Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן נייד לחדר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקפיץ את השרשור (מתהום הנשיה)...

Winter is coming. מכיוון שההסקה בבניין בוטלה כבר לפני שנתיים (מטעמים כלכליים) החלטתי לקנות איזשהו אמצעי חימום כדי לעבור את החורף בשלום. מדובר בסלון בגודל כ-20 מ״ר (אבל צורה מוארכת), וחדר שינה בגודל 10 מ״ר. אין צורך לחמם את שניהם בו זמנית.

בכל מקום שבו קראתי ובררתי הטענה היא שמזגן הוא האמצעי היעיל ביותר לחימום בחורף. הוא כמובן בא גם עם היתרון של קירור בקיץ (אם כי אצלנו זה ממש לא קריטי). הבעיה? הדירה שכורה, בעלת הבית לא מוכנה לשלם על מזגן והאמת שגם אם אני הייתי מוכן לשלם לא בטוח שהייתה מוכנה שאעשה זאת (היא מאוד קפדנית במה שקשור לשינויים ״מבניים״ בדירה), ובכל מקרה אני לא מעוניין להשקיע בדירה בעצמי.

מכיוון שכיום (שש שנים לאחר פתיחת השרשור) כבר קיימים מזגנים ניידים שגם מחממים, ובאופן כללי יש לשער שהיתה איזושהיא התקדמות בתחום (?), עלה הרעיון לקנות מזגן נייד שישמש גם בקיץ. בירור קצר באינטרנט העלה דעות סותרות מאוד: חלק משבחים ומהללים וחלק מזהירים לא להתקרב לדבר הזה.

האם יש חברים שהתנסו במזגן נייד בשנים האחרונות ויכולים לתת פידבק? ברור לי שהמזגן מרעיש ונתמודד עם זה. השאלה שלי היא עד כמה הוא יעיל מבחינת חימום/קירור ועד כמה הוא פרקטי (למשל, מה עושים כדי לסגור את החריץ בחלון שיש לפתוח כדי להוציא צינור החוצה?).

תודה מראש וחורף חם לכולם.

פורסם
יבגני,

בגלל זה הוא עלה לך רק 700 ש"ח.

קח אותו למזגנאי, אולי הוא יוכל לסדר לך את ענין הנזילה תמורת כמה מאות שקלים נוספים.

כחדשים, הם היו מצויינים.

.

זו לא תקלה, ככה עובד מזגן נייד וזה אחד החסרונות הגדולים שלו שהוא נוזל לתוך החדר וצריך לאסוף את המים שלו לכלי ולפנות אותו כל שעה.

פורסם
מקפיץ את השרשור (מתהום הנשיה)...

Winter is coming. מכיוון שההסקה בבניין בוטלה כבר לפני שנתיים (מטעמים כלכליים) החלטתי לקנות איזשהו אמצעי חימום כדי לעבור את החורף בשלום. מדובר בסלון בגודל כ-20 מ״ר (אבל צורה מוארכת), וחדר שינה בגודל 10 מ״ר. אין צורך לחמם את שניהם בו זמנית.

בכל מקום שבו קראתי ובררתי הטענה היא שמזגן הוא האמצעי היעיל ביותר לחימום בחורף. הוא כמובן בא גם עם היתרון של קירור בקיץ (אם כי אצלנו זה ממש לא קריטי). הבעיה? הדירה שכורה, בעלת הבית לא מוכנה לשלם על מזגן והאמת שגם אם אני הייתי מוכן לשלם לא בטוח שהייתה מוכנה שאעשה זאת (היא מאוד קפדנית במה שקשור לשינויים ״מבניים״ בדירה), ובכל מקרה אני לא מעוניין להשקיע בדירה בעצמי.

מכיוון שכיום (שש שנים לאחר פתיחת השרשור) כבר קיימים מזגנים ניידים שגם מחממים, ובאופן כללי יש לשער שהיתה איזושהיא התקדמות בתחום (?), עלה הרעיון לקנות מזגן נייד שישמש גם בקיץ. בירור קצר באינטרנט העלה דעות סותרות מאוד: חלק משבחים ומהללים וחלק מזהירים לא להתקרב לדבר הזה.

האם יש חברים שהתנסו במזגן נייד בשנים האחרונות ויכולים לתת פידבק? ברור לי שהמזגן מרעיש ונתמודד עם זה. השאלה שלי היא עד כמה הוא יעיל מבחינת חימום/קירור ועד כמה הוא פרקטי (למשל, מה עושים כדי לסגור את החריץ בחלון שיש לפתוח כדי להוציא צינור החוצה?).

תודה מראש וחורף חם לכולם.

המטרה שלך היא לחמם, אז זה ממש לא הגיוני לקנות מזגן ועוד נייד לצורך הזה.

מזגן נייד הוא האפשרות הכי גרועה לחימום !, גם מבחינת יעילות ולו בגלל שאתה חייב להשחיל יחידה חיצונית החוצה ולהשאיר רווח די גדול באחד מהפתחים לצורך זה.

עוד חיסרון מאד גדול של המזגן כשהוא מחמם - שהוא מאד מייבש, אני לא מסוגל לסבול את זה ולמרות שיש לי מזגנים בבית אני מעולם לא השתמשתי בהם לחימום.

לחימום יש המון אפשרויות יעילות וזולות שעושות עבודה מצויינת לחימום - מפזרי חום קטנים, תנורי ספירלה וגביש, וכו .

פורסם
...

מזגן נייד הוא האפשרות הכי גרועה לחימום !

...

לחימום יש המון אפשרויות יעילות וזולות שעושות עבודה מצויינת לחימום - מפזרי חום קטנים, תנורי ספירלה וגביש, וכו .

שטויות. אי אפשר להתווכח עם תרמודינמיקה. מזגן יעיל יותר מכל אמצעי החימום שממירים ישירות חשמל לחום.

כמובן שצריך לטפל בעניין הזה

...

...בגלל שאתה חייב להשחיל יחידה חיצונית החוצה ולהשאיר רווח די גדול באחד מהפתחים לצורך זה.

האפשרות הכי טובה לטפל בזה היא על ידי החלפת זכוכית באחד החלונות לזכוכית שחתכו מתוכה עיגול בגודל המתאים (כך תוכל להחזיר את הזכוכית המקורית כשתעזוב את הדירה). כל זגג יעשה לך את זה והמחיר יהיה תלוי בגודל החלון כמובן. את הצינור שהוצאת דרך העיגול אפשר לאטום עם סיליקון על מנת שלא ישאר אפילו חריץ.

אם יש ריבוי חלונות בחדר ומוכנים לוותר על חלון קטן כלשהו, אז אפשר אף להחליף אותו בדיקט שבו תחתוך בעצמך עיגול בגודל מתאים. זה פתרון שיצא לי לראות פעם אצל חבר סטודנט שמזגן נייד שימש אותו בחורף ובקיץ.

פורסם
שטויות. אי אפשר להתווכח עם תרמודינמיקה. מזגן יעיל יותר מכל אמצעי החימום שממירים ישירות חשמל לחום.

כמובן שצריך לטפל בעניין הזה

מה הקשר לתרמודינמיקה ? מזגן נייד זה דבר גרוע לחימום, הוא מרעיש, הוא מחייב פתח החוצה כדי להוציא את היחידה החיצונית, והוא יקר הרבה יותר מכל אמצעי חימום אחר.

תעשה חישוב כמה שנים ייקח לך להחזיר את ההפרש בין מפזר חום שעולה 100 שקל לבין מזגן שעולה 1000.

האפשרות הכי טובה לטפל בזה היא על ידי החלפת זכוכית באחד החלונות לזכוכית שחתכו מתוכה עיגול בגודל המתאים (כך תוכל להחזיר את הזכוכית המקורית כשתעזוב את הדירה). כל זגג יעשה לך את זה והמחיר יהיה תלוי בגודל החלון כמובן. את הצינור שהוצאת דרך העיגול אפשר לאטום עם סיליקון על מנת שלא ישאר אפילו חריץ.

אם יש ריבוי חלונות בחדר ומוכנים לוותר על חלון קטן כלשהו, אז אפשר אף להחליף אותו בדיקט שבו תחתוך בעצמך עיגול בגודל מתאים. זה פתרון שיצא לי לראות פעם אצל חבר סטודנט שמזגן נייד שימש אותו בחורף ובקיץ.

מה ? בטח, אבל למה לא יותר פשוט ? אפשר לעשות חור גם בקיר עצמו, כל איש מזגנים יעשה לך את זה עם כוס הקידוח שלו, אחר כך אפשר לסתום בלבנים וטיח, כל פועל בניין יעשה לך את זה בגרושים.

זה יהיה קצת יותר קשה במזגנים ניידים מפוצלים שצריך להוציא יחידה חיצונית גדולה החוצה, אבל גם אז זה שטויות תשבור חלק מהקיר עם פטיש 5 קילו ודיסק 5". בעל הדירה יאהב אותך.

פורסם

זה בדיוק ההבדל בין מה שאני הצעתי להצעות הציניות שלך. החלפת זכוכית והחזרתה לא תזיז לבעל הבית כלל.

לגבי עלות הרכישה, אם זה לחימום בלבד, זה אכן לא משתלם כי יקח הרבה שנים להחזיר את ההשקעה על ידי החיסכון בחשמל. אבל ברגע שמשתמשים בו גם לקירור בקיץ, ההשקעה היא בעצם בשביל הקירור (כי אין אלטרנטיבות) והחימום החסכוני הוא בונוס.

מלכישוע, החבר היה מרוצה, אך יש לציין שהיה מדובר בחדר קטן. לא זכור לי שהיה צריך לרוקן את מיכל המים לעיתים קרובות. אולי פעם ביום.

פורסם (נערך)

תודה רבה. זו בדיוק ההתלבטות שלי, אצלי מדובר בחדר בגודל של כ-18-20 מ״ר (בערך 6 על 3), ולא בטוח שהמזגן הנייד יספיק כדי לקרר/לחמם את כולו. ניסיתי לחקור בגוגל, והדעות חלוקות בנושא.

לגבי ריקון המים - בדקתי את הנושא, לא אמור להוות בעיה.

ד״א היום כבר לא קיימים (לפחות לפי בדיקה בזאפ) מזגנים ניידים מפוצלים. כולם באים ביחידה אחת, עם צינור שיוצא החוצה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
זה בדיוק ההבדל בין מה שאני הצעתי להצעות הציניות שלך. החלפת זכוכית והחזרתה לא תזיז לבעל הבית כלל.

לגבי עלות הרכישה, אם זה לחימום בלבד, זה אכן לא משתלם כי יקח הרבה שנים להחזיר את ההשקעה על ידי החיסכון בחשמל. אבל ברגע שמשתמשים בו גם לקירור בקיץ, ההשקעה היא בעצם בשביל הקירור (כי אין אלטרנטיבות) והחימום החסכוני הוא בונוס.

מלכישוע, החבר היה מרוצה, אך יש לציין שהיה מדובר בחדר קטן. לא זכור לי שהיה צריך לרוקן את מיכל המים לעיתים קרובות. אולי פעם ביום.

אתה מציע בעצם לשלם פעמיים לזגג ? פעם אחת ליצור זכוכית עם חור בגודל המתאים ליציאת המזגן, ולהתקין אותה במסגרת החלון ופעם שנייה כדי להחזיר את הזגוגית המקורית .

במעבר לדירה חדשה צריך לעשות הכל מחדש אם אין שם מזגן.

וחלק מהמזגנים הניידים מגיעים עם יחידה חיצונית גדולה שצריך להוציא החוצה אז במקרה כזה הפיתרון שהצעת לא יעבוד.

פורסם

לא רואה צורך בזגג כדי לפרק או להתקין זכוכית בתוך מסגרת החלון. מקווה שלפות"ש יש ידיים מספיק ישרות כדי לבצע את זה בכוחות עצמו. הזגג רק צריך לחתוך זכוכית למידות ספציפיות ועם פתח עגול בקוטר מוגדר. במעבר דירה אכן יצתרך זכוכית חדשה אלא אם יפול על חלון במידות זהות או קטנות יותר.

לגבי מזגן עם יחידה חיצונית נפרדת, כבר הרבה זמן שזה לא הסטנדרט. גם המזגן שהיה לאותו חבר (לפני כשמונה שנים) היה יחידה אחת עם צינור כמו של מייבש שמוציאים החוצה.

מלכישוע, לגבי גודל החדר, תבדוק כמה btu מוציא המזגן בקירור ובחימום.

פורסם (נערך)

היה לי מזגן נייד family לפני כמה שנים טובות, עם הצינור השרשורי, שימש אותי לקירור בלבד (לא זוכר אם היה בכלל חימום). לא להיט ועושה הרבה רעש, אבל בסופו של דבר עשה את העבודה וקירר את החדר בצורה סבירה, ואיפשר לי להעביר את הקיץ בשלום בדירה תל-אביבית מהבילה.

את עניין הפתח, כמו שנאמר, ניתן לפתור ע"י הכנת מלבן מדיקט/קרטון/פרספקס עם חור בקוטר המתאים, לתחוב אותו במסילת החלון, לסגור את החלון עד כמה שאפשר ולאטום עד כמה שאפשר עם נייר דבק.

את בעיית ריקון המים ניתן לפתור ע"י בניית/אילתור מתקן שמאפשר להגביה את המזגן בכ-20 ס"מ כך ש"ישתין" לתוך כלי שמונח מתחתיו. אגב, בבקרים הייתי מוצא את הכלי שנפחו כשלושה ליטרים מלא עד שפתו.

מזגנים ניידים מפוצלים למיטב ידיעתי אין למצוא - וטוב שכך. למיטב זכרוני הם היו יקרים ומסורבלים מאוד.

להשאיר מפזר חום או תנור ספירלה דולק בלילה = התאבדות.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

להשאיר מפזר חום או תנור ספירלה דולק בלילה = התאבדות.

תנור רדיאטור שעובד על שמן מחומם מפיץ חום נעים ובטוח בהרבה מספירלה או מפזר חום. אבל בקור הישראלי אני מעולם לא ראיתי צורך לישון עם תנור דולק, שמיכת פוך עבה עושה עבודה מספיקה, לא מסוכנת ולא צורכת חשמל.

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות.

ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מהעובדה שהמזגנים הניידים הפופולריים היום בשוק - שני דגמים של טורנדו (סדרת to go) ואלקטרה (סדרת relax) - הם די חדשים ולא הצלחתי למצוא עליהם ביקורות. התפוקות שלהם סביב 8500-8700 btu/h בקירור וסביבות 2200 וואט בחימום. מה דעתכם?

ד״א, בירושלים, בקומה אחרונה בבניין, יש בהחלט צורך באמצעי חימום לכל הלילה, לפחות בחלק מהחורף. אפילו אני שעמיד יחסית לקור קפאתי בלילות המושלגים שהיו בשנים האחרונות.

פורסם

נראה שהטורנדו אינו עובד כמזגן בחימום אלא כמפזר חום (חימום על ידי גוף חימום) ולכן אין לו שום ערך מוסף מול כל מכשיר חימום אחר. זה משאיר לך את ה-relax עם תפוקת חימום של 7680 BTU/H (והספק נצרך של 680W). זו תפוקה בערך כמו של מזגן 1 כ"ס - קצת קטנה לשטח שלך במיוחד אם זו קומה אחרונה. אך אם הבידוד טוב הוא יצליח לחמם את החדר.

• תוכן חדש...