Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שה C5 עד מתיחת הפנים לא מומלצת, רציתי לדעת איך הדגם המעודכן. התקציב שלי הוא גג 50 אלף וראיתי כמה כאלה (מליסינג...) שנכנסות במסגרת. לפי מה שקראתי האוטו הוא טוב באופן כללי אבל עד כמה נוראה האחזקה וצריכת הדלק?

פורסם

ההפף המתיחת פנים שעשו לרכב משנת 2005 ומעלה בצורה החדשה תיקנה הרבה מחלות ילדות שהיה לגרסה הראשונה, שיש לי ואני מרוצה ממנה מעל הראש.. הייתי שמח לקנות את הצורה החדשה, אבל לא נכנס לי בתקציב במידה ויש לך תלך על זה, לי היה פוקוס ומבחינת צריכת דלק אכל לי יותר, מבחינת החזקה החלקים יקרים ברכב תחפש אחד עם קלימוטרז נמוך ומטופל במוסך מורשה ותתחדש רק לטפל ברכב כמו שצריך .

פורסם

תמורה לגמרי לא רעה למחיר הנמוך. ה-C5 מרווחת, נוחה מ-א-ו-ד, ובדרך כלל מאובזרת בצורה טובה.

רמת האמינות לא מבריקה, וכללה בהתחלה שלל תקלות חשמל ביזאריות - כמו תאורת לוח מחוונים נעלמת או רדיו שלא נכבה.

מרבית התקלות נפתרו עם הזמן, והדגם המחודש סובל מהן עוד פחות. סה"כ רכב טוב במחיר טוב.

פורסם

רועי, הכל נכון, אבל שכחת את הפיצ'ר החשוב ביותר - הרכב בטוח מאד - 7 כריות אוויר בדגם המחודש משנת 2005 ותוצאות מבחני ריסוק של נושאת מטוסים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הנתון הרשמי המשולב ל-C5 בנזין אוטומטית 2.0 ליטר (הגרסה הנפוצה ביותר, לא ציינת איזו אתה שוקל), הוא 11.6 ק"מ לליטר.

בפועל זה תלוי מאוד באופי הנהיגה שלך ובכבישים בהם תיסע, אבל על בסיס הנתון הזה הצפי למרבית המשתמשים הוא לא יותר מ-10 ק"מ לליטר.

פורסם

אצלי, דגם ישן 2003 2L, אני רואה צריכה טיפוסית של בערך 8.5 ליטר למאה ק"מ בנסיעה מעורבת עיר\בין עירוני.

זה די דומה למה שהיה לי במזדה 3 1.6L...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה לכולם על התגובות, נשמע כמו אוטו ששווה להשקיע בלמצוא אחד טוב.

אבל יש איזה סיבה שה C5 שאמורה להיות רכב "יוקרתי" יותר מה C4 של השנתונים האלה נמכרת בזול יותר ממנה, חוץ מהעובדה שהדור הקודם הרס לC5 את המוניטין?

ובאופן כללי אם להשוות בין C4 וC5 של השנים האלה מי יותר מומלצת?

פורסם

ה-C5 עדיפה על ה-C4 בכל פרמטר, למעט מבחינת גודל חיצוני בחניות ויתרון קל בעלויות אחזקה - טיפולים, טסט, דלק.

מכיוון שה-C5 זולה יותר, אני לא רואה מקום להתלבטות - היא יותר מרווחת והרבה יותר נוחה (הנוחות ב-C4 בינונית מאוד).

הסיבה היחידה למחירון הנמוך יותר היא המוניטין המפוקפק של הדגם בראשית ימיו ושל סיטרואן גדולות בכלל. אבל אם כבר

אתה קונה סיטרואן, תקנה אחת שנוסעת כמו סיטרואן, ולא משהו שיכל להיות טויוטה מלבד העיצוב והסמל.

פורסם

ברשותי מזה שנה וקצת, C5 2005 דור שני וגם אני מרוצה ממנה.

חוץ ממשאבת מיים שלא היתה תקינה והוחלפה ומדי פעם נורות שנשרפו, לא נרשמו אירועים מיוחדים.

צריכת הדלק בממוצע 10.5 ק"מ לליטר (לי חישוב שלי ולא של מחשב הרכב).

אכן נוחה מאוד ומפנקת בהרבה פרמטרים, היא ענקית מבפנים וזה מאוד נוח, גם אם לא מעמיסיפ משפחה שלמה, תא מטען ענק ודלת חמישית שזה יתרון לא מבוטל.

גם לי היתה התלבטות האם לבחון C4 אבל אכן ה-C5 זולה יותר ונותנת הרבה יותר.

כמו שנאמר כאן, תהיה רגיש וקשוב אליה :wink: כדי שלא תפתיע אותך מתישהוא (לא שזה לא רוונטי לכל רכב אחר...)

You can’t really know someone until you fight them

פורסם
תודה לכולם על התגובות, נשמע כמו אוטו ששווה להשקיע בלמצוא אחד טוב.

אבל יש איזה סיבה שה C5 שאמורה להיות רכב "יוקרתי" יותר מה C4 של השנתונים האלה נמכרת בזול יותר ממנה, חוץ מהעובדה שהדור הקודם הרס לC5 את המוניטין?

ובאופן כללי אם להשוות בין C4 וC5 של השנים האלה מי יותר מומלצת?

אחרי שתי c5 ועוד c4 טורבו אני יכול לחזק את קודמיי ולומר שה- c5 מדהימה ומציאה אמיתית.

הראשונה שלי נמכרה לשכן ועשתה 230 אלף עם עלויות אחזקה נמוכות מאד, בפרט אחרי שכל התקלות הטיפוסיות טופלו במסגרת האחריות, כולל החלפת רדיו, מנעולי הדלתות, חיישני גובה, שסתומי גיר וסרבו של פתחי האוורור.

מרווח טיפולים עצום ורוב החלקים זולים. גם עלויות עבודה במוסכי הרשת בסדר גמור.

צריכת הדלק טובה, כנראה בעיקר בזכות הגיר המושמץ. עשיתי 11.5 בממוצע עם שני הדגמים, כלומר 1.8 ישן וגם 2.0 חדש.

ביטוח מקיף מאד זול.

כיום יש לי c4 רק כי המנוע של ה- c5 החדשה כבר לא מתאים למידותיה, בעוד ה- c4 מוצעת עם המנוע טורבו המדהים. מבחינת גימור ונוחות אין בכלל מקום להשוואה. לטובת ה- c5. אבל ב- c4 מרגישים שנוהגים באוטו, וב- c5 כמו אוניה. לטוב ולרע.

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...