוספות אצל מתקינים חיצוניים, התקנות כאלה שלא מובצעות אצל המתקין המורשה של היבואן עלולות להוות סיבה לאי כיבוד האחריות על ידי היבואן במקרה של תקלות במערכות החשמל שיכולות לנבוע מהתקנה רשלנית. אם החלטת להוסיף חיישנים, רמקולים ומן הסתם גם קודנית/כספת או מה שלא יהיה אני חושב שעדיף לרכוש דרך היבואן ולקבל רכב מוכן עם כל ההתקנות ועם אחריות כוללת על הכל. במקרה של צ'מפיון גם הייתי מבקש של ההתקנות יבוצעו אצל A CLASS המקצוענים וגם לקבל קבלות שיעידו על כך ששם בוצעה ההתקנה.

פורסם

תודה מייק על התשובה המפורטת.

השאלה מה קורה אם אני פונה ישירות אל המתקין המורשה של היבואן (אותו קלאס איי לדוגמה) ומתקין ישירות אצלו ולא דרך היבואן. השאלה אם גם אז אני מסתכן באי כיבוד האחריות על ידי היבואן?

אני רוצה להתקין רק קודנית עם עלוקה, והסוכן טוען שהמערכת שלהם עם כספת לא מותאמת לדגם הרכב. כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334718

פורסם
1. "צג נתונים Maxi-DOT":

במה הוא שונה מהמסך מחשב דרך רגיל?

הסוכן טען שהוא מגיע כסטנדרט באבזור Ambiente, אך בדף המפרט הוא מופיע כאופציה בשתי רמות האבזור. למי להאמין?

2. "מזגן בקרת אקלים מכני"

אני מבין, מה זה שליטה נפרדת על כמות אויר ועל טמפרטורה. מנגד אני מבין, מה זה בקרת אקלים: קובעים טמפרטורה והבקרה שומרת עליה. על מה מדובר פה?

3. בקרת שיוט (אופציונלית)

כשמופעלת, איך מוצגת מהירות מבוקשת על הצג? (השאלה היא על החיווי הספציפי באוקטביה)

4. הוספת רמקולים אחוריים אצל יבואן- כדאית?

מוצע להוסיף "רמקולים אחוריים סט קומפוננט 2 וופרים + 2 טוויטרים" תמורת 650 ש"ח (בדלתות אחוריות). הסוכן טוען שהרמקולים איכותיים ומגיעים גם מסקודה, אך לא יודע מה הדגם. השאלה היא לא האם להוסיף, אלא האם להזמין מהיבואן או לקנות בחוץ אח"כ. אציין שאני לא מחפש מערכת שמרעידה חלונות אלא רמקולים איכותיים שיחזיקו מעמד.

5. חיישני רוורס

שאלה דומה: חיישני רוורס ב-500 ש"ח בהתקנת היבואן או עדיף להתקין בחוץ? ראיתי שגם אצל מתקינים אפשר להתאים צבע.

לקחתי בחשבון שיתרון האחריות ה"ארוכה" על התקנות היבואן לעומת שנה 1 בחוץ - פחות משמעותי בצ'מפיון, מאחר ואצלם זה רק שנתיים :-(.

1. Maxi-DOT מגיע רק ברמת גימור Elegance, לפי הידוע לי.

הוא שונה בכך שהוא נותן יותר מידי על פני הצג - מערכת השמע (תחנת רדיו או דיסק), מי מהדלתות פתוחה, ושאר הפונקציות שקיימות בלוח הרגיל.

2. מערכת ה-Climatronic (בקרת האקלים הדיגיטלית) מסוגלת לשמור על הטמפ' הרצויה בעזרת הגברת עוצמת הקירור וכדומה. בנוסף, ברגע שהיא "חשה" בחוסר אוויר בחמצן ברכב, יוכנס אוויר מבחוץ (והסירקולציה תבוטל) עד שיגיע לרמה הרצויה מבחינתה. לטענתם זה שומר על הרגשת רעננות.

3. אמורה להציג את המהירות בצג מחשב הדרך.

במידה והמערכת אינה מגיעה עם הרכב מהמפעל (צ'יכיה) - רד מזה. כל ההתקנות המקומיות האלה הן פתח לצרות עתידיות.

4. זה באמת נחוץ לך?

אם כן, שיבררו לך מי היצרן. אם מדובר בסט סיני בלאי - עדיף לרכוש ב"חוץ" ולבקש מהם שיתקינו כדי שתיהיה מכוסה מבחינת אחריות.

5. שוב, עדיף לעשות זאת עם המתקין המורשה של היבואן - ורק בגלל האחריות.

הערה:

דרוש מהם התקנות ב-CLASS A. שלומי (בעל הבית) אדם סופר אדיב ונחמד, ואין ספק שרמת העבודה שם גבוה להחריד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
... עדיף לעשות זאת עם המתקין המורשה של היבואן - ורק בגלל האחריות.

האם פנייה ישירה שלי לאחד המתקינים של היבואן (נגיד קלאס איי) עדיין תשמור על אחריות, או שאני חייב בשביל זה להזמין התקנה מהיבואן?

פורסם
האם פנייה ישירה שלי לאחד המתקינים של היבואן (נגיד קלאס איי) עדיין תשמור על אחריות, או שאני חייב בשביל זה להזמין התקנה מהיבואן?

אמור להספיק. תברר מולם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...