Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי,

את הקיטוב הזה עושים רק לאחר שאתה מתקין דינמו ששכב כמה חודשים טובים ואולי איבד את הקיטוב שלו.

אם הדינמו שלך תקין, ומטעין יפה. אל תעשה את התהליך הזה. אין לעשותו מעל לכמה שניות בכל מקרה מחשש להתחממות פנימית.

לצערי בני קצת רחוק ממני.

בפורום הבינ"ל של החיפושיות, נאמר לי שהאולי הסטרטר הוא המקור לבעיות. יש לציין כי לא הצלחתי להתניע את הרכב עם הסוויץ' למרות שהיה לי מצבר של חבר מחובר למצבר שלי. יכול להיות שהסטרטר מנסה להסתובב הפוך, ובגלל זה לא מניע, צורך מתח רב מהמצבר, ומונע טעינה של הדינמו?

אני מתחיל להתייאש במערכת חשמל כה פשוטה, יש כה הרבה בעיות.

598819.jpg

598817.jpg

משכנתא זה קל

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור כי לצערי הבעיה עודנה קיימת. אבל אנחנו חכמים יותר במספר דברים.

קודם כל, הדינמו שהיה לי היה מת, ובעזרת נסיונות הקיטוב שלי, גם הווסת האלקטרוני שנראה בתמונות נשרף.

מצאתי מבין 3 דינמו שהיו לי, אחד שאיכשהו תקין, החשמלאי בדק לי אותו על מכונה עם רצועה והוא הוציא לו מתח יפה.

התקנתי אותו על האוטו, ולאחר שהחשמלאי הטעין לי את המצבר, הדינמו הצליח לשמור על אי ריקון מהיר של המצבר (להניע בסטרטר עדיין לא יכולתי). הוא הסביר שהטעינה נמוכה בגלל ווסת מתח דפוק.

החלפתי ווסת, לא עזר. החלפתי עוד ווסת, לא עזר. אולי דפוקים (היו משומשים). נסעתי לחשמלאי אחר, שהיה לו ווסת חדש, התקנו אותו ועדיין טעינה ממש קטנה. הוא שלח אותי לבני כרמלי (אחד שמתקן אלטרנטורים, סטרטרים וכל מכלול חשמלי בעל ליפופים)...

כרמלי בדק לי את הדינמו (על הרכב) והוא הוציא לו 4 וולט. אז אמרתי "אוקיי, זה הדינמו תקול". אך החשמלאי המקורי שלי לא ידע נחת מן העניין וקרא לי לחזור אליו שנבדוק שוב, בנתיים קיבלתי ווסת יפני (בניגוד לטאיוונים האחרים) תקין מחבר פורום (שוב תודה ישי!), החשמלאי בדק שוב את הדינמו על האוטו, והוא הוציא לו 17 וולט. אז מבחינתו הדינמו לא תקול, רק הווסת. שמתי את הווסת היפני, והגענו לטעינה של 13 וולט (שזה לא מעולה, אך לא רע). הוא הטעין לי את המצבר עד לרמה של 12.5 וולט ושלח אותי לדרכי.

הזמנתי ווסט אלקטרוני, בוש, חדש מחו"ל.

יומיים אחרי שחזרתי מהחשמלאי (להזכירכם, הטעין לי את המצבר), באתי להניע את הרכב, ולא מניע. בדקתי מתח על מצבר - 3 וולט.

האם זה בכלל המצבר, אם אחרי טעינה מלאה הוא מתרוקן תוך יומיים (כשהרכב עומד), ועם דינמו תקין כביכול, ו-5 ווסתים שונים הוא לא מצליח להראות שהוא נטען?

מצטער על החפירה, אבל זה פרק זמן בכמה שורות.

לסיכום,

דינמו - תקול. ווסת - שרוף.

דינמו אחר - תקין (?). ווסת אחר - תקול. עוד ווסת - תקול. עוד ווסת אחר - תקול. ווסת אחר חדש - לא שינה טעינה. ווסת אחר יפני - מטעין מעט.

ווסת חדש - במכס. מצבר מלא - מתרוקן תוך יומיים עמידה.

:conf:

משכנתא זה קל

פורסם

לבדוק מתח מוצא של הדינמו זה לא מספיק בכדי לקבוע את תקינות הדינמו, לכן חשוב לבדוק גם זרם מוצא תחת עומס כמו שבודקים אלטרנטור.

לדוגמא

כאשר צריכת הזרם היא נמוכה נניח 5 אמפר המתח כנראה תקין אבל כאשר צריכת הזרם עולה ל-10 אמפר המתח כנראה נופל מתחת ל-13.6 וולט שהינו מתח הסף לטעינת מצבר בצורה טובה.

חשוב ביותר !

לא להטעין מצבר 'מת' כאשר מתח הקטבים של יירד מתחת ל-11.7 וולט בעזרת הדינמו אלא רק טעינה בעזרת מטען אחרת אתה עלול לשרוף שוב פעם את הדינמו או הווסת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי יש טעינה של 13 וולט בסרק והחשמלאי בדק את זה עם מוניטור ,בנוסף המנורת טעינה נדלקת כאשר מדליקים אורות ואיתותים.

הוא טען שזה בגלל שהחוטים ישנים אז יש התנגדות גבוהה וזה מדליק את המנורה אז למצבר מגיע טעינה טובה.

בנתיים האוטו נוסע ככה כבר חודשיים ,פעם בשבוע והמצבר עובד כמו חדש אז כנראה שהוא צודק.

ניר- במפגש בצמפיון בני ברק לא שאלת את בני?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אוקיי, בדקתי זליגה מהמצבר, 0.00 מיליאמפר. מתח - 4.2 וולט.

קניתי מצבר חדש של BOSCH, סוויץ' סגור, זליגה 0.00 מיליאמפר.

סוויץ' פתוח, כאשר הפרוב השחור נוגע בחוט של המינוס והפרוב האדום בקוטב השלילי של המצבר, הזליגה היא 160- מיליאמפר.

למה הזליגה היא שלילית? האם זה מצביע על בעיה חשמלית?

משכנתא זה קל

פורסם

תהפוך את כיוון חיבור הפרובים ותקבל זליגה חיובית.

את הפרוב השחור יש לחבר לקוטב המצבר.

נהוג להתייחס בחשמל שהזרם זורם מהקוטב החיובי לשלילי.

האם ביצעת את הבדיקות שרשמתי קודם לכן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אין לי כוונה לחבר את הרכב לטעינה כרגע, אני קודם כל רוצה לבטל את האפשרות שיש בעיה ברכב מעבר למערכת הטעינה (זליגה/מצבר מת וכד').

איך אוכל לדעת מה הזרם צריכה, ותוך כדי לדעת את המתח מוצא של הדינמו?

כיצד צריך לחבר את 2 הרבי מודד שלי למערכות ברכב?

תודה.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...