Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TOSLINK ONBOARD? איכותי? (CAR PC)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נמצא בדילמה, אני מתכוון להכנס לפרוייקט CAR PC בקרוב ולפי הבנתי יש 2 דרכים לעשות זאת:

1, לבנות מחשב חזק אם כרטיס קול איכותי כמו ASUS XONAR ולנהל הכל דרכו מה שגורר סיבוכים בהגדרות CONSOLE וכו וכו, וגם מייקר את העניין בגלל הצורך במארז גדול יותר יותר איוורור ובגלל שכל הגדרה בעצם זוללת את יכולת עיבוד המעבד צריך מערכת לא פשוטה.

2, מחשב פשוט יותר מבוסס לוח של ASUS אם ATOM וצ'יפ סט ION בעל יציאת TOSLINK אופטית עליו שאילה יחובר מעבד סאונד חיצוני כמו BIT1 שינהל הכל בניפרד.

השאלה היא עד כמה איכותית יציאת ה?TOSLINK אומנם היא דיגיטלית מה שלפי הגיון לא צריך להכניס רעש או עיוות למערכת בגלל שהכל נשמר ללא המרה לאנלוגי ובעצם מומר בפרוססור עצמו.

מה שבעצם עולי לא מוזיל עלויות יותר מידי אבל מפשט את ההתקנה בגלל חוסר הצורך במחשב עוצמתי וגודל פיזי של המארז.

אז השאלה בעצם היא עד כמה ה TOSLINK או בעצם העובדה שהוא ONBOARD משפיע על איכות הצליל?

פורסם

תחפש את הת'רד שלי שנקרא RR ותאימות למערכות הפעלה - מה שלימים הפך בעצם לת'רד בניית הCARPC שלי.

הלוח שלי הוא לוח של אינטל עם מעבד E5800 ויש לי יציאה אופטית ONBOARD

אני כרגע לא משתמש בה אבל אני יכול לאמר לך שהיציאה האנלוגית של הלוח נשמעת כמו חלום רטוב, אין שום סיבה שהיציאה האופטית תהיה פחות טובה אלא להפך עוד יותר טובה.

אם אתה מגדיר את היציאה האופטית כיציאה טהורה RAW אז בכלל כל מה שהיציאה מעבירה זה מידע בינארי ותו לא - אין כאן שום פגיעה באיכות.

אבל אז אתה מאבד את יכולת השליטה בווליום דרך הCARPC ואתה חייב להשתמש בDRC - מה שבעיניי נתפס כאופציה בלתי נסבלת היות ואני אוהב להשתמש בשלט ההגה לשליטה בפונקציות החיוניות לסאונד.

אבל זה רק אני... וכן...

אני פולני :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה ממש לא נכון שצריך מחשב חזק בשביל פרוססינג

אני הייתי עם אטום 330 - 8 ערוצי עיבוד עם קרוסים נפרדים , גיינים , אקולייזר 64 ערוצים פרמטרי

עמדתי על 20-30 אחוז צריכת מעבד

ולא הייתה לי שום בעייה לראות גם 720P ולשמוע פלאקים באותו הזמן עם GPS ברקע

כן , להריץ פילטרים FIR וכל מיני אלגוריתמים מסובכים לא תוכל ממש בקלות

אבל בתכלס , זה לא רלוונטי אם הכיוון שלך הוא BIT 1

אתה גם לא צריך להגדיל את המארז

אתה יכול לעבוד עם כרטיס USB בסיגנון Gigaport HD , יש מישהו בDIYMA שעובד איתו

בכל מקרה , אני אישית לא רואה שום סיבה לקנות פרוססור כמו BIT 1 כשיש לך מחשב

חוץ מזה אני אתן לך מיליון דולר אם תצליח להבדיל בין חיבור אופטי לאנלוגי בתנאי שבאנלוגי אין רעשים

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

השאלה היא בעצם מה טיב היציאה הדיגיטלית?

הבנתי שהיא ברמה מצויינת עקב אי איבוד איכות בהמרות!

על זה תודה,

אדי מה זה DRC? זה השלט של הBIT1? אם כן אני יעדיף אותו כי לפי דעתי זה רק מוסיף גמישות ושינוים על קצה האצבעות.

פורסם

למרות שיש לי מחשב אני עדיין מעדיף שהביט יטפל לי בעיבוד צליל

מסכים לגבי חוסר צורך למעבר לאופטי עם האנלוגי לא רועש

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ההבדל היחיד בין יציאה דיגיטאלית אחת לשניה הוא עניין ה-jitter שקשור ליציבות השעון הפנימי של כרטיס הקול (קרא כאן את הפסקה האחרונה בהודעה שלי).

אם תקבל מיליון על הבדל בין אנלוגי לדיגיטלי - אתה מוזמן לקבל ממני עוד עשרה אם תוכל לשים לב להבדלים בין יציאות דיגיטאליות שונות. אולי אולי עם מערכת סופר איכותית ושלא נעה ונדה בכבישים (בקיצור - אולפן :wink:).

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

במידה ותבחר להשתמש בכרטיס קול מובנה על לוח אם ולחבר אותו דרך יציאה אופטית ל BIT1

תוכל לשלוט על הווליום דרך המסך של ה BIT1 בקלות

עשו כבר דבר כזה רק עם כרטיס קול משובח

חבר פורום אלי יש לו תמונה של רופא שיניים

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אלי וגם לאון עדיין עובדים במוד הזה - לפחות לאון - לגבי אלי, לא יודע עוד לא יצא לי לשמוע את המערכת שלו מאז שהוא עבר להגברת VA :roll::cry:

Pioneer TS-X150

פורסם

תשמע - מההיסטוריה של הפורום - אלי גם ככה רגיל לישון במלונה :-D

אז הרכב שלו רוב הזמן פנוי - אין שום בעיה כאן. :-P

Pioneer TS-X150

פורסם
ההבדל היחיד בין יציאה דיגיטאלית אחת לשניה הוא עניין ה-jitter שקשור ליציבות השעון הפנימי של כרטיס הקול (קרא כאן את הפסקה האחרונה בהודעה שלי).

אם תקבל מיליון על הבדל בין אנלוגי לדיגיטלי - אתה מוזמן לקבל ממני עוד עשרה אם תוכל לשים לב להבדלים בין יציאות דיגיטאליות שונות. אולי אולי עם מערכת סופר איכותית ושלא נעה ונדה בכבישים (בקיצור - אולפן :wink:).

לא ממש הבנתי מה הבדל בין כרטיס קול, לבן כרטיס מובנה. האיבוד הוא בפרוססור חיצוני נפרד...???

פורסם

אז שוב על עניין ה-jitter.

במכשיר שממיר אותות דיגיטאליים לאנלוגיים ולהפך, ישנו שעון פנימי שקובע את תדר העבודה (44.1KHz,96KHz, וכו') ועליו להיות מדוייק ביותר.

המכשיר שמוציא את האות (master - במקרה שלנו כרטיס הקול), קובע באיזה תדר עובד החיבור וגם מספק את השעון למכשיר שמקבל את האות (slave - במקרה שלנו הפרוססור).

במידה וכל המערכת נשלטת ע"י שעון פחות איכותי, קורות טעויות שנקראות jitter והן למעשה טעויות בתזמון.

במקרה שלנו הטעויות האלה יקרו בממירים לאנלוג של הפרוססור (אשר 'משועבדים' לשעון של כרטיס הקול).

בכרטיס קול מקצועי, השעון יהיה בדרך כלל יציב יותר מאשר בכרטיס מובנה.

העניין הזה חשוב בעיקר בשרשרת הקלטה שבה האות נדגם דיגיטאלית, מעובד (ע"י כמה מכשירים שונים, חלקם מבצעים המרות נוספות בין אנלוגי ודיגיטלי) וגם מומר חזרה הרבה פעמים לצורך סיכום אנלוגי.

כל הפעולות האלה מבוססות על אותו שעון ולכן יש כאלה שקונים שעון נפרד איכותי במיוחד.

לדעתי, כאשר מדובר בסביבת הרכב, בטח אם לא מדובר באיזו מערכת סופר איכותית (וגם אז אני בספק אם יהיו הבדלים) - אין שום סיבה לא להשתמש בכרטיס המובנה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...