Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמור להיות עם רכב שכור וצריך לעבור במעבורת מהולנד (אפשר גם מבלגיה אם יותר זול) לאנגליה -לא חשוב איזה נמל באנגליה.

בחודש אוקטובר - צריך מידע כמה זה צריך לעלות לשני אנשים עם מכונית קטנה. הלוך חזור ומידע על מעבורת כזאת.

תודה

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

פלאשבק לאוקטובר 2009: נסיעה שעשיתי מדיסלדורף לאנגליה, עם חציית התעלה במסלול הקצר והזול ביותר - מקאלה שבצרפת לדובר שבאנגליה.

המחיר עמד על 50 יורו למכונית בשעות השפל, משהו כמו 70 בשעות שיא, שעה וחצי לכל כיוון. יש גם את רכבת היורו-טאנל שעולה בערך פי שניים

ומגיעה תוך חצי שעה.

לא יודע אם ישנן מעבורות מהולנד או בלגיה, לא בדקתי. גוגל ופורום "למטייל" יתנו לך את כל המידע הנחוץ.

שים לב שברוב חברות ההשכרה הגדולות, הביטוח לא מכסה את המכונית אם אתה עולה איתה על מעבורת.

נסיעה טובה.

פורסם

תודה על המידע החשוב -נראה לי שאקח מקאלה לדובר כמו שאתה עשית. בדקתי עם "הרץ" ואמרו שכן אפשר לעלות על המעבורת.אני יודע שיש חברות שעושות בעיות עם זה. האם ה 50 יורו גם כולל את האנשים ?והאם יש אגרות בכביש בין עירוניים בכביש לצרפת?

פורסם

אני רכשתי כרטיסים מ-P&O, אחת משלוש או ארבע חברות שמפעילות את הקווים האלה.

ברוב המקרים התשלום הוא למכונית, בלי קשר לכמות האנשים בפנים, למרות שלא תמיד.

את ההזמנה כדאי לעשות דרך האינטרנט יום-יומיים לפני, כשהרכב כבר בידיך. תצטרך להזין את מספר

לוחית הרישוי ע"מ לעבור זיהוי אוטומטי במסוף הגבול, לפני שאתה מגיע לדוכן שבו יבדקו ויחתימו לך את

הדרכון. רצוי גם שיהיה לך פרטים של בית מלון או מקום שבו תשהה במהלך הביקור, זהו חלק מהטופס

שעליך למלא ולמסור לפקידים במסוף. זה אולי נשמע קצת מאיים, אבל ההליך עצמו קל, מהיר וידידותי,

והאנגלים הם אנשים מאד נחמדים כשיודעים לדבר אליהם יפה, אפילו המג"בניקים שביניהם.

קאלה - דובר היא האופציה הזולה והקצרה ביותר, אבל יש גם נתיבים נוספים בין צרפת לאנגליה.

בלי קשר לנתיב אותו תבחר בסופו של דבר, אני ממליץ להגיע לאזור ערב לפני, לבדוק את מיקום המסוף

ואת דרך הגישה אליו, ללון במקום ולצאת לדרך בבוקר, אבל לא בשעות השיא (יקר ועמוס יותר). בערים

הסמוכות למסופי המעבורת יש אינספור אופציות לינה זולות ואיכותיות. לא רחוק מקאלה, ב-Coquelles,

יש גם את קניון Cite Europe שבו אפשר להצטייד לקראת הנסיעה. למען האמת, זה מבנה די מרשים

כשלעצמו, שקניונים רבים בעולם, כולל הארנה בהרצליה, נבנו לפי המודל שלו.

מבחינת כבישי אגרה, זאת אכן תופעה נפוצה בצרפת והעלויות גבוהות למדי. יש גם דרכים חינמיות, אבל

ברוב מקרים הן סלולות ברמה כ"כ גרועה שחבל על הזמן / האוטו / העצבים / עמוד השדרה.

פורסם

אני זוכר שנסענו ב2000 מפרנקפורט לפריז-זה היה עלויות גבוהות מאוד - אולי עדיף לנסוע דרך בלגיה עד העיר Brugge and Gent בתקוה שבבלגיה אין כבישי אגרה - וזה קרוב מאוד לקאלה - האם יש כבישי אגרה בבלגיה ?

פורסם

זה בדיוק המסלול שעשיתי כשנסעתי מדיסלדורף. העלויות מינימליות, וגם אם יש קטעי אגרה בחלק הצרפתי (לא שזכור לי, לפי דעתי זה פיסת כביש ארוכה וישרה), הם לא יקרים מדי. קח בחשבון שבערך מאזור הגבול בין בלגיה לצרפת ועד קאלה, אין תחנות דלק בכביש הראשי, ואם תרצה לתדלק, תצטרך לסטות מהמסלול ולהוסיף כחצי שעה לפחות לזמן הנסיעה.

ד"א, ברוז' זה עיר אחת וג'נט זה עיר אחרת. תעיף מבט במפה.

פורסם

אכן דרך בלגיה יותר זול ונטול כבישי אגרה -ומעדיף להימנע מלשלם לצרפתים אגרות - וזה המסלול שאקח - למרות שהייתי מעדיף לעשות את המסלול דרך DEN HAGG שבהולנד ל HARVICH באנגליה- כי בלגיה זאת ארץ משעממת להפליא - רק הבחורות יפות מאוד שם....

יש לך מושג כמה זה עולה דרך DENN HAG ?-עד כמה שאני יודע בהולנד אין כבישי אגרה.

• תוכן חדש...