Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שזה תלוי בפרמטרים מסוימים.

כיום ניתן להתאים לנכים בכסאות גלגלים כמעט כל רכב.

אני פגשתי בפסאט החדשות,מאובזרות במעין מתקן חשמלי שיוצא מן הבגאז' עד לדלת הקדמית וחזור.

במידה והינך מעוניין ניתן גם לרכוש משהו גבוהה יותר כמו אפלנדר\ויאג'ר(מיני-ואן).

אני לא בקיא יותר מדי,אך אם תפרט מה רצונתיך מהרכב נוכל לעזור קצת יותר.

פורסם

רכב לנכה, אמור להיות מותאם לנכה ולמגבלותיו .

איזה רכב ואיזה נפח מנוע אושר ע"י הרשות :?: האם יש לך רישיון , ועברתה הערכה , האם יש להוסיף לרכב אביזרי נהיגה .

אם אין לך נתון זה , עלייך לפנות לאחראי רכב, עובד רווחה רכב בביטוח הלאומי או אם אתה נכה צה"ל, אגף השיקום .

ולבקש מהם , לפעול למען קבלת רכב מתאים .

יש מספר נפחי מנוע ,סוגי רכבים שונים , פטור ממס , ורמות ניידות שונות .

עלייך ללמוד את הנושא , ולהיתייעץ עם אחראי הרכב המטפל בך .

קח בחשבון כי הרכבים הללו אפשר כי יהיו פשרה - עלייהם להיות נוחים לך , כניסה ויציאה מהרכב

ישיבה נעימה , ושליטה טובה בנהיגה - ואפשר למצוא גם רכבים שיכסו את רוב הדרישות , ויהיו גם כייף לנהיגה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

השאלה היא : איך אתה עובר מכסא הגלגלים לרכב.

אם אתה יכול לעבור בצורה סבירה, אתה צריך רכב "רגיל" (בהנחה שכדי להיות עצמאי תצטרך אמצעי להכנסת כסא הגלגלים לרכב לאחר שהתיישבת בכסא הנהג).

במקרה כזה חשוב היכן תאכסן את כסא הגלגלים בזמן הנהיגה. אם אתה רוצה לשמור על תא המטען עליך להתקין מעלון גג (גוטליב, בראון וכו.). במקרה כזה, אם יש לך חניה מוגבלת בגובה, הרי שתצטרך לוותר על רכב גבוה, או על מעלון העולה לגובה רב מדי.

אם לא איכפת לך לוותר על תא המטען, תוכל להתקין רובוט המכניס את כסא הגלגלים לתא המטען (מותקן ב"תמן"). במקרה כזה תצטרך רכב עם תא מטען מספיק גדול כדי לאכסן רובוט ובתוכו כסא גלגלים. במקרה כזה תצטרך כנראה רכב משפחתי בגודל מלא, כי תא המטען של הקומפקטיות קטן מדי.

אבל אם אתה נתקל בקשיים רבים מדי במעבר מכסא הגלגלים לכסא הרכב, הרי שתצטרך כנראה לנהוג כאשר אתה יושב בכסא הגלגלים. במקרה כזה תצטרך וואן, וזה אינו נקנה על ידי הנכה אלא מסופק לו על ידי הביטוח הלאומי בהסדר כספי מסויים (האיבזור בוואן יכול עבור את ה-100,000 ש"ח).

בהצלחה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

היה לי רישיון לרכב בעבר והיום אני צריך לעשות שיעורי נהיגה עם מנגנון יד ואין לי אפשרות מעבר מכסא לכסא נוהג עם כסא גלגלים

מאושר לי ואן עם מעלית 100% ניידות

השאלה שלי אילו אפשרויות מבחינת רכבים עוד נשארו לי ביחס למגבלות שלי??

אני יודע שיש את הפולסווגן טרנספורטר מרצדס ויטו ועוד כמה שאולי אני לא מכיר...

הייתי שמח לקבל קצת עזרה בקשר לאילו סוגי רכב יש מבחינת אמינות, נסיעה,נוחות,צריכת דלק שמתאימים לסוג הרכב שאני צריך

פורסם

היה לך ואן עם מעלית כשלא היית נכה???

אני מבין מתשובתך שיש לך רשיון "רגיל".

אם ברשיון שלך לא מופיעים מנגנון ותפוח, עליך לפנות למשרד הבריאות כדי לקבל רשיון נהיגה עם ההגבלות שציינתי. שם יבדקו את הכישורים שלך כדי לדעת אם אתה צריך גם מגבר בלם ועוד.

אין לי מושג בקשר לשיעורי נהיגה ואיני יודע אם אתה חייב לקחת שיעורי נהיגה כאשר יש לך רשיון נהיגה מעודכן (נכון, זה נראה מוזר, אבל יתכן שהרשיון אינו מותנה בשיעורים מיוחדים אם היה לך רשיון קודם). אני מניח שבמשרד הבריאות (רחוב הארבעה בתל אביב) תוכל לקבל את התשובות וגם להתחיל בתהליך לקבלת ואן או פטור במס לקניית רכב (אם אינך זקוק לואן).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

במצב שלך יש כיום את הפולקסוואגן טרנספורטר שהוא הכי נמכר.

אבל יש גם סיטרואן ג'אמפי, מרצדס ויטו, פורד אקונוליין, פורד טרנזיט ושברולט סוואנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש גם שברולט אפלנדר, קרייזלר וויאג'ר וקיה קרניבל.

אז בוא נעשה כאן סדר.

הואנים מתחלקים לשתי קבוצות: אלו עם רמפה משופעת (דוגמת השברולט אפלנדר, הקרייזלר, הקיה וכנראה גם הסיטרואן), שהשילדה שלהם עברה שינוי כדי להגביה את פנים הרכב (מה שמייקר את העלות שלהם ולכן משרד הבריאות לא אוהב לאשר אותם), והרמפה מחייבת כסא גלגלים ממונע או ידיים חזקות, ואלו עם המעלית המאפשרת כניסה לרכב גם בכסא גלגלים רגיל וידיים "לא חזקות".

הפורד אקונוליין והשברולט סוואנה גדולים מאוד ונראה שרוב אוכלוסיית היעד נמנעת מלנהוג בכלי רכב בגודל הזה.

הנהיגה בואן מתבצעת בכסא הגלגלים או בכסא מיוחד (היודע לנסוע, לפנות ולעלות/לרדת), לפי הצרכים של הנהג.

אבל לפני שמדסקסים ואנים צריך לדעת אם אתה בכלל צריך ואן, כי אם הועדה במשרד הבריאות מחליטה שתוכל לנהוג ברכב רגיל, תצטרך לקבל את החלטת הועדה או לערער עליה, ולא תמיד הערעור מצליח.

אז בהצלחה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...