Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפרת חוזה עבודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי למקום עבודה,עברתי את הראיון,והונח לפניי חוזה , קראתי בעיון ,עברתי על כול הנקודות וחתמתי.

עכשיו ,אני והמעביד חתמנו על שכר בגובה מסויים לשעת עבודה, אבל בפועל כאשר קיבלתי את התלוש להפתעתי שולם לי שכר אחר ,נמוך יותר . ניגשתי אליו ושאלתי לפשר הדבר, ולתענותיו הוא אומר לא יודע כנראה טעות אבל שאני לא ידעג עם אני יעבוד טוב זה יגדל עם הזמן,ובתלוש הבא זה יסודר.

לאחר בירור עם שאר העובדים הותיקים יותר מתברר שזה טעות כרונית אצלו ויותר מזה (שעות שנעלמות וכו') אמרתי לעצמי שזה לא מקום עבודה רציני ומסודר והחלטתי לעזוב.(הבריאות שלי חשובה יותר מהעצבים ורדיפות אחריו) . הגעתי למשרד והודעתי לו שאני מעוניין לעזוב , למרות שאני חתום לשנה, אז הוא אומר לי טוב, אין בעיה,אתה מחוייב לי לפי החוק ולפי החוזה לעוד שבועיים או שלוש ואז אני ואתה נשב ונראה מה נעשה עם הקנס יציאה ונגיע להסדר כלשהו, (למרות שעבדתי שם חודש) ואני יודע שלפי החוק אני חייב לתת לו על כול חודש יום.אבל לא נתקעתי על שטויות והסכמתי . באותו יום הגעתי לעבודה והוא משום מה חשב שאיחרתי ,אז הוא התחיל לאיים עליי ולנסות להפחיד אותי שהוא יגדיל לי את הקנס ועוד שלל אייומים ומילים יפות מאוד,אני לא המשכתי להקשיב לו ואמרתי לו שידחף את זה עמוק ואני הולך מפה עכשיו .

והלכתי,כמובן שקיבלתי הודעות עם עוד איומים אבל לא התייחסתי.

זהו זה בקצרה,עכשיו אני אמור לקבל שכר על חודש מלא,מה היעוץ שלכם?

אני אמרתי לעצמי שאם הוא ישלם לי את המשכורת במלואה אז אני ימנע מתביע ובעיות ונפרד כמו ידידים ,אבל עם הוא יקנוס אותי למרות שהוא הפר את החוזה ראשון ,אני חושב לתבוע.

מה אתם חושבים?

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

תראה, אני לא מכיר את כל העובדות אך זה שצד אחד מפר חוזה לא מאפשר לצד אחר להפר חוזה, ז"א אם אכן הבוס הפר חוזה זה לא אוטמטית מאפשר לך להפר חוזה.

אני לא מצוי לגמרה בפרטים אך צריך לבדוק פה אם חיובייכם שלובים, האם מדובר בחוזה אחיד ובכלל האם יש תניות פטור של הבוס בחוזה בכלל ועוד לא מעט פרטים.

בכל מקרה עצתי לך היא כזו:

1. למען ביטוח, תן לו שיהוי, קרי עד המשכורת הקרובה שעליך לקבל , להשלים את המשכורת שהוא חייב לך , כך לא תסתכן בהפרה עצמית (לא אפרת כרגע את החוק).

2. הנח על שולחנו מכתב התפטרות שיעמוד בתנאים הנכונים קרי מספיק זמן מראש תוך שהסיבה לטעמי היא הפרה של סעיף המשכורת(תצטייד בדיוק בסכום שקיבלת ובסכום שאתה אמור לקבל והצג זאת בפני המנהל) וזאת במידה והוא לא מוכן למה שהצעת.

3. במידה ולא הסכים הסבר לו כי מדובר בהרעת תנאים והפרת חוזה ( מאחר ונתת שיהוי לא חשוב אם יסודית או לא)וכך אתה רואה את עצמך כרשאי לסיים יחסים טרם סיום החוזה ללא תשלום ההחזר על ההכשרה.

4. 2 אפשרויות: או שיפטר אותך ובא ציון לגואל או שיאיים בתביעה על הפרת חוזה .

זהו הבסיס בעיקרון ואני ממליץ לקחת את דבריי כאן בעירבון מוגבל ולא כייעוץ מקצועי (למרות שלטעמי יפתרו את העניין) ובמידה והעניינים מסתבכים לפנות לעו"ד המתמצא הן בדיני החוזים והן בדיני עבודה.

לטעמי זה לא יגיע למקום זה .

בכל מקרה, בהצלחה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כל יעוץ ללא קריאת החוזה הוא כמו קריאה בקפה. לכן בהתבסס על מה שכתבת בלבד

אם תעלה את ההסכם לכאן אפשר יהיה לייעץ לך יותר טוב.(את הפרטים הפרטיים תוכל להשמיט)

חוזה עבודה הוא חוזה לכל דבר, והוא מחייב את שני הצדדים אם יש בו סעיפים שעומדים בניגוד לחוקי העבודה אותם סעיפים לא תקפים, ואילו שאר הסעיפים נשארים בתוקפם.

לא מתקנים עוול בעוול , דהיינו הפרה של המעביד אינה נותנת לך את הזכות להפרה מצידך.

הורדה בשכר לעומת המוסכם היא עילה להתפטר , אבל עליך לתת לו הודעה מוקדמת שאורכה משתנה בהתאם למעמד העובד שעתי , ויומי או חודשי.

לא יתקן את השכר לחודש הקודם ו/או לא ישלם לך על מה שהוא טרם שילם , התראה בכתב ואח"כ בית הדין לעבודה.

כתוב מכתב בו אתה מתפטר ותציין את הסיבות שהביאוך לצעד זה כלומר פרט את ההפרות של המעביד. תחתים את המעביד על קבלת העתק המכתב שנשאר בידיך. אם הוא מסרב תכתוב אתה מתי נמסר לידי המעביד, וצייין גם את שעת המסירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

העובדה שהוא מפר אינה מקנה לך זכות הפרה.

עליך להוציא לו מכתב התראה על ההפרה שלו, ורק אם אינו מתקן את ההפרה, ביכולתך לבטל את ההסכם ולהגיש תביעה על מה שמגיע לך.

לייעוץ ספציפי יותר, עליך להעלות את ההסכם (אפשר בהשמטת פרטים אישיים).

פורסם

בשביל זה אני צריך לחכות למשכורת כדי לראות. אבל לפי מה שאתה אומר זה לסבול את האיומים מצדו איחורים בתשלום ,חוסר ערגון? יש עובדים בחברה שכבר כ 8 חודשים לא מקבלים את מה שהם חתמו עליו והם פשוט לא רוצים להכנס לזה,אבל אני לא עוד פרייר שמוצאים ברחוב.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

הצלחת לבלבל אותי

אמרת שקיבלת כבר תלוש אחד ויש בו טעות הבטיח לך לתקן בתלוש הבא. בדיקה עם עובדים אחרים העלתה כי הכל בלוף.

תגיד לו תן לי כרגע את ההפרש בכסף ואת התלוש תתקן בתלוש הבא. לא נותן לך את ההפרש עשה מה שיעצו לך. מכתב התפטרות , אתה צריך לתת הודעה מוקדמת של יום או יומיים. לא ישלם את ההפרש במיידי שלח לו על כך התראה בכתב. לא ישלם את הימים שעבדת בחודש הזה מכתב התראה מספר ימים לאחר המועד שאתה אמור לקבל את המשכורת . לא תקבל , בית הדין לעבודה היא כתובתך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לך יאשה על התגובה,אז כמו שאמרתי כרגע הכול בגדר התייעצות, עליי לחכות עוד כ 9 ימים למשכורתו אז נראה מה יהיה בתלוש וכמה אני אקבל. כלומר אם הוא יקנוס אותי או לא ובאיזה תעריף הוא ישלם. ולתשומת לבך אני כבר לא עובד שם לאחר האייומים שקיבלתי ממנו.

• תוכן חדש...