Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הנושא קצת ארוך, אז מי שזה כבד עליו - סליחה מראש.

הרכב המדובר הוא VW פולו 00' 1.6 אוטומטית (נקודות שעלולות להיות רלוונטיות: הרכב לאחר שיפוץ גיר, עבר 150K, תקין ומטופל היטב - מלבד בעיה אחת שהיא נזילת שמן גיר מינורית שטרם טופלה. הבעיה נבדקה ובמעקב אצל מוסך מוכר היטב פה בפורום, אך החלטתי לא לטפל בה בינתיים. לפני שנה וחצי הוחלפו 2 בולמים קדמיים למונרו, ללא בעיות מיוחדות (רק שיפור בעצם)

הבעיה היא רעש שאני שומע מכיוון הגלגל השמאלי הקדמי בעת עלייה\ירידה מהמורות\באמפרים. זה נשמע כאילו משהו פוגע בשלדה (גם מרגישים טיפ-טיפה 'מכה' או רעד) או אפילו כמו סגירת מהלך של הבולם (מה שלא נשמע הגיוני). זה נשמע רק מכיוון מגלגל קדמי-שמאל ורק כאשר הוא עולה על משהו.

התופעה החלה לראשונה באוקטובר, פניתי למוסך מוכר היטב כאן שלא זיהה שום בעיה (העלנו על ליפט ולא נמצא שום חופש). זה חלף מעצמו לאחר שבוע. הרעש נשמע אז רק בעלייה על באמפרים במהירויות בינוניות ומעלה (למשך בעליית באמפר מסביר-פנים מעל 20 קמ"ש) לכן קשה לי להצביע מתי הייתה הפעם הראשונה, אך לא היה איזה גורם כמו עלייה על אבן גדולה או עלייה על מדרכה בוודאות.

בפעם השנייה, לפני כחודשיים, זה חזר בוקר אחד עם אותם מאפיינים, רק במהירויות הרבה יותר נמוכות. כמעט כל באמפר שעליתי עליו גם במהירויות ממש נמוכות (10 קמ"ש ואולי גם פחות) יצר את הרעש הזה. שקלתי לגרור את הרכב, אבל בגלל שהוא מתנהג ומרגיש 100% (אגב בדקתי גם את הברגים של הגלגל - תקין) החלטתי לנסוע למוסך אחר - הפעם מורשה. הרכב נמצא תקין לגמרי*. ושוב, התופעה חלפה כשבאה לאחר מספר ימים.

והיום בבוקר זה שוב חזר :) עם אותם מאפיינים רק שזה קורה במהירויות טיפה יותר גבוהות (אבל עדיין לא מוגזמות. באמפר ב 20 קמ"ש כבר שומעים את זה טוב)

יש לציין, שבין ההופעה הראשונה לשנייה (כלומר כשלא שמעו רעשים), הרכב נבדק במכון פרונט עקב משיכה קלה בהגה והבעיה סודרה, לא היו שום בעיות אחרות.

*המוסך המורשה העלה השערה כי הורכבו בולמים לא מתאימים. לי זה לא נשמע הגיוני כי זה הופיע שנה אחרי הרכבתם, וזה הופיע שלושה פעמים לסירוגין. ליתר בטחון בזמנו ניגשתי למוסך שהרכיב את הבולמים והם נמצאו תקינים על ידו. מה שכן, הוא הציע לי להרכיב בולמים חדשים ולראות אם זה עובר אך וויתרתי כי שנינו סברנו כי הם לא הגורם.

עוד דבר שהמוסך המורשה הראה לי ונמצא נכון זה שהבולמים שלי (הרבה) יותר רכים מפולו אחרים. אבל אם זה היה כתוצאה מסגירת מהלך אני מאמין שהייתי מרגיש גם מכה חזקה בנוסף לרעש)

פורסם

ראשית תבדוק ויזואלית אם מורכבים אצלך באמפ סטופ או שהם נקרעו\התפוררו.

הם יושבים על הבולם ותפקידם למנוע מצב של סגירת הבולם עד הסוף במקרה של במפר\בור וכו' + מהירות יחסית גבוהה.

פורסם

הרכב היה משלישי עד שישי בבסיס, היום כשחזרתי הרעש עדיין קיים.

פרט ששחכתי לציין: הנזילזה של השמן גיר וההופעה הראשונה של הרעש הופיעו בערך באותו זמן (איזור ספטמבר 9, לא זוכר מה ראשון). שיפוץ הגיר לפני מעט יותר משנה.

לגבי השאלות: אני לא יודע בדיוק מה בדקו, פשוט סיפרתי על הרעש ואמרתי שיבדקו מה זה יכול להיות בדגש על חופשים ועל מע' ההיגוי\בולמים - בכל המוסכים הרכב נמצא תקין.

לגבי הבאמפ סטופ - אין לי מושג אם זה קיים או לא או אם בדוקים (זה פשוט לבדיקה ?). הכוונה אולי לכריות בולמים ?

פורסם

ועוד דבר לגבי הבאמפ סטופ - גם אם זה לא קיים קשה לי מאוד להאמין שמדובר בסגירה של הבולם. אמנם הרעש והמכה הקטנה (בדגש על קטנה) שמרגישים אך ורק בבאמפרים או מהמורות מתאימים לסיפור, אבל לא הגיוני שב 20 קמ"ש בבאמפר לא רצחני יסגר לי בולם ! וגם אם כן אני חושב שהייתי מרגיש שהרכב בשיפוע (הפרונט אמור לרדת, ואולי גם הבולם הימני היה נסגר). זה השערות אז תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אם הבולמים הקדמיים שהרכבת זהים ואתה באופן קבוע שומע את המכה בצד שמאל אז קשה לי להאמין שהבולמים נסגרים , מה גם שזה קורה במהירויות נמוכות .

האם נזילת השמן היא מאותו צד שנשמעת המכה ? אם כן , הייתי מחפש קשר בין השניים בפרט מהסיבה שהופיעו בערך באותו טיימינג לדבריך .

הייתי מחפש חופש בציריה הפנימית בנקודת החיבור שלה לגיר , בדיקה ויזואלית של שיני ההזחה בה באותה נקודה .

מעבר לכך , מה לגבי מוט מייצב ? חופשים / גומיות / תפוחי זרוע מוט המייצב ?

צביקה

פורסם

הבולמים לא זהים. הקודמים היו המקוריים שקיבלתי עם הרכב, החדשים מתוצרת מונרו. אבל הם אמורים להתאים לסוג הרכב (מוסך מקצועי הזמין והרכיב אותם).

גם לי קשה מאוד להאמין שהבולמים באמת נסגרים, זה לא מרגיש ככה אלא רק נשמע ככה.

הגיר (והנזילה) אכן נמצא בצד שמאל - מאיפה שהרעש. יש לציין שקארטר הגיר הוחלף והנזילה פחתה - כרגע נוזל מאיזור האמצע, שזה בדיוק בחיבור בין המנוע לגיר. אני לא יודע אם זה קשור כי ביקשתי לבדוק ואין חופשים או בעיות בתושבות.

ושוב - אני לא יודע מה לגבי "מוט מייצב ? חופשים / גומיות / תפוחי זרוע מוט המייצב ?" כי לא ביקשתי פירוט של מה בדקו. רק תיארתי את הבעיה וביקשתי מהמוסכים שיבדקו טוב טוב מה יכול לגרום לזה והם אמרו שתקין. (זה הסתכם בהרמה על ליפט, בדיקה ויזואלית וניסיון הזזה של כל מיני חלקים בעיקר הגלגל).

• ספונסר פורום
פורסם

יש סיכוי שאתה יכול להגיע למוסך כשהרעש קיים

כדי שנוכל לשמוע על מה אתה מדבר ?

אני משוכנע שאם נשמע נוכל לומר לך מיד מה התקלה .

וכפי שאתה יודע אצלנו בדיקה לא עולה לך כלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...