Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים!

הונדה סיויק:

95 שחורה, אוטומטית שחורה, 240000 ק"מ, אחרי מנוע רדיאטור ומדחס חדש, די מלוכלכת אבל נראית סביר כמעט ללא דפיקות שריטות - רק בפגושים. לא יודע מה מצב התה"ל צריך לקחת לבדיקה. פנימי נראה גם די סביר הכל עובד חוץ מכריות אויר. הקרוז היה ממש נחמד נדלקתי עליו.

רנו מגאן קופה:

97 כחולה, 1.6 ידנית, 170000 ק"מ, יד 3, מצב מכני טוב, פנימי גם פחות או יותר, הסאנרוף לא עובד. קלאץ טיפה קשה. חיצונית נראה ממש טוב ללא דפיקות כולל ג'נטים וטסט עד אפריל.

אני מחפש משהו משהו די חסכוני מבחינת אחזקה וצריכת דלק, אבל שיראה נורמלי עם טיפת מראה ספורטיבי (לא חשוב הביצועים) עם עדיפות לגיר הידני. ונראה לי שמצאתי את מבוקשי אחרי אין ספור חיפושים באינטרנט ברחוב ובמגרשים..

התקציב שלי הוא 20 אלף שקלים כולל הבדיקה 400, העברת בעלות 194, הביטוח 3500 הטסט והיישור קו 2500.

את שתי הרכבים הנ"ל אני כנראה אוציא ב 13 אלף.

אני יותר אהבתי את הקופה. תנוחת ישיבה יותר נוחה וגבוהה. אך הסיוויק די נוחה אבל נמוכה בעיקר.

מה אתם אומרים? מה כדאי יותר לקחת? איזה רכב יתקלקל פחות? איזה רכב יעשה פחות בעיות?

למרות שהונדה נחשבת כהרבה יותר אמינה מהרנו אבל היא עברה 70 אלף ק"מ יותר וששנתיים על הכביש.

תודה..

פורסם

לי יש הונדה סיוויק 95 ידנית. עשתה 197.000 ק"מ.

במידה ושמרו על הרכב, אני מאוד ממליץ! יש כמה הסתייגויות:

1. תשתדל לא לקנות מנהגים חדשים או אנשים שהתעסקו יותר מדי בשיפורים לרכב (לדעתי כל החבר'ה ש"משפרים" את הרכב עם פילטרים, קוויק שיפט וכו' הם גם החבר'ה שנוהגים כמו משוגעים וקורעים את הרכב!).

2. קח בחשבון שהרכב בן 14! לי אישית לא היו תקלות עם הרכב למעט החלפת חלקים שהתבלו כמו אגזוז, צמיגים, גומיות הגה, מצבר.

3. ככל שידוע לי, הגיר האוטומט של הונדה 95 לא אמין! ורוב ההונדות שתמצא בשנתון הזה עברו אוברול / החלפות מנוע / החלפת גיר וכו' (ראה סעיף 1, כל ה"משפצרים" למניהם).

4. הקרוז קונטרול בהחלט נחמד, אבל נמצא בשימוש לעיתים רחוקות מאוד! אל תיקח את זה כשיקול מרכזי ברכישת רכב.

5. ההונדה מהדגם הזה הינו רכב גניב! אני אישית סבלתי מזה המון עד שהתקנתי בה הזעקת ביפר עם גלאי נגיעה ברכב. קח את זה בחשבון.

6. אל תקנה רכב שהכריות אוויר שלו לא עובדות! לא שווה לסכן את החיים שלך בשביל לחסוך כמה מאות שקלים. תיקון של כריות אוויר עלול להיות יקר מאוד ולא משתלם.

לדעתי: תחפש עוד קצת, אם תמצא הונדה במצב של הרכב שלי (טפו טפו טפו), ולא אוטומט - לך על זה! יחסית לרכב 95, פינוק אמיתי. מנסיון, עדיף לך לחסוך עוד כמה אלפים ולשלם יותר על רכב ששווה את זה, מאשר לקנות הונדה ב13k ולא לצאת מהמוסך עד יומך האחרון. אצלי למשל עומדים אנשים בתור שמוכנים לתת מעל המחירון, תקנה חכם אחי, בהצלחה.

לגבי המגאן - יצא לי לנהוג כמה פעמים על מגאן קופה, הנהיגה בהחלט מהנה, תנוחת הישיבה ספורטיבית, והרכב עצמו משדר יוקרה (יחסית למחיר ולמודל) - א-ב-ל, לחברה שלי יש רנו מגאן 99 ידנית (לא קופה), הרכב על הפנים, בעיות חשמל, פלסטיקה מתפרקת, מנוע חלש, ובעקרון - היא קנתה לעצמה מנוי חודשי למוסך בעלות של אלפים רבים של שקלים. אני לא בקיא באופן מספק בכל הנוגע לרנו מגאן, אך הרכבים הבודדים שהכרתי מהדגם המדובר - מספקים פוזה, אבל מרוקנים את הארנק.

פורסם

אגב, לחבר טוב שלי הייתה מגאן קופה בצבע כחול מטאלי. רכב מהמם ביופיו!

אבל שוב, פלסטיקה שנוטה להתפרק (מה שמעיד על איכות הרכבה ירודה), בעיות חשמל שהכו בו מדי יום ביומו, הסאן-רוף השופוניסטי נפטר, והגיר הידני שבהתחלה היה ספורטיבי הפך עד מהרה לבית אבות מוטורי.

מנסיון חבריי בכל הנוגע לרנו מגאן - תזהר.

[אם מה שאתה מחפש זו אמינות, לך על ההונדה. ושוב - תבדוק טוב טוב ממי אתה קונה!]

פורסם

היתה לי בעבר רנו מגאן קופה שנת 97 שהורי קנו לי אותה מיד ראשונה. הרכב היה מטופל היטב תמיד במוסך המרכזי.

אכלתי איתה הרבה מרורים. כן, הרכב נראה נהדר אבל התיקונים - שלא נדע.

הוצאתי על הרכב המון כסף. בעיות חשמל נוראיות ועוד אינספור בעיות. הפסדתי כסף גם במכירה.

לא ממליצה בכלל.

"אמא תמיד אמרה לי להתחתן עם רופא או מהנדס. נראה לי שעדיף להתחתן עם מוסכניק." מאיה, ברגע של יאוש מרנו מגאן.

פורסם

לגבי ההונדה סיוויק - המוכר הוא בערך בן 40, 5 שנים הרכב בבעלותו וגם מותקנים שני בוסטרים ברכב אז ככה שלא נראה לי שהוא משתולל יותר מידי. אבל אי אפשר לדעת מה היה עם האוטו לפני..

המנוע באמת הוחלף והמראה הכללי של תא המנוע לא נראה טוב - הרבה שמן ואבק.

מצאתי עוד הונדה סיוויק 95, בשכונה שלי, גם אוטומטית לבנה קצת יותר שמורה עברה 170 ק"מ דיברתי עם הבנאדם והוא רוצה עליה 16 אלף.

לגבי גיר ידני לא נראה לי שאמצא אקזמפל במחיר/מצב סביר יחסית לשנה.

המצב המכני של המגאן הרבה יותר מעודד. נקי יחסית ונשמע טוב אבל מרגיש חלש לעומת ההונדה.

הנה תמונות של המגאן:

10-07-09_1737.jpg

10-07-09_1738.jpg

פורסם

שמע, המגאן מדהימה. באמת רכב יפה. אבל שוב - סיכוי גדול מאוד שתאכל איתה קש. לכן, לדעתי, רד מזה.

לגבי ההונדה, לדעתי - תמתין, תחפש ותמצא רכב סביר. אני חיפשתי חודש וקצת עד שמצאתי את ההונדה שלי

ובאמת שאין תלונות! הלבנה 170K נשמעת טוב יותר מהשחורה 240K, אבל שוב, הגיר האוטומטי יגרום לך להמון

רגעים של פחד..

המלצתי - תבדוק את הלבנה, קח אותה לבדיקה אצל מוסכניק שאתה סומך עליו, תבדוק טוב טוב את הגיר,

אם המנוע, השאסי והגיר (הכי חשוב) תקינים ברמה משביעת רצון לך על זה!

מאיזה איזור אתה בארץ? יכול להיות שאוכל לעזור במציאת הונדה נורמלית.

פורסם

רק לגבי הגיר האוטומטי ומערכת החשמל?

הרגע ציינת צמד מערכות מהחשובות ביותר ברכב.

כל תקלה עלולה להוביל להוצאות בסכומים של כמה אלפי שקלים.

באמת כואב הלב וקשה להאמין שרכב כל כך יפה יכול להיות כל כך לא מוצלח,

אבל אתה יודע "לא כל הנוצץ זהב..."

ההונדה במידה ונמצאה תקינה, תשרת אותך בכיף

אני מירושלים, אם אשמע על הונדה במצב טוב באיזור שלך אני אידע אותך.

פורסם

תודה רבה לך אלעד!!

הגיר האוטומט לא רלוונטי לגבי המגאן הנ"ל.

אני חשמלאי רכב בצבא ויש לי חבר חשמלאי ברמה מאוד גבוהה אז ככה שהבעיות החשמליות מטרידות טיפה פחות.

בכל מקרה אני אקח את ההערות לתצומת ליבי וגם מהרנו אני ארד..

פורסם

לפחות לגבי האמינות של הסיוויק אני יכול להעיד שלחמי יש סיוויק 92 יד שניה עם 250000 ק"מ

מנוע מקורי, גיר מקורי והבנאדם בכלל לא שומר על הרכב או מטפל בו.

בסך הכל רכב מאוד אמין

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...