Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הכנסתי את הרכב (פורד קונקט 2004) למוסך להחלפת רצועת טיימינג.

בסיום העבודה המוסכניק החזיר את הרכב לביתי, כיתה את המנוע (נדמה לי שאמר ששמע רעש מוזר)

ולא הצליח להניע שוב את הרכב,

כל נסיון הנעה נותן קליק בודד ולא מניע.

כשניסה המוסכניק לדחוף את הרכב עם הילוך חמישי משולב, המנוע נראה כאילו זז על התושבות קדימה ואחורה.

השלה הבא היה שהמוסכניק אמר לי להזמין גרר ולהביא אליו את הרכב.

אשמח לכל הערה שתועיל לי להבין מה קרה שם ומה הגורם...

(מנוע תפוס כתוצאה מטיפול לקוי ?!?)

תודה

דני

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ההשערה שלי תתברר כנכונה המצב הפיך לחלוטין ידרש לבצע לרכב שיפוץ ראש מנוע והחלפת השסתומים שהתעקמו.

לעיתי הראש יכול להיפסל לחלוטין אך בוא נקווה לטוב.

פורסם

אוקי,

עכשיו השאלה הקשה ביותר,

מה עושים אם המוסכניק טוען שהבעיה לא קשורה לעבודה שלו אלא תופעה מוכרת ברכב זה,

כפי שכבר טען בפני היום?

האם יש דרך שבה אוכל להוכיח אותו או לו שהוא האחראי לעניין?

פורסם

לא יודע אם לצחוק או לבכות - תפיסה של המנוע בדגם הנ"ל הינה תופעה נדירה לחלוטין.

אני מציע לך לגשת ולהיות עם הרכב בעת שיכנס למוסך בשנית ולראות מה בדיוק קורה שם כי אם כבר נטענה טענה כזו אז יותר מסביר שיתבצע ניסיון להפיל עלייך את עלות התיקון.

הכי טוב להפסיד יום עבודה ולחסוך לך כמה אלפי שקלים.

מחר תעדכן כאן על הממצאים ונאמר לך אם מסובבים אותך או שיכול להיות שזה באמת לא קשור אבל קח בחשבון ש 80% שקיים קשר ישיר בין התקלה הנוכחית לתיקון שבוצע.

פורסם

שלום ניסן,

טוב אז ככה,

לצערי לא הספקתי לבדוק בבוקר אם היה שמן במנוע או לא ולכן אני אאלץ לסמוך על דברי המוסכניק שהיה שמן במנוע.

האמת שהוא בדק לידי כשהביא את הרכב אבל לא הייתי מודע לעניין ולכן לא הסתכלתי...

מעבר לכך, הוא פירק איזו הרצועה שמקשרת בין הראש למשאבת הדלק(?!?)

וע"י כך שחרר את ראש המנוע שמסתובב חופשי לגמרי ולכן הוא טוען שהמנוע לא נתפס כתוצאה מהטיפול.

בפועל הקראנק תפוס.

ביקשתי (ע"פ המלצת מוסך נעמה) לפתוח את הראש ולראות שהכל תקין שם, הוא לא מעוניין לפתוח

אבל אמר לי שמבחינתו אני יכול להזמין את מוסך נעמה שיבדקו והוא יפעל ע"פ מה שהם יגידו.

לגבי החלפת הרצועה, בדקתי איתו והוא משתמש בסרגל המקורי וגם הראה לי אותו תוך כדי החלפת רצועת טיימינג לפורד אחר בזמן ששאלתי, כמו כן הראה לי את כל סט הכלים של פורד עבור הטיימינג.

האם אתה מסכים עם דעתי שכנראה יד הגורל אחראית לעניין או שיש לך איזה ספק או משהו נוסף שהיית ממליץ לי לבדוק?

כמו כן האם יש לך מקומות שתוכל להמליץ לקנות מנוע אחר, טוב ואמין?

תודה מראש

דני

פורסם

לפי התגובה שלך והסלט שאתה עושה במינוחים הטכניים, אתה עושה טעות כשאתה הוא זה שמפקח על עבודת המוסך, מכיוון שהמכונאי שם קולט את הבורות שלך בנושא ומנצל את זה בשביל לסובב אותך.

לדעתי, ניסן היה עדין עם ה80 אחוזים שהוא הקצה לכך שהתקלה נגרמה באשמת המוסך. 99.8 אחוז זה יותר קרוב, ובמקומך לא הייתי ממהר לברר מחיר של מנוע חלופי כי זה לא עניינך כמה זה עולה. מצא לך מומחה שיהיה מעורב (פיזית, לא בשלט רחוק) באבחון של מה שקרה ודרוש על פי הממצאים את מה שמגיע לך.

פורסם

לא מבין איך זה מסתדר שהטימניג הורכב בצורה לא נכונה בכל זאת איפשר לנסוע עם הרכב מהמוסך עד לבית של scdanny ורק אז נוצרה הבעיה שהמנוע נתפס. סביר שהמכונאי שהסיע את הרכב מהמוסך ל scdanny היה מרגיש בזיפוי המנוע בגלל התקנה לא נכונה של הטימינג והיה חוזר למוסך כדי לתקן. סתם ניחוש, אולי על הדרך חשבו במוסך להחליף שמן מנוע , הוציאו את השמן ושכחו למלא בחדש.

פורסם

זו גם אפשרות, לדעתי מה שחנן ייעץ לך להביא מישהו שיותר מסתם מבין ברכבים אם המנוע נסע לאא שמן מנוע וזה מה שגרם לתפיסתו אז בעל מקצוע יבחין בממצאים בתוך המנוע שיאשרו או יפסלו זאת.

פורסם
זו גם אפשרות, לדעתי מה שחנן ייעץ לך להביא מישהו שיותר מסתם מבין ברכבים אם המנוע נסע לאא שמן מנוע וזה מה שגרם לתפיסתו אז בעל מקצוע יבחין בממצאים בתוך המנוע שיאשרו או יפסלו זאת.

סתם לידע כללי בפורד קונקט צריך לשים רק פילטר שמן מקורי וכמו כן יש לסגור עם מפתח מתאים (ולא ביד) אחרת הוא עלול להשתחרר אחרי נסיעה קצרה, וזה קורה, וזה לצערי קרה לי (סגרתי עם מפתח אך לא מספיק אך אל דאגה זיהיתי את הנזילה בזמן) וידוע לי על על עוד מכונאים שזה קרה להם.

כמו כן ע"פ 2 סוכנים שמספקים לי פילטרים של שמן הם לא ממליצים לשים פילטר חליפי לא מקורי כי יש איתם בעיה שהם נוזלים אח"כ וכמו כן גם נוטים להשתחרר.

כמו כן לא מספיק שיש כלים מתאימים להרכבת טיימינג גם צריך לדעת כשסוגרים את המותח טיימינג לאיזה כיוון מסובבים אותו עם השעון או נגד השעון אחרת אם זה לא נעשה נכון המותח עלול להשתחרר אחרי זמן קצר ואז הרצועה תקפוץ.

אין לי מושג אם זה קשור או לא אבל מבחינתך אתה נתת להם רכב תקין והחזירו לך אותו דפוק לדעתי יש כאן נזק של מנוע.

פורסם
לפי התגובה שלך והסלט שאתה עושה במינוחים הטכניים, אתה עושה טעות כשאתה הוא זה שמפקח על עבודת המוסך, מכיוון שהמכונאי שם קולט את הבורות שלך בנושא ומנצל את זה בשביל לסובב אותך.

לדעתי, ניסן היה עדין עם ה80 אחוזים שהוא הקצה לכך שהתקלה נגרמה באשמת המוסך. 99.8 אחוז זה יותר קרוב, ובמקומך לא הייתי ממהר לברר מחיר של מנוע חלופי כי זה לא עניינך כמה זה עולה. מצא לך מומחה שיהיה מעורב (פיזית, לא בשלט רחוק) באבחון של מה שקרה ודרוש על פי הממצאים את מה שמגיע לך.

לפותח השרשור,,,

הצמד להוראות של חנן !

• תוכן חדש...