Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב כבר הרבה זמן ,הלכתי לבדיקה עם בחור אחד ושילמתי עליה בערך 400 שקל בדיקה אמרו לי שהרכב עבר תאונה קשה ולכן כמובן וויתרתי עליו השאלה שלי היא איך אני יכול למנוע את ההסתבכות עם עוד רכבים כאלו שאני מוציא עליהם כל בדיקה 400 שקל

פורסם

להגיד למוכר או שהוא מתחייב בבדיקה, כלומר במקרה של שאסי פגוע/מנוע גמור הוא משלם על הבדיקה או שאתם נפרדים לשלום.

פורסם

הבעיה שהוא לא חייב לך כלום זה לא פתרון טוב כי אם הבחור שקרן כשלא אמר לך שיש לאוטו תאונה הוא יהייה מספיק מטונף כדי לא לשלם את הבדיקה - אל תהייה תמים.

פורסם
הבעיה שהוא לא חייב לך כלום זה לא פתרון טוב כי אם הבחור שקרן כשלא אמר לך שיש לאוטו תאונה הוא יהייה מספיק מטונף כדי לא לשלם את הבדיקה - אל תהייה תמים.

סליחה אבל אתה תמים ביותר !

אם הבן אדם לא מתחייב בבדיקה על רכב נקי מתאונות ( במיוחד שאסי ) אז הרכב כנראה פגוע וכך אתה בכלל לא צריך לבדוק אותו !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני מבין מה שאתם אומרים הבעיה היא שאם הוא רק אומר לי משהו בעל פה אז זה לא יעזור אני שואל אם יש איזה מסמך שהוא יכול לחתום עליו וכך להתחייב?

פורסם

תכין מסמך ששניכם תחתמו עליו

שאומר שאם מתגלה בבדיקה פגיעת שלדה יאדה יאדה יאדה

המוכר מתחייב לשלם לקונה את סכום הבדיקה בקבלת תוצאות הבדיקה.

זה גם תופס לבית משפט.

אבל מי ילך להלחם על 400 ש"ח?

פורסם

זה גם תופס לבית משפט.

זאת בדיוק הנקודה שבגללה הרעיון המדובר רחוק מלהיות יעיל, במיוחד שמדובר בנוכלים.

הכי טוב זה להצטייד באיזה איציק טוב ולבדוק את הרכב לפני הגעה למכון בדיקה

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

זה גם תופס לבית משפט.

מה לעשות שלא לכולם יש איציק

ועם כל הכבוד לעזרה בפורום,

אי אפשר לבדוק רכב על ידי התכתבות.

בשביל זה אפשר כן להכין חוזה, בשביל כן להרתיע אנשים שחושבים שהם יכולים לשקר ולהתחמק

ואם המצב דורש, גם ללכת איתם לבימ"ש.

פורסם

זה גם תופס לבית משפט.

מה לעשות שלא לכולם יש איציק

ועם כל הכבוד לעזרה בפורום,

אי אפשר לבדוק רכב על ידי התכתבות.

בשביל זה אפשר כן להכין חוזה, בשביל כן להרתיע אנשים שחושבים שהם יכולים לשקר ולהתחמק

ואם המצב דורש, גם ללכת איתם לבימ"ש.

כמובן שהכוונה היא לא דווקא לאיציק ספציפית אלא לכל אחד שמבין קצת במכונאות.

יתכן שהשיטה הנ"ל תפחיד נוכלים אבל אתם באמת חושב שלמישהו יש כוח להתחיל משפטים בשביל 400 שקל, אני לא :!:

בכל אופן, כל אחד יכול למצוא איזה דוד\שכן\חבר\עמית לעבודה שיכול לעזור לו בבדיקת מרכב,

שי

פורסם
החוזה תופס מבחינה משפטית...

אני הגדלתי לעשות וגם החתמתי את בעל מכון הבדיקה בתור עד :lol:

אני גם בטוח שבעל המכון היה מבזבז יום עבודה בשבילך ומגיע להעיד נגד לקוח שלו. :mm_tongu:

פורסם

אני גם בטוח שבעל המכון היה מבזבז יום עבודה בשבילך ומגיע להעיד נגד לקוח שלו. :mm_tongu:

ואולי גם חבר/מכר/עמית לעשק

פורסם

ואולי גם חבר/מכר/עמית לעשק

מה אתה מערב את עמית? :wink:

פורסם

ראשית,נסו לבצע בדיקה חזותית די פשוטה,שלא צריך להיות מומחה גדול לבצע אותה.ראשית ראו איך האוטו מיתיישב לכם בעיין,ישר בלי מרווחים מוגזמים בין חלקי הפח.שנית,בדקו את השמשות,בעיקר הקדמית,כולם אמורות להיות מקוריות,שמשה קדמית שהוחלפה-סימן מחשיד.בידקו את הפנסים הקדמיים-אם הם לא זהים או לא מקוריים,סימן שהוחלפו.בידקו בצדו הפנימי של תא המנוע אם כל הסטיקרים והמדבקות מונחים במקומם.כל הבדיקות הללו אמנם שיטחיות,אבל הם יכולות לפסול מכונויות שאין בכלל טעם לגשת אין לבדיקהץ

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני מחפש רכב כבר הרבה זמן ,הלכתי לבדיקה עם בחור אחד ושילמתי עליה בערך 400 שקל בדיקה אמרו לי שהרכב עבר תאונה קשה ולכן כמובן וויתרתי עליו השאלה שלי היא איך אני יכול למנוע את ההסתבכות עם עוד רכבים כאלו שאני מוציא עליהם כל בדיקה 400 שקל

ראשית, לא להתבייש.

כמו רבים וטובים כאן בפורום שיש להם קצת ניסיון ברכישת מכונית משומשת, גם אני למדתי (בדיוק כמוך) על בשרי איך להימנע ממכוניות כאלו.

בתור התחלה, לבדוק היטב את 4 הפינות ברכב היטב מכל הכיוונים. חשוב לשים לב שרק לאחר הסתכלות על כמה מכוניות, יהיה לך ממש קל לזהות מתי מדובר בתיקון עם שפכטל (שיכול להראות טוב ומבריק - אבל גם יכול להראות סדוק ורעוע). כמו כן עם הזמן (וקצת זיקה לנושא והבנה בסיסית) אתה תשים לב מתי מדובר בחיבור שהוא "מקורי" ומתי מדובר בטלאי. לפעמים קשה לשים לב, אבל לפעמים ממש קל (סימני מריחה של חומר איטום של היצרן שונים מאלו של תיקון, קל לשים לב אם בדקת כבר כמה מכוניות).

כשאמרתי לבדוק 4 פינות מכל הכיוונים הכוונה היתה מלמעלה ומלמטה. החלק האחורי של הרכב ממש קל לבדיקה (פשוט להתכופף ולהסתכל טוב טוב על קורות האורך. סימני פגיעה נראים שם בקלי קלות כמו גם סימני תיקון. שים לב: לפעמים ציפוי זפת עם אבק/בוץ עליו עלולים לטשטש את מה שאתה רואה).

מלמעלה קל לבדוק (תעיף בלי בושה את מה שיש בתא מטען ותרים את השטיח. סימני תיקון/שפכטל/צבע נראים שם יחסית בקלות).

בנוגע לחלק הקדמי, שם יותר קשה (ברוב המכוניות) לבדוק מה קורה ללא ליפט, אבל בתור התחלה לשים דגש על כל ה"דיפון" של תא המנוע וקצוות הקורות (מתחת לפנסים הראשיים). מכוניות עם סימני תיקון בדיפון הפנימי של תא המנוע יעידו על תאונה בדרגה בינונית (לפחות) שהרכב עבר בצד או בחזית.

בחלק מהמכוניות תראה סימנים מוזרים של "חריטה" עם מברג בחלק מהמקומות. רוב הסיכויים שמדובר בד"כ במכונית שכבר עברה בדיקת רכב בעבר ופשוט נעצו מברג דק בשביל להוריד שבב צבע ולוודא שאין מתחתיו שפכטל. זה בד"כ קורה במשקופים של הדלתות ובקורות אורך בתא המנוע. קשה מאוד (לעיתים) לבדוק שם אם בוצע תיקון עקב ליכלוך/אבק. בשבילך זה יכול להיות כלי נוסף לבדיקה.

מסביב לדלתות - אם מדובר ברכב שקל להוריד את הגומיות מסביב, פשוט להסיר את הגומיה מהמסילה ולוודא שאין מתחת סימני צביעה או ריקבון. בנקודות האלו דיי קשה לזהות תאונות מאחר והתיקונים שם בד"כ טובים. פעם אחת כבר נתקלתי באופן אישי ב 306 שעברה תאונת צד כזו - והיה ממש קשה לאתר אותה. במכון איתרו אותה דיי בקלות כי ראו "תפר" בדיוק בפינה. מבלי להכיר את הרכב קודם לכן, קשה לזהות את התפרים האלו כי הכל צבוע מצויין ומתחת לכל גומיות הדלתות הצבע מבריק ונקי.

הבדיקה הבסיסית/ראשונית צריכה להתרכז בזה - ולאחר מכן במכון.

אם יש לך ספקות לגבי רכב מסויים - תדלג לבא בתור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...