Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאותי משעשע מכל השרשור הזה(מעבר לעובדה שהאיביזה הזו היא קניה משתלמת מאד), היא הקביעה ש"אף אחד לא קונה מכוניות ידניות", אליבא ד'דלק מוטורס ועוד מספר יבואנים שמחרים מחזיקים אחריהם.

רק חישבו עד כמה מאזדה 2 וסוזוקי סויפט(2 קטנות זריזות וחביבות) היו הופכות להיות מענינות(וגם מהירות, חסכוניות וזולות) יותר בזכות הגיר הידני.

בכל מקרה, עדיין הייתי מעדיף את האיביזה הנ"ל על פניהן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק חישבו עד כמה מאזדה 2 וסוזוקי סויפט(2 קטנות זריזות וחביבות) היו הופכות להיות מענינות(וגם מהירות, חסכוניות וזולות) יותר בזכות הגיר הידני.

באמת חבל, סוויפט ידנית יכולה להיות בחירה מצויינת לנהג צעיר.

אגב, כמה הילוכים יש לאיביזה הידנית?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

כמעט והחלטתי גם לרכוש אחת כזאת, כי זה נראה רכב שמסוגל לספק הנאה לבעלים בזכות המראה שלו, גג הפנורמי ושאר האבזור, אבל ויתרתי על העניין, בגלל מחסור במזומנים וצורך לחלק את כל הסכום לתשלומים.:?

S^M יש 5 הילוכים. במבחנים בחו"ל מציינים את פעולת התיבה לטובה.

פורסם
מה שאותי משעשע מכל השרשור הזה(מעבר לעובדה שהאיביזה הזו היא קניה משתלמת מאד), היא הקביעה ש"אף אחד לא קונה מכוניות ידניות", אליבא ד'דלק מוטורס ועוד מספר יבואנים שמחרים מחזיקים אחריהם.

אם להיות כנים, מן הראוי להזכיר את הפוקוס הידנית שהובאה ארצה, ושנשארה מיותמת במחסני הערובה עד שהיבואן נאלץ לרדת במחיר כדי להיפטר ממנה. חוץ מזה, ראה את הפיאט 500, אשר נמכרת בסה"כ בכלל לא רע. אע"פ שניתן להזמינה עם גיר ידני, רוב המכוניות נמכרות עם הגיר הרובוטי. אותו סיפור היה גם עם אלפא 147 2.0 ו-156 V6. מה זה אומר על עמך ישראל?

כנראה שהכל מתחיל ונגמר במחיר. תן להם מחיר שהם לא יכולים לעמוד בפניו, והם ירכשו אפילו סוס ועגלה (וזה לא שאני רומז במשפט הזה לגבי איכויותיה של האיביזה, נהפוך הוא. את דעתי עליה כתבתי כבר בהודעותיי הקודמות בשרשור זה).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הכל מתחיל ונגמר בקהל שקונה את המכונית (שים לב - לא קהל היעד).

אז נכון שבתור חווית נהיגה האלפא טובה מהסיאט בכל מצב, ותיבה ידנית תתבקש בה יותר, אבל תכל'ס, אני לא מאמין שאפילו 20% אחוז מקוני ה147 קונים אותה מהשיקולים שאתה היית קונה. סיאט איביזה לדוגמא, פונה יותר לצעירים, יש להם פחות כסף לרכב חדש, חווית הגיר הידני עוד טריה והם עוד לא הספיקו להתרגל לאוטומטית המשפחתית.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
אם להיות כנים, מן הראוי להזכיר את הפוקוס הידנית שהובאה ארצה, ושנשארה מיותמת במחסני הערובה עד שהיבואן נאלץ לרדת במחיר כדי להיפטר ממנה. חוץ מזה, ראה את הפיאט 500, אשר נמכרת בסה"כ בכלל לא רע. אע"פ שניתן להזמינה עם גיר ידני, רוב המכוניות נמכרות עם הגיר הרובוטי. אותו סיפור היה גם עם אלפא 147 2.0 ו-156 V6. מה זה אומר על עמך ישראל?

כנראה שהכל מתחיל ונגמר במחיר. תן להם מחיר שהם לא יכולים לעמוד בפניו, והם ירכשו אפילו סוס ועגלה (וזה לא שאני רומז במשפט הזה לגבי איכויותיה של האיביזה, נהפוך הוא. את דעתי עליה כתבתי כבר בהודעותיי הקודמות בשרשור זה).

בכל זאת, כ-10% מהגולפים נמכרים עם גיר ידני, למשל. אלפא מיטו נמכרת יפה, ללא אופציה אוטומטית. כך היה גם עם הדור הראשון של אודי TT.

פוקוס? כמה בכלל נמכרו בשוק הפרטי בין אלפי יחידות הדוט.קום...

לעניין פיאט 500, הרוב נמכרות ממילא לחברות ליסינג או דרך מגרשי משומשות (פשוט בזיון. למה?:oops:) - ולכן הדגם הפופולרי הוא ה-1.2 הרובוטי. לעניין האלפות שציינת קודם, גיר ידני בדגמים הספציפיים היה בהזמנה מיוחדת(עשו לך טובה, עאלק), בעוד סלספיד או Q סיסטם היה תמיד במלאי.

אנשים ממשיכים לקנות ידני - וזו לא רק שאלה של מחיר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
איציק אני לא רוצה לשכנע אותך מלא לקנות את האיביזה אבל יש הרבה מכוניות מעולות בשביל אוטו ראשון של המשפחה , שתדע שלקנות אוטו חדש מחברה זה ירידה אוטומטית של 10 אחוז משווי הרכב ואני אישית חושב שלקנות אוטו ראשון למשפחה אולי לא הכי כדאי לקנות משהו שיצא מהנילונים אבל בטח על דעה אחת שלי עכשיו יהיו 10 שיקפצו ויגידו שאני לא מבין מהחיים שלי אז זו עצתי בלבד

אני מבין למה אתם מתכוונים,אבל בעצם לא תארתי את המצב כל כך כמו שהוא,

זה לא בדיוק משפחה,כי אני חיי עם אבא שלי,יש לי אחיות גדולות שבאות פעם ב... ככה שזה רכב לדברים קטנים,לא נעמיס עליו 5 אנשים ונרד לאילת אם זה מה שבטח העלתם בראש, מקסימום נסיעות עירוניות וקצת טיולים,משפחה וחברים...

רכב קטן שכזה יכול מאוד להתאים לדעתי למצב אצלנו בכל אופן, וממה שאני רואה אצל משפחות אחרות

פורסם

הבנתי .

אבל אם עיניי לא מטעים אותי האיביזה החדשה ממש לא קטנה מיני כמו שמציגים אותה , שבקושי נכנסים מאחורה או משהו כזה , אני נסעתי ליד הרבה איביזות חדשות בכביש והן לא נראות קטנות כלל זה אפילו נראה שהן יותר גדולות מהגולף לפחות מהבחינה של הטוסיק

פורסם

לאחר בדיקת האיביזה 3 דלתות SC אלו מסקנותי :

בוודאי שלזוג הנוסעים הקדמיים מרווח ונוח מאוד , לגבי הנוסעים מאחור :

על צד החיוב יש לציין קלות רבה בהזחת המושב הקדמי וכניסה נוחה למושב האחורי.

שני נוסעים ימצאו מקום נוח בתנאי שאינם גבוהים מדי (מעל 1.8 מ') שכן אז פדחתם תתחכך בגג המשתפל.

למרות שהמושב האחורי מיועד לשלושה , האופציה הזו אינה מומלצת בעליל , אלא אם אתה בחור ובשני צדדיך בחורות

מצודדות שאין בכוונתן להתלונן על הטרדה מינית...

על צד השלילה יש להוסיף שהנוסעים מאחור יהנו מחלונות אחוריים שאינם ברי פתיחה כלל (גם לא למצב חריץ) - לפחות הם

מגיעים עם תוספת מקורית ספרדית של הכהייה כבדה...

פורסם

שני נוסעים ימצאו מקום נוח בתנאי שאינם גבוהים מדי (מעל 1.8 מ') שכן אז פדחתם תתחכך בגג המשתפל.

למרות שהמושב האחורי מיועד לשלושה , האופציה הזו אינה מומלצת בעליל , אלא אם אתה בחור ובשני צדדיך בחורות

על צד השלילה יש להוסיף שהנוסעים מאחור יהנו מחלונות אחוריים שאינם ברי פתיחה כלל (גם לא למצב חריץ) - לפחות הם

אין אפשרות לפתוח חלונות אחוריים בכלל אתה רציני?

זה פאק לגמריי גדול....

פורסם

אני לא מכיר הרבה מכוניות קופה עם חלון אחורי נפתח...

אני באמת מתרשם מהמרקטינג של סיאט. תראו, בלי פרסומות צעקניות בעיתונים, ו-12 עמודים בשרשור אחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע בכמה רכבים בתצורה הנ"ל נסעת, אבל אני משווה את זה ל4 הרכבים שאני מכיר מקרוב (קליאו ספורט, 206XS, יאריס ספורט ואיביזה דור קודם) כולן 3 דלתות:

1) בכולן המקום מאחור הוא בדיחה ובלתי אפשרי לשניי מבוגרים לנסיעה ארוכה (אני 1.80 ועוד יושב יחסית קרוב להגה) - באיביזה החדשה ישב מאחורי חבר שגם הוא 1.80 +- ולא נגע עם הברכיים בגב הכיסא שלי, והראש שלו היה רחוק מהתקרה.

2) מנגנון ההזזה שם פשוט ונוח לתפעול בהחלט מתעלה על שאר המנגנונים שראיתי.

3) חלונות קטנים מאוד וכהים לדעתי זה יתרון לעומת החלונות הגדולים שנפתח חרך שקר כלשהו כמו ב206 לדוגמא.

4) לעומת שאר הרכבים, תא המטען של האיביזה ענק - כמעט זהה בגודלו לI30 של אבי, בעוד שבקליאו/206/יאריס הקניות היו מתחלקות בין תא המטען למושב הנוסע..

לדעתי רכב במרכב הזה לא מתאים לכל אחד, גם אני אמרתי לעצמי שאני מעדיף הפעם (לאחר 3 רכבים עם 3 דלתות) רכב 5 דלתות, אבל אז נזכרתי שבשנה וחצי שיש לי את הקליאו, המושב האחורי שימש אולי 2 אנשים ככה שבשנתיים-שלוש הקרובות אני אוכל להסתדר עם אותו מרכב אך עם הרבה יותר מקום.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
אני מסכים עם SMALLARS שלא מדובר ברכב אידיאלי למשפחה. אם זה התקציב, ניתן לרכוש רכב משפחתי נחמד בן שנה-שנתיים.

לגבי ירדית הערך - אי אפשר לדעת. אומנם ירידת ערך של רכב היא בין 10%-20% (ואולי אף יותר) בשנה הראשונה, אולם במקרה זה קשה לקבוע כי לכאורה (לפחות לפי הנטען בפרסומים) המחיר אמור לעלות באופן משמעותי ולכן לא ברור מה היה המחירון בעוד שנה.

אם המחיר לא יעלה אז "עבדו" על הקונים?

ממש לא.

זו עסקה טובה מאוד ב-88K ש"ח, ואם המחיר יעלה היא תהיה מצויינת :-).

-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...