Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקת קניה - המלצות

רונית המכונית
שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קיבלתי תוצאות בדיקת קניה לרכב וולבו שנת 2005 ק"מ 67000. בבדיקות עלה כי :

תושבת מנוע פגומה. קורוזיה בצינרות ואבזי קרור.

נקישה בהגה. רטיבות שמן ממשאבת ההגה. תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי.

תיקון פגיעה בחזית וכיפוך בקצה שילדה קידמי (לטענת המוכר המכונית נפגעה ונשבר הפנס. יש לו דוח שמאי שטוען כי אין ירידה בערך המכונית). תניקון פגיעה בצד ימין ודופן אחורי (לטענת המוכר : שיפשוף קל ושבירת פנס. יש דו"ח שמאי). לחיצות פח, פגמים ושריטות בצבע סביב הפגושים.

גומיה שימשה קידמית פגומה (גומי אכול מהשמש..).

בדיקה בפרוק לפרק גלגלים וליבדוק. צלחות ורפידות בלם שחוקות.

נקישה בשילוב הילוכים.

יצויין כי הרכב נראה שמור בפנים (שימש כרכב לאדם יחיד). בחוץ יש שריטות קלות. הנסיעה הינה חלקה. מצד שני כל הרקושטים האלה מפחידים. אני קונה רכב פעם ראשונה וזה ממש מפחיד. המוכר טוען שהפגיעה בקצה השילדה הינה מינורית והראה דוו"ח שמאי שלא מוצא פגיעה בקצה השילדה וקובע שאין ירידה בערך. זה לא סותר ? האם אני יכול להוריד במחיר ועד כמה ?

אודה לתשובות מהירות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה דגם של וולוו זה ? S-80 ? S-60 ? הקטע של תושבות המנוע שמתבלות (הן עשויות פלסטיק שמתבלה עם הזמן ונסדק...) הוא בעיה ידועה בדגמים האלו, ואם הן פגומות אתה אמור להרגיש רעידות מכיוון המנוע. בסה"כ נראה לי שהבדיקה די סבירה ביחס לדברים המכניים, הייתי מציע לך לקבל הצעת מחיר לתיקון הליקויים ממוסך מורשה של וולוו ולהתמקח על המחיר (וממילא דגמי וולוו נמכרים בשוק מתחת למחיר המחירון). ההערות לעניין הגיר והבלמים הן, לדעתי, כסת"ח של מכון הבדיקה.

מה שיותר מדאיג זה עניין השילדה והפגיעה בחזית. לא פירטת מה היה כתוב בדו"ח השמאי ואיזו תאונה הרכב עבר (אם עבר), הייתי מציע שתבדוק טוב את הדבר וכמובן שזה צריך לבוא לידי ביטוי במחיר.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה לי להאמין שדו"חות השמאי מזוייפים, אבל היו דברים מעולם.

יש לבדוק את הנושא לעומק, אם אכן יש כיפוף בקצה שלדה אזי מדובר ביותר מפנס שבור. ייתכן וההערכה של הבוחן שגויה.

מהניסיון שלי שמאים קובעים ירידת ערך גם אם לא מדובר בקצה שלדה.

אני ממליץ מקרים כאלה לבדוק לעומק, כולל פנייה עצמאית לשמאי ובנוסף בדיקה אצל פחח מומחה.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בעל הרכב הרשום הוא גם זה שפגש אותך והגיע איתך לבדיקה ועל שמו גם דו"חות השמאי, סביר להניח שהם אמינים ובדו"ח הבדיקה מדובר בכסת"ח (כשמכרתי את האסקורט מצאו לה קצה שילדה לאוטו בלי אף תיקון צבע, כששאלתי את הבוחן איך קצה שילדה לרכב עם צבע מקורי בכל חלק, הוא גמגם איזה שטות על זה שכנראה המכה נגרמה מירידה מהירה מחניה :shock: ).

מצד שני, אם זה שפגש אותך הוא "גיס" של בעל הרכב והוא מוכר אותו עבורו כי הוא במילואים... חפש רכב אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלתי תוצאות בדיקת קניה לרכב וולבו שנת 2005 ק"מ 67000. .

מי בדק את הרכב, את או שהראו לך בדיקה מוכנה ?

אם את בדקת,כדאי לפנות לפחח,שיעריך איזה תיקון נעשה בדיוק ואם זה רק פנס אני לא מצליח להבין איך היה כיפוף.

אם הבדיקה מוכנה וזו קנייה מסוחר-ממש לא מומלץ,אי אפשר לדעת מתי יתגלו בעיות /תקלות נוספות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...