Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה דווקא הגיוני, הם מחפשים אנשים ללא ניסיון שאין להם השכלה כנראה שזאת תהיה העבודה שלהם למשך הרבה שנים.

כלומר אלו שישארו שם ולא יצאו אחרי שנה שנתיים כי התפנה מקום אחר ויש להם נתונים לשם.

אנשים שאין להם השכלה, ילמדו את המקצוע טכנאי של יס וישארו שם הרבה שנים כי לא תהיה להם סיבה לצאת.

פורסם

אל תיקח את זה קשה

הכי חשוב שניסית, לא נחלת פה כישלון או לא, תסתכל על הצד החיובי - בחברות הללו מחפשים אנשים שיתאימו לתפקיד ויישארו כמה שיותר זמן

במקרה שלך כנראה שאתה פשוט Over-Qualified ותיקח את זה כיתרון - כי ייתכן והיית מתפשר על משהו וסתם סובל

חפש מקום אחר שמתאים לך בדיוק, אל תחשוב להתפשר בגלל שאתה צריך עבודה

Confidence In Motion

פורסם

אין הרבה מרכזי הערכה בארץ , בגדול יש שני מרכזי הערכה מובילים שהם מאד מקצועיים בעיניי. אמנם כל הפעילויות והתרגילים נשמעים ונראים פתאטיים לכאורה אך אלו כלים שמראים לא מעט תכונות על הבנאדם.

המנחים או המנחות ליתר דיוק הן בד"כ פיסכולוגיות שמקבלות מהמעסיק הסבר מעמיק על העבודה (לפחות זה ככה בעבודות רציניות) והן מחפשות תכונות מסויימות ואולי טיפוסים מסויימים שכן יהיו מתאימים לעבודה. עד כמה זה משקף את המציאות? אפילו אם זה 60% זה עדיין שווה למעסיק.

אני לא מבין את זה , מרבית אלו שלא עברו תמיד יש להם את התירוצים שלהם כגון: מרכז ההערכה מפגר , קיבלו אנשים גרועים ובלה בלה בלה. אני מכיר הרבה אנשים שלא עברו במרכזי הערכה אלו כולל אני (לא עברתי בפעם הראשונה), ולרוב כולם עם אותם תירוצים. לא צריך לקחת את זה אישי בטח ובטח לא להשמיץ את מרכז ההערכה ואו אנשים שכן עשו את הרושם הנכון.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

היי מישהו יודע אם בקורס מקבלים מסופון?

הביאו לנו את כל הציוד אפילו רובר! אבל את המסופון עוד לא הביאו לנו

מישהו יודע באיזה שלב מקבלים אותו או שכנראה זה בסוף הקורס כמו שמקבלים את הרכב והמירס?

פורסם

מאמין שתצטרך את המסופון ברגע שתתחיל לעבוד בשטח אבל אתה יכול לשאול אותם.:wink:

איך עבר המרכז הערכה שלהם? אני הייתי אמור ללכת למרכז הערכה שלהם אבל לבסוף לא יתאפשר לי להגיע.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כן אמרו לנו בסוף הקורס שמקבלים.

מרכז הערכה עם הרבה מאוד סינונים,מתוך 12 איש בחרו 3 אנשים שזה אני ועוד 2.

כל השאר לא התקבלו..

עשו לנו ראיון כזה בפורום מול כולם כל אחד מספר על עצמו וזה אחרי זה העיפו עוד כמה אנשים אחרי הראיון הזה,אחרי זה

עשו לנו כמו סימולציה מוזרה כזו שהתחלקנו ל 2 קבוצות 3 ו- 3 בכל קבוצה אמרו לנו לבנות מגדל מכוסות קלקר ומכוסות פלסטיק המשימה לבנות את המגדל הכי גבוה, הקבוצה המנצחת זו שתבנה את המגדל הכי גבוה!

קיצר סתם חרטא נראה לי שמי שבא להם טוב בעין פשוט בוחרים אותו, תאמת שאין לדעת אף פעם את מי הם מחפשים איזה סוג של אנשים.

פורסם
אך אלו כלים שמראים לא מעט תכונות על הבנאדם.

איך אמר פעם אחד מהמרצים שלי - פסיכולוג תעסוקתי מהמובילים בארץ שקשור גם לתעשיית האבחונים - כל המבחנים האלו הם בובע-מיינצעס (סיפורי סבתא, ביידיש) שיכולים אולי להראות בצורה סטטיסטית שמי שיש לו תכונות X, Y, או Z, הסיכוי שלו להישאר בעבודה מסוג W גבוהה מ 50%, אבל בשום אופן לא לאבחן בן אדם. לטענתו יש לו דוגמאות בלי סוף של אנשים שנכשלו כישלון חרוץ במבחנים למשרה בחברה מסויימת, הלכו לעבוד אצל המתחרים, והפכו לסיפורי הצלחה. בשורה התחתונה (לדעתו, לא לדעתי) המזל היחיד של מכוני האבחון האלו הוא שהיום בהרבה חברות מנהל לא יעיז לגייס בלי מרכז הערכה, מאותה סיבה ש"עוד לא פוטר מנהל מערכות המידע שקנה ציוד של IBM".

אז לכל הנכשלים - תורה מסיני זה לא, וגם להעיד עליכם הרבה זה לא מעיד, כך שאין שום צורך לקחת את זה ללב.

פורסם

נימה פסימית לאשכול:

כשמזמנים אותי למרכז הערכה אני אומר תודה רבה לא בשבילי אפילו שזה היה למקומות שנראו כקריירה מבטיחה

פשוט נראה לי חוסר רציניות\שוק עבדים

אפילו פעם התקשרו אלי כמה ימים אחרי מרכז ההערכה שסירבתי להגיע אליו וזימנו אותי לראיון אישי (זאת אומרת שמרכז ההערכה היה באמת מיותר!?), עדיין סירבתי עצם הרושם שקיבלתי.

עצוב שחברות רצינית (שהם בעצם לא...) עדיין עובדות בצורה הזו כמו צקפויינט,אמת מחשוב,ראד,בינת,נס,סלכום,אורנג,יורוקום,הוט, ועוד כמה שיצא לי להתקל בהם באופן אישי לתפקידים לא זוטרים וגם כאלו שבכלל שמרו על סודיות שם החברה והזימון למרכז היה אצל חברת כח אדם

כשצריכים לסנן כמות גדולה של אנשים לדעתי הרבה יותר רציני זה לזמן למבחן מעשי\אישיות ואת העוברים לזמן לראיון אישי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ואני אוציא את התיסכול האישי כאן:

לפני בערך חודש זימנו אותי לראיון בישראכרט עבור משרה שכל ילד בן 16 מסוגל לעשות (ובחרתי לגשת אליה כי אני זקוק לכסף)

הסיבה היחידה שלא הצלחתי להתקבל היתה המבחנים הארורים האלה שעושים על המחשב,אלה עם הצורות והסדרות החשבוניות וכו' .

כ"כ מרגיז!! אם זה הסינון שלהם אז ההפסד כולו שלהם,המבחנים האלה הם בולשיט אחד גדול. יש מקומות הרי שמאמנים אותך לעבור את המבחנים האלה...והם לא ממש מעידים על משהו. זה שאני לא טוב במתימטיקה לא אומר שאני לא מסוגל לבצע את העבודה שלשמה הגשתי את מועמדותי...ממש מרגיז...:?

פורסם

עזוב ישראכארט,גם בסופר פארם לתפקיד קופאי-סדרן עושים מבדק ממוחשב עם צורות ותרגילים פסיכומטרים שלוקח מעל שעה לעשות.:?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...