Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון תופס בחול?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת עם רישיון של נהג חדש לאוטו (הטופס \ כרטיס אחרי שנגמר המלווה) תקף באמריקה (בפלורידה) ?

נער בן 17 עם רישיון נהיגה לאוטו שבידיוק נגמר לו המלווה או לפני שנגמר יתפוס לי באמריקה

פורסם

ה"נייר" - לא. אתה צריך את הרישיון הקבוע (פלסטיק). ואני מאוד לא ממליץ לך לבדוק את השוטרים האמריקאים...

במידה ונגמר לך המלווה ועדיין לא הגיע לך הפלסטיק, באפשרותך להוציא רישיון בינלאומי בעלות של כ-30 שקלים בדואר ישראל. לא אמורים להנפיק לך רישיון כזה אם אתה עדיין נמצא בתקופת הליווי, אבל שמעתי דעות סותרות על העיניין הזה.

פורסם
ה"נייר" - לא. אתה צריך את הרישיון הקבוע (פלסטיק). ואני מאוד לא ממליץ לך לבדוק את השוטרים האמריקאים...

במידה ונגמר לך המלווה ועדיין לא הגיע לך הפלסטיק, באפשרותך להוציא רישיון בינלאומי בעלות של כ-30 שקלים בדואר ישראל. לא אמורים להנפיק לך רישיון כזה אם אתה עדיין נמצא בתקופת הליווי, אבל שמעתי דעות סותרות על העיניין הזה.

תודה רבה על העזרה

פורסם

סליחה שאני מתפרץ לנושא, אבל יש לי שאלה שקשורה לנושא.

אני מסיים את המלווה שלי ב-28 לחודש וכנראה בחופש הגדול אני טס ללאס וגאס (כמו בכל חופש גדול עד כה) ושאלתי היא האם אני צריך לנסוע שם עם שלט נהג חדש??

*אני אשלם על הרישיון שלי (הפלסטיק - אחרי שיגיע) בדואר בכדי שיהיה תקף בחו"ל!

פורסם

רגע לא הבנתי הרישיון הפלסטיק הישראלי לא תופס בחו''ל מאחורה הרי יש את כל הדרגות באנגלית ,עדיין צריך להוציא בדואר בינלאומי?

פורסם
תמצא שלט new driver

יהיה סבבה :lol:

אין שינוי שפה בשלט של הארץ? :wink:

בכל מקרה, שמעתי שהחוק הטיפשי הזה לא תופס שם, כלומר אף אחד שם לא נוסע עם שלט נהג חדש. מישהו מוכן לאמת זאת?

רגע לא הבנתי הרישיון הפלסטיק הישראלי לא תופס בחו''ל מאחורה הרי יש את כל הדרגות באנגלית ,עדיין צריך להוציא בדואר בינלאומי?

תופס, אבל אתה צריך להוציא אותו "לפועל", כלומר לשלם בדואר 43 ש"ח (לא זוכר בדיוק כמה זה עולה..)

פורסם

אז ככה:

1- החוקים של הארץ לא תופסים בחו"ל. משמע: אין צורך בנהג חדש ואין מגבלה של 2 נוסעים.

2- רשיון נייר לא תופס בחו"ל. ח-ו-ב-ה רשיון מפלסטיק. רשיון נהיגה בינלאומי חייב להיות צמוד לרשיון הפלסטיק.

3- רשיון הפלסטיק תקף ברוב מדינות העולם (יש רשימה ארוכה מאוד באתר משרד התחבורה).

אך ישנן כמה מדינות בעולם שעדיין נדרש מבחינה פורמלית הרשיון הבינלאומי.

לפי מה שהבנתי, והדבר אינו מחייב ולא מומלץ להסתמך עליו ב100%, גם אם שוטר עוצר אותך במדינה כזו בד"כ רשיון הפלסטיק יספיק.

הבעיה העיקרית עלולה להיות בחברות השכרת הרכב באותה מדינה.

S-DAN, אין דבר כזה "להוציא אותו לפועל". רשיון פלסטיק קביל גם בחו"ל מהרגע שהוא מונפק.

הרשיון שניתן להוציא בדואר זהו רשיון נהיגה בינלאומי, וכאמור - הדבר אינו נחוץ במרבית מדינות העולם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תוספת קטנה:

הבעיה הכי גדולה עלולה להיות התנערות של חברת ביטוח במקרה תאונה באם לפי החוק המקומי הכרטיס אינו תקף. או אז קיימת סכנה של התנערות חברת הביטוח בטענה של נהיגה ללא רישיון בתוקף.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

באותו נושא, אחי הצעיר עבר טסט לא מזמן וכרגע בידיו רשיון "נייר", דהיינו מלווה.

האם מותר לו לנסוע עם רשיון זה באירופה (בלגיה/הולנד/צרפת/גרמניה), או יותר נכון האם יש איזושהיא דרך להוציא רשיון "פלסטיק" בינלאומי למי שעדיין בתקופת המלווה?

תודה רבה.

פורסם
אז ככה:

1- החוקים של הארץ לא תופסים בחו"ל. משמע: אין צורך בנהג חדש ואין מגבלה של 2 נוסעים.

2- רשיון נייר לא תופס בחו"ל. ח-ו-ב-ה רשיון מפלסטיק. רשיון נהיגה בינלאומי חייב להיות צמוד לרשיון הפלסטיק.

3- רשיון הפלסטיק תקף ברוב מדינות העולם (יש רשימה ארוכה מאוד באתר משרד התחבורה).

אך ישנן כמה מדינות בעולם שעדיין נדרש מבחינה פורמלית הרשיון הבינלאומי.

לפי מה שהבנתי, והדבר אינו מחייב ולא מומלץ להסתמך עליו ב100%, גם אם שוטר עוצר אותך במדינה כזו בד"כ רשיון הפלסטיק יספיק.

S-DAN, אין דבר כזה "להוציא אותו לפועל". רשיון פלסטיק קביל גם בחו"ל מהרגע שהוא מונפק.

הרשיון שניתן להוציא בדואר זהו רשיון נהיגה בינלאומי, וכאמור - הדבר אינו נחוץ במרבית מדינות העולם.

עדיין לא הבנתי. יש לי כרגע רישיון מפלסטיק, אני לא צריך לשלם שום דבר בדואר? כי לפי מה ששמעתי אני חייב לשלם בדואר סכום מסויים (לא הבנתי בדיוק בשביל מה)

באותו נושא, אחי הצעיר עבר טסט לא מזמן וכרגע בידיו רשיון "נייר", דהיינו מלווה.

האם מותר לו לנסוע עם רשיון זה באירופה (בלגיה/הולנד/צרפת/גרמניה), או יותר נכון האם יש איזושהיא דרך להוציא רשיון "פלסטיק" בינלאומי למי שעדיין בתקופת המלווה?

תודה רבה.

לא ולא.

פורסם

אפשר בבקשה קישור לארצות שבישבילן צריך ללכת לבנק הדואר ולשלם ?

משום מה לא מצאתי את זה

כי גם אנחנו הולכים להשכיר רכב באירופה

פורסם

משום מה לא מצאתי את זה

לפי מה שכבר שמעתי בפורום הזה בעבר, לא אפשרי להשכיר רכב לנהג מתחת לגיל 21.

ככה שזה בכל מקרה לא משנה, נהג בן 17 לא יוכל לנהוג.

אולי יש חברות השכרה שיוצאות דופן.

פורסם
עדיין לא הבנתי. יש לי כרגע רישיון מפלסטיק, אני לא צריך לשלם שום דבר בדואר? כי לפי מה ששמעתי אני חייב לשלם בדואר סכום מסויים (לא הבנתי בדיוק בשביל מה)

אני שמעתי שמדונה בתולה.

עכשיו ברצינות - הרישיון החדש (רקע כחלחל) מפלסטיק ואך רק בלבד ולחלוטין ללא שום סייג ואפשרות לחומר או תרכובת אחרת תקף למשך 12 חודשים בארה"ב. אין צורך לשלם בדואר, במשרד ממשלתי, בחנות, בקרן הרחוב, לוועד הבניין או לקופאית בסופר שום דבר כדי להפעיל אותו בארה"ב.

משום מה לא מצאתי את זה

הנה קישור.

אתה לא חייב להוציא רישיון בין-לאומי בדואר. יש היום עוד מקומות בהם אפשר להוציא כזה. אבל כמו שכבר כתבו לך, כדאי שקודם תברר אם אתה יכול בכלל לשכור רכב באירופה. לדעתי אחרי שתשמע את המחיר שנדרש שם לנהג חדש, תתחרט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...