Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

אני מעוניין להשתמש בשמן מנוע כשמן גיר.

הדאגה העיקרית שלי היא לבעייה כימית בשילוב שמנים מסויימים (למיטב הבנתי המכילים כמויות גדולות של גופרית)

עם סינכרונים מסגסוגות נחושת, טענה שפגשתי מספר פעמים ברשת בכל הקשור לשימוש בשמני GL-5 בתיבות מיושנות (התיבה המדוברת משנת ייצור 02, כך שהיא לא נופלת לקטגוריה הזאת).

האם שמן מנוע בדירוג SJ/SL/SM מתאים לעבודה בסביבה בה יש חלקים העשויים סגסוגות נחושת (נחושת או פליז)?

האם מישהו יכול לתת דוגמא לרכיבים במנוע העשויים סגסוגות כאלו?

למעט הונדה סיוויק, מישהו יכול לתת דוגמה לעוד רכבים המשתמשים בשמן מנוע כשמן ממסרה ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם...

אני מעוניין להשתמש בשמן מנוע כשמן גיר.

הדאגה העיקרית שלי היא לבעייה כימית בשילוב שמנים מסויימים (למיטב הבנתי המכילים כמויות גדולות של גופרית)

עם סינכרונים מסגסוגות נחושת, טענה שפגשתי מספר פעמים ברשת בכל הקשור לשימוש בשמני GL-5 בתיבות מיושנות (התיבה המדוברת משנת ייצור 02, כך שהיא לא נופלת לקטגוריה הזאת).

האם שמן מנוע בדירוג SJ/SL/SM מתאים לעבודה בסביבה בה יש חלקים העשויים סגסוגות נחושת (נחושת או פליז)?

האם מישהו יכול לתת דוגמא לרכיבים במנוע העשויים סגסוגות כאלו?

למעט הונדה סיוויק, מישהו יכול לתת דוגמה לעוד רכבים המשתמשים בשמן מנוע כשמן ממסרה ?

מעבר לבעיית צמיגות שונה, לשמני גיר יש הרכבים כימיים שונים לחלוטין ותוספים שונים לחלוטין.

גיר "גוזר" מולקולות שמן בצורה אחרת מהמנוע ולכן המולקולות בשמן "מורכבות" אחרת.

מעבר לכך, ישנם סוגי מתכות שונים בגיר אשר דורשים תוספים אחרים.

מומלץ להשתמש בדיוק בשמן שהיצרן דורש.

פורסם

בעיית צמיגות שונה?

תחשוב שוב.

גיר של רכב אמנם מפעיל לחצים נקודתיים מאוד גבוהים, אך לא "גוזר שמן בצורה אחרת".

לאחר בדיקה שלי, אם כבר יש לגיר בעייה עם שמן כלשהו, זה עם שמן גיר עם תוספים לא מתאימים.

תוספים שלא מוכנסים לשמן מנוע (משיקולי זיהום אויר ומחיר).

פורסם

את המידע שלי קיבלתי ממהנדס שמנים, מכאן תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

בכל מקרה, הסברת בעצמך למה לא להשתמש בשמן מנוע לגיר.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

סולם הצמיגויות של SAE בשמני מנוע שונה בערכיו המוחלטים מסולם הצמיגויות בשמני גיר.

הנה למשל 10W בשמני מנוע מקביל בקירוב ל- 75W בשמני גיר. אבסולוטית שניהם בסביבות 30cST ב-40 מעלות צלסיוס (ISO 32).

בכל מקרה אני חושב שתמיד עדיף להשתמש בשמנים יעודיים ולא להתחכם. מה המניע לזה?

פורסם
פנה בסוגייה זו למהנדס דוד נמרי.

הוא יפתיע אותך.

אתה מדבר אלי?

באיזו סוגייה?

אביב, כמו שאמרתי לגלעד, המספרים שונים - הצמיגות בפועל זהה.

המניע הוא 90 שקל לליטר כפול 4, לגיר שלא מראה סימנים שכדאי להשקיע בו, אבל לא מסתדר עם 80W90

( נמהל ב10W40 בכרבע מהתערובת וחזר לתפקוד מלא).

רציתי רק לדעת אם מבחינת הסינכרונים אין בעיה להשתמש בשמן מנוע בתערובת עם שמן גיר. מהמידע שאספתי מהרשת

אין שום בעיה, אך אני בכל זאת מתייעץ.

פורסם

שמני ממסרה מכילים תוספי EP שנועדו לסיכה הגבולית הקיימת בממסרות, כמו כן הם מותאמים לעבודה עם מתכות צהובות של הסנכרונים למשל, הם דביקים יותר מאשר שמני מנוע ועמידים יותר לחימצון.

לא מבין למה הרעיון ועל שום מה ההתחכמות בלא לדבוק בהוראות היצרן הברורות ולחפש חלופות לא רציונאליות...

פורסם

חבל לך על הזמן מכיוון שאף ייצרן לא מפרסם מידע מדוייק לגבי הרכב החומרים ממנו עשויים כול חלקי הגיר קרי צירים, מיסבים, בתי מסיבים, גלגלי שיניים, אטמים...

בעיקרון מי שמשפץ תיבות עשוי לדעת פחות או יותר את הרכב החומרים של כול רכיבי התיבה.

אישית לא הייתי מכניס שמן מנוע לתיבה בגלל התכונות והדרישות משמן גיר שהינם שונות בהרבה מובנים משמן מנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

זאת דעתכם ואני מכבד אותה.

היסטורית (לא יותר מדי...) שמן מנוע שימש כשמן ממסרה בחלק גדול מהרכבים, האם הדרישות השתנו משמעותית? אני לא חושב.

האם כדאי להשתמש ב100% שמן מנוע בגיר? לא חושב, ולכן אני לא עושה זאת.

מבדיקה שלי, אלו דווקא שמני הגיר, וספציפית תוספי EP מסויימים בהם, שפוגעים בסגסוגת פליז מסויימת שכמעט לא בשימוש יותר

(אחרת לא היה ניתן להשתמש בשמני GL-5).

לגבי חימצון, אני בכלל לא בטוח שאתה צודק, לדעתי שמני מנוע נחשפים להרבה יותר גורמים מחמצנים משמן גיר.

המהילה הייתה סה"כ ב25% שמן מנוע, כך שבBLEND הנוכחי יש את כל התוספים הדרושים.

הניסוי הוא לא תוצאה של קמצנות, אלא של כדאיות, משום שכאמור - הגיר לא מצדיק השקעה בו להערכתי(רעש מהגלגל"שים)

אך לא מסתדר עם שמן 80W90.

אחרי המהילה כל ההילוכים משתלבים פנטסטי(בדיוק כמו לפני ההחלפה).

להרחבה קרא פה.

אני דוגל בתחזוקה מונעת(לרוב "לוקה" ביתר תחזוקה מונעת !) מטפל ברכב לבד, ומשתמש רק בנוזלים איכותיים במרווחים קצרים בהרבה מהמלצות היצרן.

אבל פה אני לא מוצא לנכון "להשקיע" על מיכלול שלא בטוח יאריך ימים. נעשתה פה "קומבינה" שאני לא יודע להאריך את מימדיה

כ"קומבינה" (תביא הוכחות ש25:75 אחוז שמן גיר/מנוע זה לא בסדר, או שבכלל שמן מנוע בפני עצמו זה "לא בסדר"), בואו נחיה ונראה...

פורסם

אני רואה שחזרת ובגדול...

לך תוכיח אתה למה דרישות יצרן בטלות ומבוטלות רק כי קראת כמה מאמרים באינטרנט ואתה רוצה לחסוך כמה שקלים על איזה "קומבינה" לא ברורה, שכנראה אפשר לסוך אותה גם עם שמן בישול משומש.

פורסם

הוראות היצרן, כפי שראית, הן גם לא להחליף את שמן הגיר ברנו קליאו/מגאן לעולם, אז אני פשוט צריך להקשיב להם?

זה נראה לך נורמלי ? הגיוני?

אז כן, הן בטלות ומבוטלות מבחינתי בכל הקשור לשמן גיר.

שמן מנוע הוא שמן מכונות, באותה הטכנולוגיה והרמה של שמן גיר (אפילו המחירים שלהם זהים), ברכבים מסויימים אפילו משתמשים בשמן מנוע כשמן גיר, ונעשה שימוש רב כזה בעבר.

באופנועים שמן מנוע הוא גם שמן הגיר- ודרישת יצרני האופנועים היא לשמן מנוע רגיל לכל דבר (רק לא מעל תקן SL בגלל תוספים הגורמים למצמד הרטוב להחליק).

בחלק גדול מאופנועי ה2T החדשים הוראות היצרן הן למלא שמן מנוע רגיל בגיר.

אני "כולה" מהלתי שמן גיר תקני ואיכותי ב25% שמן מנוע 10W40 כדי להוריד טיפה את הצמיגות והשגתי את התוצאה הרצויה.

ע"פ המשפטים הכתובים מעלה, אני עושה משהו שהוא לא רק סביר אלא בסדר גמור.

פורסם

בפיג'ו מנועי TU למיניהם,

עדיף בהרבה למלא שמן מנוע 10-40 מאשר למלא שמן גיר 80-90!!

הגיר יהיה שקט יותר ויעבור מרגרינה לעומת שמן 80-90,לפחות כל עוד מדובר על מנוע קר.

שהמנוע מתחמם ההבדלים מצטמצמים.

למרות שיש לי תאוריה שדווקא לדפרונציאל,השמן 80-90 הוא עדיף,בגלל שהוא סמיך יותר.

ובגירים שלנו..השמן של הדפרונציאל הוא חלק מהשמן גיר.

בסופו של יום החלטתי להשתמש בשמן BG 75-90.

סינטטי מלא ושמן גיר מעולה.

אבל אם זה היה רכב שלא הייתי רוצה להשקיע בו יותר מידי,הייתי שם שמן מנוע 10-40 הרבה לפני שהייתי משתמש בשמן גיר 80-90.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

ניסית להשתמש בשמן מנוע 10W40 לאורך זמן בתיבות הללו?

מכיר מישהו שכן?

כמה עולה שמן הגיר של BG (למרות שהוא לא מתאים לי בעיקרון, אני צריך 75W80) ?

אבל אם זה היה רכב שלא הייתי רוצה להשקיע בו יותר מידי,הייתי שם שמן מנוע 10-40 הרבה לפני שהייתי משתמש בשמן גיר 80-90.

חלילה, הרכב שמור ומטופל ובעל היסטוריית טיפולים מלאה.

אבל הגיר קצת מרעיש, אז אם אני מזהה מכלול כזה - אני לא משקיע בו יותר מידי (אבל הוא יקבל טיפול ראוי בהחלט) בידיעה שאני מחליף אותו בעתיד הקרוב.

360 ש"ח על שמן לגיר שלא ימנע ממני את ההחלפה שלו בשנה שנתיים הקרובות זה בזבוז כסף כל עוד אפשר טיפה לעקם את הכללים ולהסתדר בלעדיו.

ניתן להשתמש בשמן מנוע כשמן גיר, באופנועים זה נעשה כל הזמן בהוראת היצרן, השאלה כרגע היא לגבי מרווחי ההחלפה.

• תוכן חדש...