Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טס לפראג בסוף שבוע עוד כחודש , והייתי מעוניין לדעת היכן יש מקומות קשרים שאפשר לאכול שם

ממישהו שביקר שם

מלבד " בית חב"ד " שדורשים 100 יורו לארוחה

ראיתי פה באינטרנט מסעדת דיניץ מישהו היה שם

אני שוהה במלון אינטר קונטיננטל

תודה

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

אני מציע לך לא להסתמך ב-100 אחוז על הקישור שנתן רפי.

בדקתי בקישור הנ"ל את מה שאני מכיר ויודע (לא בפרג אבל עדיין באירופה) - מופיעים בו מקומות שאינם פועלים וסגורים כבר מס' שנים.

עצה שלי - תתקשר מהארץ ובדוק שהמקומות שמופיעים, אכן פועלים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

למזלך, כל משפחתי מתגוררת בפראג כשנתיים.

למה אני פה אתה שואל? גם אני שואל (צבא :))

שאלתי את אבי, הוא אמר שבתכלס יש 3 מסעדות נורמליות - דיניץ, קינג-סלומון, ובית חב"ד.

בקשר למחירים הוא אמר שחב"ד זה רחוק ממה שאמרת -> 1000 קרונות ארוחה למבוגר, 500 לילד, 600 לנזקק. יוצא בקיצור לבן אדם רגיל 40 יורו ארוחה (1000 קרונות). הארוחה היא במקום סבבה לגמרי, במלון 5 כוכבים, רמה גבוהה.

בנוגע לדיניץ ולקינג-סולומון, אבא שלי אומר שבשניהם האוכל בינוני, והם גנבים במחיר. הוא גם הוסיף שהוא לא היה נכנס לאכול שם.

לסיכום, לך רק על חב"ד מתוך הרשימה הזו.

הבעיה שלך היא המבחר - הפתרון - לאכול לא קשר, ואז ליהנות ממסעדות מעולות (!)בכל התחומים, וזולות (תחום המזון בפראג זול בעשרות מונים מהארץ) - תזכור שאתה לא חייב לאכול את החזיר ואת השרימפס, ואתה יכול לאכול את האוכל הכשר שבתכלס פשוט לא מפוקח :)

בהצלחה, תהנה, עיר מדהימה, אני שם פעמיים בשנה לפחות, במאי אני טס לביקור העשירי שלי בערך.

ואתה מוזמן לשאול כל שאלה שתצטרך. 8)

פורסם

מזוז,

כשר, זה לא רק לאכול פרה או תרנגוללת.

כשר מורכב בהרבה יותר. זה מתחיל מדרך השחיטה, ואח"כ אופן הוצאת הדם (אם נשאר דם - אסור לבשל את זה ואסור לאכול).

אסור להקפיא בשר עם דם.

בהרבה מהמקרים נוהגים להכין את מאכלי הבשר עם חמאה או שמנת, כך שגם אם הבשר היה כשר למהדרין, המאכל כבר פסול.

אני כבר לא מדבר על ענין הפרדת כלים וכיו"ב.

הייתי עם חבר בחו"ל שמקפיד על כשר. קבענו להיפגש בקניון כלשהו. החבר היה רעב ובסופו של דבר כשראה שהוא לא מוצא משהו לאכול הוא החליט ללכת על מנת עוף. הגעתי סמוך לסיום ארוחתו וראיתי מה אכל, קראתי לשף/טבח ושאלתי עם מה הם הכינו את המנה, והסתבר שהם מורחים שומן חזיר.

ברגע שהחבר שמע את זה, כמו איזה אוטמט מותנה, כל השולחן היה מלא בקיא תוך פחות משניה. מאז הוא יוצא מהארץ מצוייד בנקניק וקופסאות שימורי בשר.

מקרה אחר: מסעדה בחו"ל שמתיימרת להכין אוכל ישראלי, מוכרת חמין על כל צורותיו - עם ביצה, בלי ביצה, עם בשר בקר או חזיר, בלי בשר בקר או חזיר, עם שעועית, בלי שעועית וכו'. בכל צורות ההכנה התתבשיל מעורבב עם שומן חזיר.

הכי חשוב, בתוך העסק תלוי שלט גדול בכתב עברי מצוייר וממוסגר כתמונה שעליו כתוב בעברית "כשר" ובלועזית "KOSER". (למיטב זכרוני זה כתוב שם בלי H).

כששאלתי את בעל המקום למה השלט, מתברר שאצלם המשמעות של כשר זה סוג של סלנג להביע אוכל באיכות טובה.

למה העברית - גימיק לישראלים שבאים ומחפשים מסעדה ישראלית שבד"כ אין למצוא. בפועל כמעט ואין ישראלים שמוצאים את המסעדה הזאת אבל המון מקומיים באים לאכול שם והמחירים בשמיים. (מנת חמין עם ביצה בלי בשר מגיעה ל-50 שקל).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...