Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים ביום גשום במיוחד בכביש 2 אחרי שעברנו עומסים נסענו בנתיב השמאלי ושמרנו מרחק מרכב שלפנינו שנצמד לרכב שלפניו (ז"א הוא לא שמר מרחק מהרכב לפניו), כשהרכב לפניו ביצע בלימה יחסית חזקה אך לא פתאומית הוא נכנס בו כתוצאה מכך שלא שמר מרחק. אנו ראינו את התאונה בזמן ובלמנו בזמן אך רכבנו החליק כתוצאה מרטיבות הכביש בגלל הגשם ונכנסנו ברכב שלפנינו (הרכב שלנו שנת 94) - ז"א נכנסו ברכב שלפני רגע נכנס ברכב שלפניו בגלל שלא שמר מרחק - נקרא לו "הרכב האשם".

הנזק שנגרם לרכב האשם כתוצאה מההחלקה של הרכב שלנו לתוכו הוא ממש סתמי איזשהו עקומה קטנה בפגוש האחורי התחתון. הנהג אמר שאין למה להפעיל ביטוח אך אביו עורך דין ורוצה להפעיל את הביטוח בכדי לטעון שהנזק שנגרם מקדימה גם באשמתנו (פגיעה קלה במנוע). כתוצאה מהשטות שלו שהוא נכנס ברכב שלפניו לפני שבכלל התקרבנו אליו.

אני לא מבין בביטוח ולא כלום ולכן אני לא רוצה להתקשר לשאול את החברת ביטוח ולמצוא את עצמי מחוייב מולם על התאונה רק בגלל שאלה.

בסופו של דבר שמרנו מרחק מספיק, אך הכביש הרטוב ופתאומיות התאונה שנגרמה לפנינו גרמה לרכב שלנו להחליק לתוכו למרות שהיה די מרחק לבלימה. ז"א התאונה שהוא עשה היוותה מכשול לפנינו בכביש מהיר רטוב וחשוך.

הבנתי שברגע שמפעילים את הביטוח יעלו לי את העלות ביטוח. עכשיו מה האפשרויות שלי בכדי לטעון (מה שכנראה הנהג הראשון שאליו נכנס הרכב האשם יוכל להעיד גם) שהנזק הנגרם לרכב האשם מקדימה הוא אך ורק בגלל שהוא נכנס לבדו ברכב שלפניו ואין קשר לזה שהחלקנו כתוצאה מכך ונתקענו בו במהירות לא גבוה בכלל.

איך אני מונע מהם להעמיס עלינו את הנזק שהרכב האשם גרם לעצמו מקדימה מההתנגשות הראשונה שלו ואיך אני דואג שחברת הביטוח תבין שמקצינים ומעמיסים פה נזק סתם עלינו ושלא יעלו לנו את עלות הביטוח כתוצאה מכך או לפחות שיעלו רק לפי הנזק מאחורה המיזערי שהוא היחיד שנגרם כתוצאה מההחלקה שלנו לתוך הרכב האשם?

שאלה 2: האם יש לי פה מקום לדרוש שהרכב האשם ישלם על הנזק שנגרם לרכב שלנו? אם כן - איך עושים זאת?

תודה :)

פורסם
איך אני מונע מהם להעמיס עלינו את הנזק שהרכב האשם גרם לעצמו מקדימה מההתנגשות הראשונה שלו ואיך אני דואג שחברת הביטוח תבין שמקצינים ומעמיסים פה נזק סתם עלינו ושלא יעלו לנו את עלות הביטוח כתוצאה מכך או לפחות שיעלו רק לפי הנזק מאחורה המיזערי שהוא היחיד שנגרם כתוצאה מההחלקה שלנו לתוך הרכב האשם?

העלות ביטוח תעלה בסכום X שלא קשור לגובה הנזק, כך שמהבחינה הזאת לא משנה אם יגלגלו על הביטוח שלך גם את הנזק של הרכב הראשון או לא.

שאלה 2: האם יש לי פה מקום לדרוש שהרכב האשם ישלם על הנזק שנגרם לרכב שלנו? אם כן - איך עושים זאת?

אתה אשם שלא שמרת מרחק בהתאם לתנאי הדרך, לא נראה לי שיש אפשרות לדרוש שהרכב השני להלן "האשם" יישא באחריות ובנזק שנגרם לרכבך.

פורסם
כשהרכב לפניו ביצע בלימה יחסית חזקה אך לא פתאומית הוא נכנס בו כתוצאה מכך שלא שמר מרחק. אנו ראינו את התאונה בזמן ובלמנו בזמן אך רכבנו החליק כתוצאה מרטיבות הכביש בגלל הגשם ונכנסנו ברכב שלפנינו (הרכב שלנו שנת 94) - ז"א נכנסו ברכב שלפני רגע נכנס ברכב שלפניו בגלל שלא שמר מרחק - נקרא לו "הרכב האשם".

אתה נכנסת בו מאחורה ולכן אתה גם נקרא "אשם", היית צריך לשמור מרחק בלימה בטוח ביודעין שהרכב שלך כנראה לא כולל ABS ושהכביש ראות והראות מוגבלת.

מעבר לזה, הרכב שפגעת בו לא יכול לטעון שאתה אשם בנזק מדימה כי הוא כבר נכנס ברכב שהיה מלפניו.

תנסה לדבר עם הבנאדם תוך כדי הקלטת השיחה על כל מקרה.

אם הוא יפעיל כנגדך את הביטוח שלו עדיף לך להפעיל את הביטוח ואם יהיה צורך לגשת גם לתביעות קטנות.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אתה חוזר 4-5 פעים על עובדה לא נכונה : "שמרנו מרחק".

יש רק מבחן אחד לשמירת מרחק והוא מבחן התוצאה.

מכיוון שבמבחן התוצאה נכשלתם,כלומר פגעתם ברכם שלפניכם, הווה אומר: לא שמרתם (מספיק) מרחק !

תתיעץ עם חברת הביטוח, אין לך מה לחשוש מהם.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

במיקרה זה ישנם שני אשמים.

הראשון זה הרכב שנסע לפניך.

והשני זה אתה.

אתה נסעת במהירות שאינה סבירה (כמו שאמר קודמיי ,ניתן לדעת ע"פ מבחן התוצאה...)

ולא שמרת מרחק כנדרש.

אתה יכול לטעון ששמרת מרחק גדול, אבל לא מספיק גדול לכביש רטוב וחלק.

אתה לא היתיחסת למצב הכביש ומזג האויר באותו הרגע.

לגבי הנזק שנגרם- תפעיל את הביטוח שלך.

ירון מאיר

פורסם
שלום,

שמרנו מרחק מרכב שלפנינו שנצמד לרכב שלפניו

אנו ראינו את התאונה בזמן ובלמנו בזמן אך רכבנו החליק כתוצאה מרטיבות הכביש בגלל הגשם

בסופו של דבר שמרנו מרחק מספיק, אך הכביש הרטוב ופתאומיות התאונה שנגרמה לפנינו גרמה לרכב שלנו להחליק לתוכו למרות שהיה די מרחק לבלימה.

שמירת מרחק כמו שנאמר לפני נמדדת אך ורק עפ"י התוצאה. זו אינה סתם מנטרה או מדע מדויק.

אתה יכול להיות מרחק עשר שניות מהרכב לפניך אך לא מרוכז ולא להגיב בזמן - לא שמרת מספיק מרחק.

אתה יכול להיות רחוק מאוד אבל ברכב ישן ללא ABS ולהיות עירני ומנוסה - אם במקרה כזה עדיין לא הספקת לבלום - לא שמרת מרחק מספיק.

אגב מהפסקה האחרונה שציטטתי - אתה אומר שהיה מספיק מרחק לבלימה רק שלא הצלחת לעצור - האם לדעתך זה מעיד על כך שאתה אשם, או לא?

פתאומיות התאונה זה ביטוי נהדר, להבדיל מהתאונות שנרקמות להן תוך כדי תכנון קר ומחושב ומתן סימנים לאורך כל התהליך.

אגב התאונה שלך נתנה סימנים מקדימים - הרכב שלפניך שנצמד לזה שלפניו - היית צריך מראש להכפיל את מרחקך ממנו, ואולי אף לברוח לנתיב אחר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מצטרף להמלצה לדבר עם הנהג ולהקליט אותו.

תנסה לגרום לו להודות שהוא נכנס ברכב שלפניו לפני התאונה ביניכם.

כי הוא יכול בהמשך עוד לטעון אחרת.

אם הנזק שלך זניח - תודיע לו שאתה מוכן להיפרד כידידים, ושתוותר לו על הנזק שנגרם לך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...