Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממתין לקבלת רכב חדש, סוזוקי אלטו וצריך להחליט לגבי התקנת אביזרים.

האביזרים שאני מעוניין להתקין הם: מרימי שמשות, מתג פתיחה לחלון ימין (באלטו אין מתג פתיחה לחלון הימני מקורי ליד הנהג), קודנית וחיישני רוורס.

המחירים עבור ההתקנות האלה דרך הסוכנות הם באופן משמעותי יקרים ביחס להתקנה אצל אותו מתקין מורשה שעובד עם החברה (אם נגשים אליו באופן פרטי).

חיישני רוורס בחברה 890 ש"ח ודרך המתקין המורשה 550 ש"ח, מרימי שמשות 650 ש"ח בחברה לעומת 250 ש"ח אצל המתקין, מתג פתיחה לחלון ימין 450 בחברה לעומת 250 ש"ח אצל המתקין.

ההתקנה בכל מקרה מבוצעת ע"י אותו מתקין.

נתנו לי להבין בסוכנות שאם אני לא ירכוש דרכם, אני עלול "לאכול אותה" אם תהיה לי תקלה עתידית במערכת החשמל לדוגמא אם החלון החשמלי אחרי שנה יתקלקל , הם עלולים לומר שהתקלה נובעת מההתקנה של מרימי השמשות שלא במסגרת החברה.

מה אתם ממליצים לעשות?

פורסם

אם העבודה מבוצעת אצל המתקין הראשי של סוזוקי לא אמור להיות לך בעיה עם האחריות.

כנראה הסוכן שרכשת דרכו רצה להרוויח עוד קצת לקופה אז הוא הפחיד אותך.

לא סתם יש מתקין מורשה מטעם החברה, הסר דאגה מליבך.

Got To love It

פורסם

אתה נמצא בדילמה לא פשוטה.

לטובת השקט הנפשי ולמניעת עוגמת נפש עתידית עדיף להתקין את התוספות דרך היבואן ולזכות באחריות מלאה. אבל באמת כואב

הלב על הביזבוז וה"עושק" הכרוך באופציה זו.

מצד שני אתה מסתכן , אם תתקין בפרטי , במניעת אחריות וסיכוי להוצאות גדולות ועוגמת נפש ותסכול. באף דרך

שתבחר מאלו לא תהיה מרוצה לחלוטין.

הצעתי שונה לגמרי. שמור על מקוריות האלטו ווותר על תוספות שהן בעצם מיותרות . למה ?

מה שיפה באלטו זה העלות הזולה , החסכוניות , הספרטניות והפשטות . אולי תרצה להתקין גם מושבי עור ומכ"מ קדמי ?

וברצינות , בוא נחשוב על התוספות שרצית , ועזוב את זה שאחרים עשו זאת או המליצו לך .

להלן דעתי באופן ספציפי :

1. מרימי שמשות - מיותרים. רוב הזמן נוסעים בחלונות סגורים ומיזוג. נניח שאתה נוסע בחלונות פתוחים - אתה נכה בידיים

וקשה לך ללחוץ מספר שניות לפני הדימום על המתגים החשמליים ?

2. מתג נוסף לנהג לחלון הנוסע - אלא אם כן אתה גמד או נכה בזרועותיך - הואל ושלח יד ימין לדלת הנוסע ולחץ על המתג.

3. חיישני רוורס - באוטו מהקצרים בארץ צריך להיות נהג ממש גרוע במיוחד להזדקק לפריט זה....

4. קודנית - לא באמת צריך אלא אם הביטוח מחייב - בכל מקרה רב בעלי האלטו קיבלו אותו חינם מהסוכנות כ"צ'ופר".

אם לא קיבלת - תבקש יפה ואם לא יעזור תאיים .(זה בצחוק...).

דרך אגב , בדרך שהצעתי תהנה מאמינות מירבית ושקט נפשי.

העיקר שתהנה מהאוטו.

פורסם
חיישני רוורס בחברה 890 ש"ח ודרך המתקין המורשה 550 ש"ח, מרימי שמשות 650 ש"ח בחברה לעומת 250 ש"ח אצל המתקין, מתג פתיחה לחלון ימין 450 בחברה לעומת 250 ש"ח אצל המתקין.

תביא לי לנחש, הזמנת בסוכנות בכפר סבא ? גם לי היתה את הדילמה, והחלטתי לא לעשות בכלל דרך המתקין הזה, אלא דרך שייקה אביזרים, הוא נראה לי יותר רציני ושהחלקים אצלו באמת מקוריים, אפילו אם זה יותר יקר, שייקה גם יושב בדרום איפה שאוספים את המכוניות ושמה הוא עושה את ההתקנות ולא כמו מתקינים אחרים שעושים לך את ההתקנות בגרז' שלהם, אם תשאל את המתקינים האחרים הם גם יגידו לך שהם לא מתקינים קודנית אינטגרלית, רק רגילה - אין להם את הכפתור עם הסמל של סוזוקי..., את המתג של חלון ימין הם לא שמים לך על הדלת אלא על הפאנל הקדמי, החיישני רוורס יותר זולים - תבדוק את החברה שהם נותנים, בטוח שב- 550 ש"ח לא מתקינים לך חיישנים של קוברה אלא של חברה סינית כלשהיא,

בכל מקרה זו דעתי האישית.

פורסם

הוא לא מסתכן בשום דבר.

הוא כתב במפורש שההתקנה שהוא רוצה לעשות תתבצע אצל מתקין מורשה מטעם החברה.

לפעמים אתה מכבה את האוטו ולא שמת לב שלא סגרת את החלון עד הסוף, זה יותר נוח ללחוץ על השלט ושהחלון ייסגר לבד.

לגבי המתג להרמת החלון, לא הבנתי מה המיקום שאתה רוצה לשים את המתג? בצד שלך?

אם כן למה לא, זה נוח שיש את שני המתגים אחד ליד השני.

אם אתה מרגיש שאתה זקוק לחיישני רוורס זה אחלה, זה לא מזיק.

לבחור השני שכתב בשרשור, אל תטעה את הבחור סתם ותגרום לו לשלם עוד קצת כדי שיהיה לו "שקט נפשי" לעומת מתקין מורשה שבעצם זה אותו בחור שמתקין וזאת אותה אחריות.

תתקין אצל המורשה ללא הגישור של היבואן ותשאר בראש שקט, תהיה לך אחריות.

בן.

Got To love It

פורסם

תודה על התגובות,

מצורפת תמונה של המיקום להתקנת מתג ההפעלה לחלון ימין (משמאל להגה)

חשוב לי להדגיש שוב שמדובר באותו המתקין שיעשה את אותה עבודה בדיוק רק בפער מחירים עצום במיוחד ביחס למחיר הרכב.

15_alto_middle.jpg

פורסם

גם אני ממליץ לעשות דרך היבואן רק את מה שאתה חייב באמת.

אני הזמנתי בסניף הראשי בת"א והיה לי חשוב מאד לקבל כפתור שליטה על חלון ימין - אגב אחרי שבוע עם האוטו, ממליץ מאד!

המחיר שקיבלתי דרך סניף ת"א עבור ההתקנה אצל שייקה אביזרים בכנות הוא 600 ש"ח, אמרתי שזה נשמע לי יקר וקיבלתי הנחה - חצי מחיר.

קודנית שמתי אינטגרלית של היבואן - מתלבש על הפאנל מצד שמאל להגה ולא קודנית מודבקת - חמוד 8)

מרימי שמשות וחיישני רוורס לא שמתי ואני באמת לא חושב שזה הכרחי.

מעבר לזה, כשאספתי את הרכב בכנות שאלתי לגבי אחריות אם אתקין דברים נוספים (כמו מערכת או אביזרים אחרים שקשורים בחשמל) ואמרו לי שאין שום בעיה עם האחריות כל עוד אני עושה אצל מתקין מורשה - או במילים אחרות אל תעשה ברמאללה אלא במקום מורשה עם חשבונית ויהיה בסדר.

המלצתי, תתקין את המינימום אצל היבואן ובהמשך אם תרצה תתקין דברים נוספים.

אגב, אם בהמשך תרצה חיישנים תוכל להתקין גם ב300-350 ש"ח - אין שם שום דבר מסובך ככה שאם תלך למתקין מורשה אין לך שום סיבה לדאגה.

נ.ב קטן - כל המחירים של היבואן זה תחת "המלצה" בלבד - אפשר להתמקח ואני בנוסף לחצי מחיר על החלון קיבלתי מתנה נוספת, רק תבקש.

• תוכן חדש...