Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני מחפש לי ולמשפחתי (בת ה5 נפשות) מכונית משפחתית. התקציב עד 120K.

אני מתלבט בעיקר בין ה3 לפוקוס (לא שולל אחרות אבל הבנתי שהן המובילות בתקציב שלי).

אני יודע שההבדל זה בעיקר שהפוקוס יותר מרווחת ונוחה, וה3 יותר מהנה לנהיגה ומרגישה זריזה יותר, אבל ששתיהן רכבים טובים.

אני רוצה לשמוע ממכם חוות דעת - יתרונות וחסרונות של כל רכב, ועל מה אתם הייתם הולכים לבסוף.

יש לציין שמכיוון שמדובר מבחינתי בעיקר בשתי הרכבים האלו, אני נוטה להסתכל על הרכב כהשקעה כלכלית - ואעדיף את הרכב שישמור את הערך שלו הכי טוב (אז נראה לי שלמאזדה היתרון, לא?).

ועוד שאלה קטנה , אם אני מחליט ללכת על המאזדה - יש גרסאת active ב115K, וגרסאת comfort ב122.5K. האם שווה להוסיף את ה7.5K האלה בשביל מה שמקבלים בגרסאת הקומפורט? הבנתי שההבדל העיקרי הוא שהורידו את בקרת האקלים.

תודה לעונים...

פורסם

כבר לא ניתן לערוך, ונזכרתי ששחכתי לציין את המיציבושי לאנסר החדשה 1.5 - שהיא גם אופציה.

היא נראית אחלה אוטו - השאלה היא לגביי איך שמירת הערך שלה לעומת הפוקוס וה3? והאם המנוע 1.5 עצל ברמה שממש מורגשת? בקיצור, איך המנוע 1.5 במציבושי?..

פורסם

המנוע של המיצובישי חזק יותר משל המאזדה והפוקוס מבחינת הכוח סוס (113 במיצובישי לעומת 105 במאזדה +-)

מה גם שנתוני האצה מ0-100 הם לטובת הלנסר (לנסר 13 שניות, מאזדה 13.1) אז בקשר לכוח אין לך מה לדאוג!

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

אני רכשתי לא מזמן את ה3 החדשה בגרסת הקומפורט ואני מאוד מרוצה, גם לדעתי ה 3 החדשה יותר מהנה בנהיגה מהפוקוס.

מבחינת שמירת הערך ידוע שהמאזדה היא מצויינת בשמירת הערך יותר מהפוקוס.

שווה מאוד להוסיף את ההפרש ולקחת את הקומפורט, ההבדל בין הקומפורט לאקטיב הם: מושבים טובים יותר עם תמיכה משתנה לגב התחתון, מחשב דרך, מראות מתקפלות, חישוקי מגנזיום, פנסי ערפל קדמיים, נדמה לי גם שבאקטיב אין שליטה מההגה.

אגב, ואני אמרתי זאת מספר פעמים בעבר, ה 3 החדשה מרווחת יותר בחלקה הקדמי (לנהג ולנוסע לידו) מהדגם הקודם, כבר לא צפוף ברגליים והישיבה מאוד נוחה ומפנקת, ממליץ לך מאוד.

.

קובי.

פורסם

מחשב דרך יש גם בדגם האקטיב. אני אישית חושב שההפרש של 7.5K בין רמות הגימור אינו ממש הכרחי, תחליט לבד אם זה שווה לך את התוספת. מבחוץ ההבדל הוא רק בפנסי הערפל ובחישוקי המגנזיום. בפנים שני ההבדלים היחידים המשמעותיים הם בקרת אקלים לעומת מזגן מכני ושליטה על מערכת שמע מההגה.

מה שכן צריך לקחת בחשבון זה:

מאזדה 3 גם החדשה אקטיב/קומפורט מגיעה מהמפעל רק עם 2 מפתחות - בסוכנות יציעו לך מערכת קוברה שכוללת שלטים, אזעקה , קודנית וכו' העלות ~2.5K

חיישני חניה שזה די הכרחי בימינו בהתקנה של החברה 1.5K~

ככה שאם תחליט לרכוש את דגם הקומפורט מחיר הרכב 126K "על הכביש" וזאת בנוסף לאגרת רישוי 1300 ש"ח.

הפוקוס אגב יקרה יותר בדגם הבסיסי, ובעיקרון לא מומלצת כרגע לרכישה פרטית, כיוון שדגם חדש יוצג באוקטובר 2010.

פורסם

טוב אז דיי ירדנו מהפוקוס.. מההתחלה היא גם לא הייתה הפייבוריטית שלנו.

ההתלבטות היא בין המאזדה 3 ללאנסר החדשה 1.5..

אשמח לעוד עונים ותודה לאלו שהגיבו...

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק גם את השברולט קרוז אוטו מפנק מרווח מאובזר ובטוח מאוד המחיר מ- 115,000 ש"ח הדגם היותר מאובזר עולה 119,500 ש"ח.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

ערכתי נסיעת מבחן בשתיהן, להלן ההתרשמות:

השלוש החדשה בעלת התנהגות בוגרת יותר מקודמתה, והיא אכן שיפור לדגם שהיה לא רע מלכתחילה.החיסרון הגדול- הצפיפות מאחור.

הלאנסר החדשה (1.5עם 109 כוח סוס ולא כפי שכתבו קודם) היא רכב יפה מאוד,מרווח מאוד מלפנים ומאחור. גימור טוב עם ציפוי עור על ההגה וידית ההילוכים, שליטה על מערכת האודיו מההגה. יחד עם זאת,ההגה עולה ויורד לגובה בלבד (לא טלסקופי) מושב קדמי עם תמיכה צידית לוקה (לטעמי), העדר אפשרות תפעול טיפטרוניק של הגיר האוטומטי, ותא מטע קטן יחסית לקטגוריה- 400 ליטר בלבד.

יש לי תחושה שהמזדה תשמור על הערך טוב יותר.

בהצלחה!

פורסם

כך בחשבון שאם אתה משלם 120 אלף שקל אתה רוצה אוטו חדש באמת ולא אחד כזה ששינו לו את הפגושים אבל הפלטפורה והמנועים נשארו אותו דבר טכנולוגיה מ2003 עם שינויים מינורים.

לעומת זאת הלנסר היא דגם חדשה בהחלט עם מנועים חדשים שילדה והגה מצוינים וכרית אוויר אחד יותר לטובתה!

יותר כוח סוס ועיצוב הרבה יותר מרשים לטעמי.

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

הפלטפורמה ב 3 החדשה שונה לגמרי מהדגם היוצא ובטח שלא מדובר בשינויים מינורים.

הרבה דברים נלקחו מה 6 אם זה שילדה ששופרה וכעת היא קלה וחזקה יותר,מתלים רכים יותר, בידוד רעשים, בקרת יציבות, מצערת והגה חשמליים והרשימה עוד ארוכה..כרית אויר נוספת לא תעשה את ההבדל לטובת המיצובישי.

קובי.

פורסם
כך בחשבון שאם אתה משלם 120 אלף שקל אתה רוצה אוטו חדש באמת ולא אחד כזה ששינו לו את הפגושים אבל הפלטפורה והמנועים נשארו אותו דבר טכנולוגיה מ2003 עם שינויים מינורים.

לעומת זאת הלנסר היא דגם חדשה בהחלט עם מנועים חדשים שילדה והגה מצוינים וכרית אוויר אחד יותר לטובתה!

יותר כוח סוס ועיצוב הרבה יותר מרשים לטעמי.

אני לא יודע איפה קראת את זה, אבל אם היית נוהג בכ"א מהרכבים האלה - מאזדה 3 דור I ו-II לא היית כותב את זה.

לעצם הבחירה שתי המכוניות טובות, שני שיקולים שצריך לקחת בחשבון:

1. למאזדה 3 אספקה מיידית (17 ימי עסקים ובפועל פחות) , למיצובישי לאנסר אספקה בסוף נובמבר.

2. כיוון שנכנס פה נושא הסחירות , נכון שללאנסר 4 כ"ס יותר מאשר למאזדה, אבל נפח המנוע 1.5 ומה לעשות שלמר ישראלי יש קצת "בעיה" עם הנפח מנוע הזה, הוא רוצה 1600 אוטומט. נסה לשאול אנשים שניסו למכור סובארו אימפרזה או B3 עם מנוע 1500 והם יגידו לך.

פורסם
הפלטפורמה ב 3 החדשה שונה לגמרי מהדגם היוצא ובטח שלא מדובר בשינויים מינורים.

הרבה דברים נלקחו מה 6 אם זה שילדה ששופרה וכעת היא קלה וחזקה יותר,מתלים רכים יותר, בידוד רעשים, בקרת יציבות, מצערת והגה חשמליים והרשימה עוד ארוכה..כרית אויר נוספת לא תעשה את ההבדל לטובת המיצובישי.

חוץ מעיצוב מה עוד נלקח בדיוק מהמאזדה 6? למרות שהשלדה קלה יותר האוטו מאיץ הרבה יותר לאט כימעט שניה יותר מהישנה

מתלים רכים יותר והגה חשמלי זה בדיוק מה שהאוטו לא היה צריך שיחליפו, זה אחד הדברים ששיבחו כול כך בדגם הקודם (הגה והמתלים המצוינים) ובקרת יציבות זה משהו שהממשלה מחייבת מ2009 או 2010 אז אין להם כל כך בררה.

בנשוא הבטיחות כל כרית אוויר בעייני זה משמעותי זה מראה את הרצון הטוב של החברה לבטיחות. (לעומת ההונדה שמתכננת מכונית ל4 כוכבים כי זה לא משתלם להם אבל זה לא קשור לנשוא).

בנושא הסחירות לא יהיה לך בעיות מיצובישי תמיד יקנו ויש עוד סיכוי שבעתיד שמחירי הדלק יעלו ה1500 יראה כיתרון כי כוח סוס לא חסר.

ואל תשכח בשביל דברים טובים שווה לחכות.

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

בשביל דברים טובים שווה לחכות זה נכון.. אבל מה לעשות שכרגע אין לנו אוטו וכל יום זה בעיה.. אז לחכות חודשיים לרכב זה לא רלוונטי מבחינתי. אם זה אכן ככה אנחנו נבחר ב3. חבל, כי באמת הייתי בכיוון של הלאנסר. אבל שוב, כרגע אנחנו בלי אוטו וחודשיים נוספים בלי אוטו זה הרבה יותר מידי.

אז אני רוצה לשאול אותכם.. זה בדוק העניין של האספקה רק בסוף נובמבר? אני אתקשר מחר לסוכנות של מיצובישי כדי לשאול בוודאות.. אבל אני אשמח אם מישהו יענה לי בנתיים.

פורסם

קשה לי לאמין שהם הביאו דגם חדש של הלנסר בקבוצת רישוי 2 והם לא התכוננו לך בהתאם! (לחכות לרכב חודשים זה לא להתכון) תברר באמת דרך הסוכנות הם יודעים הכי טוב!

פיאט בראבו 98 1.6

• תוכן חדש...