Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעודי מנגב את הזעה מהמצח ברמזור מצוי בכבישי גוש דן, עלתה בראשי מחשבה שמא אשלח יד במכוניתי ואדליק את המזגן.

חמש דקות הצלחתי להחזיק בגבורה, עד שנכנעתי וויתרתי על תגובת הדוושה לטובת פרידה משמחת ממספר מעלות צלזיוס.

ואז חשבתי לעצמי מה ההצדקה הקיומית לדילמה הנ"ל. ואני אפרט:

יש לכם מזגן בבית ? יופי. (הנחת בסיס: אלה שאין להם מזגן לא הצליחו לגייס כרגע כושר מיקוד מספיק לקריאת ההודעה, מפאת החום).

כשקניתם אותו, מה סיפר לכם המוכר ? "זה יופי של מזגן, אחד וחצי כוח סוס, תפארת התעשייה העברית, לחמותי קניתי שניים כאלה".

רגע, rewind, אחד וחצי כוח סוס ? או שאולי השקעתם, וקניתם מזגן שניים וחצי כוח ? או שבכלל זה מזגן מיני-מרכזי, 3.5 סוסים מפוארים ?

הנתון הזה מתאר כמה אנרגיה המזגן שלכם צורך על מנת לשאוב חום מתוך הבית החוצה.

בכל מקרה תסכימו איתי שלא צריך כזה מזגן בשביל לקרר קצת את הנפח שבתוך הקופסה המתנייעת שלכם. אבל נגיד שכן צריך לקרר אותה כמו חדר ממוצע. אז נסגור על 1.5 כ"ס. כמה סוסים יש לכם במנוע ? 75 ? 90 ? 110 ? 180 ? במקרה הרע ביותר שציינתי מדובר על 2%. שני אחוזים. זה בערך טווח השינוי האפשרי בהספק המנוע בגלל, למשל, שינויים בלחץ אויר וטמפרטורה סביבתיים.

במקרה שלי מדובר על פחות מאחוז. אז נכון שכשמדליקים מזגן האוטו לא הופך לסובארו ג'סטי 1ל' אוטומטית עם פסנתר בבגאז'. אבל ההבדל בתחושה דומה להבדל בין לשמוע מוסיקה ברמקולים איכותיים לבין איך שהמוסיקה תישמע אם יבוא מר אריק שרון ויתיישב על הרמקולים (בהנחה שהם עדיין יעבדו).

איך אפשר להסביר את ההבדל הענק בתחושה לעומת ההבדל הקטן תאורטית בהספק ?

אז אפשר להגיד שבנסיעה מנהלתית רגועה המנוע לא מגיע להספק המקסימלי שלו. טוב. אז לכמה ? 30 כ"ס ? עדיין אנחנו מדברים על 5% ... גם זה לא משהו ...

ותחשבו על זה (וכמובן מי שיש לו רעיון להסבר בשבילי, שיכתוב בבקשה)

My responses are limited. You must ask the right questions

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי אין מזגן בבית - אבל אני איכשהו מצליח לכתוב את ההודעה.. :idea:

לדוגמא אצלי יש 100 כוחות סוס , ( אני לא יודע כמה כיום אבל לא זו הנקודה )

שהייתי מדליק את המזגן מידי פעם בשנה שעברה האוטו עם מזגן כמעט ולא סחב

הייתה ירידה גדולה באחוזים למרות שאיני יודע כמה .

לכן העדפתי לא להדליק אותו ( וגם כי הוא לא קירר טוב ) ואני חי את חיי בלי מזגן

אין ברירה..

:roll:

פורסם
חמש דקות הצלחתי להחזיק בגבורה, עד שנכנעתי וויתרתי על תגובת הדוושה לטובת פרידה משמחת ממספר מעלות צלזיוס.

האם מדובר על הלאון.

גם אצלי מורגשת ירידה בתאוצה בעת הדלקת מזגן, אבל בנסיעה יום יומית זה לא מפריע בכלל, הרי אני בקושי מנצל 50% מכח המנוע בנסיעה רגילה.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אפילו שהרכב שאני נוהג עליו הוא לא רכב ספורט , אני אוהב לנסוע על סל"ד גבוה ...

היום (4.3) בסביבות השעה 13:00 - 14:00 אני נוסע על כביש 4 עם מזגן

והאוטו פשוט לא סחב כמו נסיעה ביום קריר בלי מזגן ...

הכוח של המנוע ירד משמעותית .

אני אישית רציתי לכבות את המזגן ולפתוח חלונות , אבל היה כל כך חם שפשוט לא יכולתי .

:roll:

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
האם מדובר על הלאון.

כן. אני מניח שהספק הוא בגלל בירבורי הבורה שלי לאחרונה, אבל את הבורה 'הורשתי' להורים, ובמסגרת ה'אחריות' אני עדיין מטפל בה מדי פעם.

גם אצלי מורגשת ירידה בתאוצה בעת הדלקת מזגן, אבל בנסיעה יום יומית זה לא מפריע בכלל, הרי אני בקושי מנצל 50% מכח המנוע בנסיעה רגילה.

שי

אני לא ממש לוחץ ביומיום (אגב, לאחרונה שיא צריכה נמוכה של 1:15.8 לאורך 120 ק"מ!). אבל מיידיות התגובה עם ובלי מזגן שונה משמעותית וזה די מטריד במנוע שאמור להיות חזק.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

ההנחה שלא צריך הרבה הספק לקירור חלל הרכב הי מוטעת.

מכיוון שהרכב איננו מבודד כלל מהסביבה. השמש חודרת דרך החלונות ומחממת את פנים הרכב. הרכב עשוי פחת שלא רק אינו מבודד הוא גם קולט חום.

בנוסף - חלק מהאנרגיה "הולך" על קצ חום מגיע מהמנוע.

מקור חום נוסף הוא הכביש עצמו שמחמם את ריצפת הרכב.

להבדיל מבית - שיש לו קירות המבודדים טוב יותר, חלונות הניתנים להצללה מלאה { תריסים } אין מנוע, חום ממיתחת לבית????

חלק מהסיבות שצינתי נשמעות זניחות - אולם כולן ביחד... - כמאמר השיר - כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן!

ועוד נקודה - חלק מהספק המנוע "הולך" לאלטרנטור לצורך אספקת חשמל ל"קלאצ'" של המזגן , למפוח ולמאורר של הרדיאטור מזגן.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
בכל מקרה תסכימו איתי שלא צריך כזה מזגן בשביל לקרר קצת את הנפח שבתוך הקופסה המתנייעת שלכם. אבל נגיד שכן צריך לקרר אותה כמו חדר ממוצע. אז נסגור על 1.5 כ"ס. כמה סוסים יש לכם במנוע ? 75 ? 90 ? 110 ? 180 ? במקרה הרע ביותר שציינתי מדובר על 2%. שני אחוזים. זה בערך טווח השינוי האפשרי בהספק המנוע בגלל, למשל, שינויים בלחץ אויר וטמפרטורה סביבתיים.

אז אפשר להגיד שבנסיעה מנהלתית רגועה המנוע לא מגיע להספק המקסימלי שלו. טוב. אז לכמה ? 30 כ"ס ? עדיין אנחנו מדברים על 5% ... גם זה לא משהו ...

הקופסה שלך מגיעה לטמפ' הרבה יותר גבוהות מחדר ממוצע , לכן נראה לי שהספק מזגן לרכב גבוה ממה שציינת . מלבד זאת - ברכב המדחס מונע ע"י המנוע , ומעיק עליו באמצעות רצועה.

חשבת פעם איזה הספק צריך להשקיע כדי לסובב מדחס מזגן ביתי באמצעות מנוע חשמלי ? מזגן 2.5 כ"ס מקפיץ (בהנעה) פקק של 16 אמפר - כלומר 16*220 = 3520 וואט , שהם 4.5 כ"ס בערך. ברכב המזגן נכנס לפעולה הרבה יותר פעמים. ועובד בטמפ' גבוהה בהרבה , מה שמעמיס עליו ועל המנוע עוד יותר.

חוץ מזה שגם למנוע חם והוא עובד פחות טוב.

הייתי מהמר על פגיעה של קצת מעל 5 אחוז בביצועים.

ובכל זאת שווה ביותר - אני לא יכול לחשוב על נסיעה בלי מזגן.

בורגני מפונק.

פורסם

לא סגור על זה. אבל לדעתי מזגן רכב צורך בסביבות 5 כ"ס (תלוי בגודל הרכב/מנוע כמובן).

שזה איבוד כוח לא קטן...

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

בפונטו הרגשתי את זה בצורה מאוד משמעותית בסחיבה של הרכב (פונטו HGT) היתה ירידת כוח כמעט בטוח שמעל ל 5 סוסים וכו'. ההבדל היה מאוד משמעותי אפילו ביצעתי ניסוי קטן בנושא, בכל אופן בקליאו אני לא מרגיש את זה בצורה כל כך משמעותית כמו בפונטו.

מוזר אבל לכל רכב יש השפעות שונות אני משער.

פורסם

אפרופו מזגן ברכב.

שמעתי שמועה שאומרת שברכב ידני, עדיף ללחוץ על קלאץ' בעת הפעלת המזגן במהלך הנסיעה.

השמועה מבוססת?

8)

172

פורסם
אפרופו מזגן ברכב.

שמעתי שמועה שאומרת שברכב ידני, עדיף ללחוץ על קלאץ' בעת הפעלת המזגן במהלך הנסיעה.

השמועה מבוססת?

8)

והקשר הוא? :roll:

אין שום קשר.

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים... :wink:

בוולבו לא מורגשת ירידת כוח, ואין שום סיבה לוותר על המזגן גם בנסיעות אגרסיביות.

בקליאו אין ירידה משמעותית אבל עדיין שאני צריך אותה במאת האחוזים שלה אין מצב למזגן.

Finger's gonna kill me.

פורסם

אצלי אין דילמות בעניין הזה..

בתקופת הקיץ וסתם בימים חמים המזגן כמעט ולא מתכבה, גם ככה היא לא סוחבת אז לא הבדל גדול..

פורסם
אני לא יודע על מה אתם מדברים... :wink:

בוולבו לא מורגשת ירידת כוח, ואין שום סיבה לוותר על המזגן גם בנסיעות אגרסיביות.

בקליאו אין ירידה משמעותית אבל עדיין שאני צריך אותה במאת האחוזים שלה אין מצב למזגן.

זה כי הירידה היא לא באחוזים, אלא בכ"סים... כמה יש בוולבו? 250? יותר? :D

אצלי המזגן מתנתק כשאני מבהיר לרכב שאני צריך אותו. פיצ'ר חביב אם כי מעצבן לעיתים (לפעמים לוקח לו קצת זמן לחזור...)

ובכל מקרה - גם אצלי הוא משפיע באופן מורגש מדי. הפעלת מזגן מסרסת את הרכב בטירוף. מזגן + 4 אנשים באוטו זה בכלל מתכון לביצועים של לנטיס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הקופסה שלך מגיעה לטמפ' הרבה יותר גבוהות מחדר ממוצע , לכן נראה לי שהספק מזגן לרכב גבוה ממה שציינת . מלבד זאת - ברכב המדחס מונע ע"י המנוע , ומעיק עליו באמצעות רצועה.

חשבת פעם איזה הספק צריך להשקיע כדי לסובב מדחס מזגן ביתי באמצעות מנוע חשמלי ? מזגן 2.5 כ"ס מקפיץ (בהנעה) פקק של 16 אמפר - כלומר 16*220 = 3520 וואט , שהם 4.5 כ"ס בערך. ברכב המזגן נכנס לפעולה הרבה יותר פעמים. ועובד בטמפ' גבוהה בהרבה , מה שמעמיס עליו ועל המנוע עוד יותר.

חוץ מזה שגם למנוע חם והוא עובד פחות טוב.

הייתי מהמר על פגיעה של קצת מעל 5 אחוז בביצועים.

ובכל זאת שווה ביותר - אני לא יכול לחשוב על נסיעה בלי מזגן.

בורגני מפונק.

אני לא יודע מה הספק המזגן ברכב, אבל חלק מהסיבות שציינת לא כ"כ הגיוניות:

לגבי החיבור למנוע באמצעות רצועה - ברצועה ובקלאץ' החשמלי אין יותר מדי איבודי אנרגיה למיטב ידיעתי.

לגבי המזגן הביתי וההנעה - זרם התנעה גבוה משמעותית מזרם עבודה, במזגן של 2.5 כ"ס צריכת הזרם השוטפת היא בסביבות 11A-13A וזה הנתון המשמעותי. זרם ההתנעה הגבוה הוא בגלל מאפייני המנוע החשמלי שמפעיל את המדחס, שאינו קיים במזגן רכב (בו כזכור המדחס מונע ברצועה).

כמו כן מזגן רכב פועל ברציפות מרגע הפעלתו, ללא תרמוסטט, בניגוד למזגן ביתי.

וצריכת הזרם של הקלאץ' החשמלי, מפוח, מאוורר רדיאטור וכו' היא כמה מאות וואט בסה"כ - כלומר פחות מ-1 כ"ס. גזילת הכח המשמעותית היא המדחס עצמו ולא כל ה"מסביב".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...