Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פורד פוקוס 2004 165000 ק"מ.

הבעיה: במצב עמידה (תיבה ב-P או ב-D) המזגן לא מקרר, פשוט מוציא אוויר. מורגש בעיקר ביום. שמתי לב שהסל"ד במצב עמידה הוא 750, אני משער שזה נמוך מדי וזה הגורם? כי כשאני מעלה את הסל"ד אפילו ל-1000 וקצת המזגן מקרר. אז ממה שקראתי סל"ד סרק קשור למנוע צעדים (שאני לא יודע עליו יותר מדי חוץ מזה שהוא אחרי לסל"ד סרק). השאלה שלי היא האם יש לזה השפעות אחרות חוץ מחוסר היכולת של המזגן לקרר, נגיד משהו יותר רציני? ודבר שני, פלוס מינוס עלות לתיקון (ממי שיודע)?

תודה למגיבים.

פורסם
היי,

דבר ראשון, בדוק את תקינות מאוורר רדיאטור המזגן. הדלק את המזגן ובדוק שהמאוור מיד מתחיל לעבוד.

הסימפטומים מזכירים מאוור שלא מתפקד.

טוב כשמדליקים את המזגן שומעים שהמאוורר מתחיל לפעול, מה גם שכמו שאמרתי, מעל ל-1000 סל"ד המזגן מקרר בסדר גמור.

פורסם

או שסתום במדחס תקול ואז אין יניקה בסרק, או שפשוט חוסר בקרר (אם המאוורר אכן עובד).

גש לבעל מקצוע תקלה שניתן בקלות למצוא את המקור.

דרך אגב ברכבים הללו אפשר לשים עוף קפוא והוא ישאר באותו המצב, מזגן סופני יש בדגם הנ"ל.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ניגשתי היום למוסך (מורשה) בנוגע לבעיה+בעיה נוספת בהילוכים, נדמה לי שכבר פתחתי פה שרשור בנושא הזה (דפיקה במעבר בין הילוכים 1-2 בנסיעה מתונה). המכונאי אבחן נזילה במיכל העיבוי (לדבריו) והתפלא כשאמרתי לו שהאוטו לא מתחמם. לדבריו, הנזילה משפיעה על תפקוד המאוורר ויש צורך להחליף את המיכל, מה גם שלטענתו מאוד מסוכן לנסוע במצב כזה (סכנה להתחממות יתר של המנוע). כמו שאתם מבינים אני יכול רק להאמין או לא להאמין לו, הידע שלי בנושא מצומצם. הוא מילא בינתיים את המיכל במים (רגילים), כשהגעתי הוא היה די ריק. קיבלתי הצעת מחיר עבור מיכל עיבוי (מקורי)+נוזל קירור+עבודה=691 ש"ח (566 אם מתקינים מיכל עיבוי חליפי). דיעות?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא מכיר מזגניסט באיזור שלך, אבל:

1. אין לדחות טיפול בדליפה של נוזל קירור ! תקן מהר !

2. בעניין המזגן - תתחיל מבדיקה של כמות קרר ואז תתקדם הלאה (יכול להיות שחסר קצת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן הדליפה אכן תוקנה בזמנו..הוחלף המיכל. הטיפול במזגן הוזנח כי בחורף הבעיה לא כ"כ מורגשת מן הסתם..

פורסם

טוב הרגע חזרתי מביקור במורשה, ההצעה היתה 2,000 ש"ח בערך עבור התקנת מדחס חדש (כולל עבודה+מע"מ). נאמר שאין אפשרות לשפץ, רק חדש.

• ספונסר פורום
פורסם

שטויות,אפשר בקלות אפילו לשפץ את המדחס הנ"ל בהצלחה,ושנית ישנם מדחסים חלופיים איכותים בשוק לדגם הנ"ל בחצי מהמחיר שציינת.

אורן

פורסם

טוב אני מעדכן:

הבעיה טופלה היום אצל מזגניסט כאן בנהריה. הוחלף שסתום במדחס. בינתיים המזגן עובד בסדר גמור, מקרר גם כאשר הטורים נמוכים. העלות: משהו כמו 1,200 ש"ח.

עכשיו, מילה קטנה על המוסך המורשה שהייתי אצלו אתמול. כשהגעתי לשם היה רעש של אוויר שבורח, כמו של פנצ'ר בהתהוות, רק שזה לא היה פנצ'ר (כי לא היה כלום בגלגל והוא לא נראה כאילו הוא מתרוקן), והרעש הגיע דווקא מכיוון המנוע (ליד הגלגל הקדמי הימני). מסתבר שזה היה הצינור שמעביר את גז הקירור, והוא נקרע (שזה עוד סיפור בפני עצמו, איך זה קרה). כשבעל המוסך שמע את הרעש, הוא אמר "זה כנראה משהו במנוע, זה לא פנצ'ר. אם תהיה בעיה תבוא". זהו. הצעת המחיר שלו היתה קצת מעל ל-2,000 ש"ח למדחס חדש (כולל עבודה). שום נסיון לראות אפילו, אולי אפשר לתקן, משהו..ישר חדש.

בקיצור, אני למוסך הזה אשתדל להגיע כמה שפחות (אם בכלל). אם מישהו רוצה לדעת איזה מוסך זה, בפרטי (רלוונטי לבעלי פורד/מזדה בצפון).

• תוכן חדש...