Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם אומרים? יורידו מחירים או שימשיכו לחגוג עלינו?

למישהו יש ידע בנושא ? מתי סוף כל סוף יגמר קרטל היבואנים?

מדברים על זה כ"כ הרבה זמן ובנתיים כלום.....

פורסם

הירידת מחירים, כנראה, תהיה במכוניות היקרות.

אלו של 250-300 אלף שקל ומעלה.

אני לא מאמין שתראה איזו שהיא ירידה במכוניות היותר פופולריות של 100-150 אלף שקל.

ובכלל, אם תנסה להביא מכונית קטנה (דוגמאת סקודה פאביה) בייבוא אישי - יצא לך מחיר סופי גבוה יותר בכמה אלפי שקלים מאשר המחיר בסוכנות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

באמת אתה חושב שהיבוא האישי אשכרה ייפתח? וואו , חשבתי שאני תמים:shock::roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איפה ראיתם שאני מדבר על יבוא אישי?! תקראו שוב את ההודעה שלי.....

אני מדבר על יבוא מקביל שזה אומר, לדוגמא : שלא רק דלק מוטורס יהיו היבואנים של מאזדה פורד.....אלה שהיבוא יפתח לכל חברה שיכולה לעמוד בתנאי היבוא שמציב משרד התחבורה\אוצר !

מה שקורה היום זה שלכל יצרן רכב יש בארץ יבואן גדול אחד,היבוא המקביל אומר שיקומו כמה יבואנים לאותו יצרן! וככה תהיה תחרות על כספו של הציבור.

השאלה שלי היא מתי השנה יפתח היבוא המקביל ? והאם הוא יגרום להורדת מחירים?

פורסם

באופן עקרוני תחרות אמורה להביא לירידת מחירים באופן ישיר או עקיף (תוספת אחריות, אבזור וכיוב'). במקרה זה, לא ברור לי אילו חסמים והגבלות יטילו על היבואנים המקבילים ולכן איני יכול להעריך מה יקרה. הלוואי וזה יעבוד כפי שזה עובד ביתר העולם.

פורסם

שאלה שיותר מעניינת אותי.

בוא נקח את דלק מוטורוס כדוגמא

למה אתה חושב שהיצרן העולמי של מזדה לדוגמא ירצה למכור לעוד חברה בארץ אם הוא עובד כבר עם מישהו שקונה ממנו 30 אלף מכוניות בשנה?

פורסם
שאלה שיותר מעניינת אותי.

למה אתה חושב שהיצרן העולמי של מזדה לדוגמא ירצה למכור לעוד חברה בארץ אם הוא עובד כבר עם מישהו שקונה ממנו 30 אלף מכוניות בשנה?

כי אולי עכשיו הוא ימכור 10 נוספים.

פורסם

כי אז הוא לא יהיה כלכך תלוי בגחמות של יבואן בודד, הכמה עשרות אלפי מכוניות יתחלקו בין כמה יבואנים.

ואם היום מאזדה תלויים בדלק מוטורס באופן כמעט מוחלט כדי למכור מכוניות בארץ, אז כדי למכור 30 אלף מכוניות בשנה הם נותנים מחירים מאוד זולים ליבואן.

אם יש כמה יבואנים, הם יכולים לתת הנחות יותר קטנות מהמחיר "מחירון" ולשמור לעצמם רווח גדול יותר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כן אבל אין סוג של בלעדיות שהיבואנים קיבלו?הרי קשה להאמין שהיבואן לא יעשה "חרם" איתם כדי שלא ימכרו למישהו אחר?. סה"כ ארץ ישראל זו ארץ קטנה גם מבחינת אוכלוסיה ולא כמו ארה"ב שמחולקת לכל מיני אזורים שונים.

אני מכיר את זה מענף אחר שאבא שלי קיבל בלעדיות מחברות מסויימות.

תודה על התשובות.

פורסם
איפה ראיתם שאני מדבר על יבוא אישי?! תקראו שוב את ההודעה שלי.....

שגות, שוגים, שגינו. צודק. התכוונתי לומר מקביל. יצא אישי.

כבר יצא לי להגיד דברים יותר גרועים, האמת- כמו במקום לומר "סילחי לי עלמת חן, המצוייה אש באמתחתך" יצא לי "שרלואה, את מדליקה?"

**למען הסר ספק האירוע המתואר בפיסקה למעלה מעולם לא קרה. מדובר בארוע בידיוני לחלוטין. ועדיף ממה שרציתי לכתוב בתחילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שאלה שיותר מעניינת אותי.

יצרן שלא בונה אסטרטגיה שיוויקית לטווח ארוך, רוצה למכור כמה שיותר היום ומחר שיהיה מבול, נועד בסופו של דבר לכושלון. לכן סביר להניח כי יצרן חפץ חיים לא ישמח מברדק שיווקי אשר עלול להיווצר בעקבות היבוא המגביל ולא ישתף אימו פעולה. ולראייה - ראינו איך במוו מגבה את קמור ומנסה לטרפד את היבוא האישי.

• תוכן חדש...