Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה,

מדובר בלנסר 93 אוט' שעבר כמעט 240K ק"מ, לפני 10K ק"מ בוצע רינג ושיפוץ מלא לראש מנוע לאחר שהאוטו היה אוכל שמן, ונפרץ אטם ראש מנוע אז גם כן.

היום פתאום בנסיעה לאחור בעליה, האוטו התחיל לרעוד ונכבה עם ענו עשן לבן! הורדתי אותו למישור. לא חסר מים בכלל והמד חום על האמצע כרגיל. יש לציין כי בטיפול האחרון ההוא הוחלף גם תרמוסטט מים.

כמובן לפני הרינג האחרון, האוטו עבר ראש מנוע לפניו ב 30K ק"מ בערך! מה דעתכם?

פורסם

למה עשית ראש פעמיים? איפה עשית שיפוץ והאם ישנה אחריות על מה שנעשה?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

עשיתי ראש פעמיים, כי פעמיים נפרץ האטם ראש מנוע. הפעם הראשונה אחרי שקניתי את האוטו בכמה חודשים. הוא לא התחמם בכלל ולא חסר לו מים, גם אז בנסיעת רוורס בעליה פתאום התחיל עשן לבן והתחיל לרעוד. אז עבר הראש שיפוץ מלא, והורכב. החזיק 30K ק"מ, אבל הפעם האוטו כבר היה אוכל שמן ומעשן עשן כחול עם ריח שמן. ויום אחד האוטו שוב התחיל לעשן, אז נעשה רינג ושיפוץ ראש, הוחלף תרמוסטט בשני המקרים. מאז האוטו לא אוכל שמן כמעט בכלל. אך היום פתאום שוב ענן של עשן לבן ורעידה חזקה. אני לא יודע מה הבעיה באוטו הזה. לא התחמם בכלל, השעון חום עולה עד האמצע וזהו. לא חסר מים (כמובן אני משתמש במים ירוקים איכותיים בלבד).

מבחינת אחריות, יש אחריות של 3 חודשים, אבל עברו כבר 7 חודשים. אז מי יסתכל עלי בכלל?!

פורסם

עשיתי נסיעה עכשיו עם האוטו, הוא לא רועד בכלל הסל"ד תקין. האוטו נוסע מעולה.. אבל, יש עשן לבן כל הזמן, ענן של עשן מאחורי! מה זה לעזאזל?

מחר אני חייב להכניס למוסך, מה הכיוונים לדעתכם?

פורסם

אדיל שלום רב !

בדוק אפשרות של חדירת נוזל הדראולי מתיבת ההלוכים לתא השריפה, ומשם לצינור הפליטה.

בדוק מפלס נוזל הדראולי בתיבת ההלוכים, ומפלס שמן מנוע !

האם העשן התחיל לאחר תדלוק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מחר על הבוקר אני אבדוק את שמן הגיר. אך אני לא מבין איך יכול לקרות דבר כזה? חוץ מזה, במקרה ויש חדירה של שמן גיר, העשן לא אמור להיות כחול? או משהו כזה?

העשן לא הגיע לאחר תדלוק.

פורסם

למה כחול? הנוזל ההדראולי הוא צמחי, והוא לא שמן מינרלי כמו במנוע !

אני ממליץ לך לבדוק בבוקר במנוע חם ,כאשר ידית ההילוכים נמצאת בניוטרל,וידית בלם היד משוכה.

במחשבה שנייה, אין אפשרות ששמן הדראולי יחדור לתא השריפה, בלנסר, אך בסובארו DL, הבעייה כמדומני מוכרת, והנוזל נשאב דרך צינורית הוואקום, כאשר כמדומני הדיאפרגמה ביוניט וואקום גיר לא תקינה.

המתן להבהרה מקצועית נוספת.

בברכה

צביקה

פורסם

אתה צודק צביקה. בסובארו הבעיה קיימת (לא בגלל הגוברנר) אלה אם הדיאפרגמה ביוניט וואקום גיר לא תקינה(ואז מחליפים את היוניט גיר ב 200 שקל מקורי כי אין תחליפי),זה יושב שם בהברגה פשוטה.

לגבי הגוברנר,אם יש לו שחיקה(בגלגל שיניים שלו), אז הגיר יחליק לך , או שתלחץ גז והרכב כאילו תהיה לו השהייה, במקרה כזה פשוט מפרקים את הגוברנר (3 ברגי10) ומחליפים לו את הגלגל השיניים שלו(שנשחק), הגלגל הזה עולה 150 שקל מקורי(אין תחליפי).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היום האוטו נלקח למוסך, בתחילת הדרך עוד היה עשן ואחרי כמה ק"מ העשן פשוט נעלם. במוסך בדקו, גז עד הסוף, מה לא עשו. אין עשן, קופרסיה טובה, אין בריחה של לחץ מהראש. סל"ד תקין, לא חסר מים, לא שמן.

פשוט הכל נעלם, לדברי בעל המוסך יתכן שגומיית שסתומים אחת נתקעה וקרה מה שקרה. אז בינתיים לא לעשות כלום ולחכות.

אני לא חושב שזה הכיוון, אבל גם לא יודע לאזה כיוון לחשוב.

פורסם
אתה צודק צביקה. בסובארו הבעיה קיימת (לא בגלל הגוברנר) אלה "בדמודולטור" אם הדיאפרגמה ביוניט וואקום גיר לא תקינה(ואז מחליפים את היוניט גיר ב 200 שקל מקורי כי אין תחליפי),זה יושב שם בהברגה פשוטה.

לגבי הגוברנר,אם יש לו שחיקה(בגלגל שיניים שלו), שטויות במיץ עגבניות! אז הגיר יחליק לך , או שתלחץ גז והרכב כאילו תהיה לו השהייה, במקרה כזה פשוט מפרקים את הגוברנר (3 ברגי10) ומחליפים לו את הגלגל השיניים שלו(שנשחק), הגלגל הזה עולה 150 שקל מקורי(אין תחליפי).

שלום.

אני קודם כול היתי משנן את המישפט שלך!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה. לא בטוח

כאשר גלגל השינים נישחק בגוברנר אז התופעה היא שהרכב מתחיל לנסוע ישר בהילוך שלשי

אם מורדים בידית הילוכים מקבלים שני!

גלגל השינים של הגוברנר עשוי מאוקולון ויש כאלה מפלדה {לא מומלץ להרכיב מפלדה} כי אם יש נזק בציר של ההילוך הישיר בתוך הדיפרנציאל יתכן שהציר המרכזי שחוק ואז הנזק גדול מאוד.

כאשר ניתחן השינן של הגוברנר יש לבדוק בעזרת מראה אם הגל לא שחוק ובהתאם לתקן.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
היום האוטו נלקח למוסך, בתחילת הדרך עוד היה עשן ואחרי כמה ק"מ העשן פשוט נעלם. במוסך בדקו, גז עד הסוף, מה לא עשו. אין עשן, קופרסיה טובה, אין בריחה של לחץ מהראש. סל"ד תקין, לא חסר מים, לא שמן.

פשוט הכל נעלם, לדברי בעל המוסך יתכן שגומיית שסתומים אחת נתקעה וקרה מה שקרה. אז בינתיים לא לעשות כלום ולחכות.

אני לא חושב שזה הכיוון, אבל גם לא יודע לאזה כיוון לחשוב.

אדיל שלום רב !

לשם שינוי, אני הפעם אחרוג ממנהגי, ואסכים יעם המכונאי שלך

אל תעשה כלום בינתיים,והמתן, אל תחשוב זה לא תפקידך לחשוב(רק במקרה הזה), זאת תשאיר למכונאי לעשות.

אני עדיין לא שמעתי על תופעה של של גומיית שסתומים שנתקעה, אך מכיוון שאיני עוסק בתחום ביום יום, אמליץ לך להמתין לתגובות וחוות דעת נוספת.

בינתיים הרגע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...