Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה קשור באיזה תחנת דלק אתה מתדלק? המשאבה בכל מקרה מאמתת את פרטי הכרטיס מול חברת האשראי דרך האינטרנט ומבקשת אישור על 200 ש"ח, בין אם אתה מגביל סכום או לא. מי שיכול להגביל אותך בסכום התדלוק זה רק חברת האשראי שלך. אם הם רואים שאין על האשראי יותר מ-200 שקל אז הם מגבילים אותך על 200 שקל. ואם לא, אז תדלק איפה שבא לך על איזה סכום שבא לך.

יקירי. אתה מדבר שטויות שמבוססות על הגיון הבריא שלך. אף משאבה לא מאמתת נתונים מול חברת אשראי. ישנה מערכת שב"א שיושבת באמצע. היא מאמתת מול מאגר נתנוים של אותה תחנה, אשר בלילה מוזרם לשב"א ומשם לחברת אשראי ספציפית. יש לי הרגשה שאני מבין בזה והיא מבוססת על משהו מעשי.

חברת אשראי לא מגבילה אותי בעיסקה. אני שילמתי פעם 35 אש"ח בתשלום אחד. מי שמגביל אותי זה קו אשראי אוטומטי של חברת דלק. זה אומר שהיא יכולה למכור ב200 שקל בלי לאמת ותקבל כסף אפילו אם הכרטיס גנוב.

לגבי גניבת מספרים אני לא מתייחס כי אלה באמת הזיונות.

פורסם

אכן שאלה מעניינת.

עוד כשהייתה לי את המריאה ז"ל תדלקתי בקניון חיפה, ושם לא בקשו בכלל את מספר הזהות שלי. תדהמתי הייתה רבה כשקניתי את המאזדיינת והתחלתי לתדלק בתחנה ליד מקום עבודתי, והמכונה ביקשה את מספר הזהות שלי.

לא הבנתי למה לעזאזל זה טוב, אבל- משכתי בכתפיי, והרי לתדלק צריך , לא?... אז נתתי את המספר, ומאז לא הוספתי מחשבה בנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אכן זה קרה לי פעמיים בתחנות שונות של פז, גם בתידלוק עצמי, כשהתידלוק הוגבל מעצמו למאתיים ש"ח בלבד, על אף שהיה אשראי גדול בכרטיס, והמתדלק לא יכל להסביר לי את הסיבה, אך אמר לי שזה קורה לפעמים, ואינו יודע מדוע.

אז אני אסביר: כאשר אתם מזינים את כרטיס האשראי דרך המשאבה או המסוף בחנות אז חברת האשראי גובה אוטומטית 200 ש''ח כפקדון/ערבון. לאחר סיום התדלוק חברת האשראי מחזירה את 200 ש''ח וגובה את הסכום שהצטבר בפועל. זאת על מנת להבטיח תשלום, כי לא ניתן לדעת מה יהיה סכום העסקה לפני התדלוק, אלא אם כן קובעים מראש.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
חברת אשראי לא יודעת על עיסקה. רק בלילה. היא לא לוקחת שום עירבון/פיקדון/דמי חסות ושאר שטויות.

בוודאי שלוקחת..... 200 ש''ח אוטומטית ברגע שמעבירים כרטיס לפני התדלוק. דרך אגב, ניתן לתדלק גם אם אין אישור מחברת האשראי.

אני בדיוק במהלך של תביעה משפטית מול תחנת דלק וחברת האשראי בנושא הזה, כך שאני יודע.

פורסם

BURZUM, תרא בבקשה מה שכתבתי ב18:13. לא חידשת לי הרבה.

לפעמים עדיף להחליק מאשר להכנס עמוק למטריות.

מעניין אותי מאוד מה בדיוק אתה תובע מחברת הדלק ואשראי? 200 שקל?

עזוב. לך תזמין לך איזה אוקטביה VRS.:wink:

פורסם
חברת אשראי לא יודעת על עיסקה. רק בלילה. היא לא לוקחת שום עירבון/פיקדון/דמי חסות ושאר שטויות.

בוודאי שלוקחת..... 200 ש''ח אוטומטית ברגע שמעבירים כרטיס לפני התדלוק. דרך אגב, ניתן לתדלק גם אם אין אישור מחברת האשראי.

אני בדיוק במהלך של תביעה משפטית מול תחנת דלק וחברת האשראי בנושא הזה, כך שאני יודע.

במהלך העברת כרטיס לפני ביצוע התדלוק, יוצאת בקשה לשב"א/חברת האשראי לבדיקת הכרטיס/קו האשראי וכיו"ב, בשלב זה אין עדיין חיוב.

בהחלט ניתן לתדלק גם אם אין תקשורת לחברת האשראי, לכל בית עסק יש תיקרות שמאושרות לו לעבוד גם ללא תיקשורת.

בשלב זה לפני שהסתיים התדלוק הלקוח לא מחוייב מה שכן, סכום הרכישה יורד מקו האשראי של הלקוח. גם אם הלקוח ייתחרט בשלב זה ויבטל את העסקה, הסכום יירד מקו האשראי שלו וייראה כאילו הוא חיוב.

שימו לב, כאילו- וזה מכיון שבמהלך תהליך סגירת היום (בדר"כ בלילה) משודר קובץ לשב"א/לסולק, בקובץ זה יש את פרטי הכרטיסים וסכומי החיוב ועל פי קובץ זה הלקוח מחוייב.

לאחר כיום-יומיים, כששב"א רואה שהיא לא קיבלה את נתוני הכרטיס בקובץ סוף היום היא מבינה שהעסקה בוטלה והלקוח לא מחוייב. ז"א שהלקוח לא ייראה בכלל אף שורה בחשבון האשראי שלו שמתייחס לפעיות הנ"ל.

לכן שניכם צודקים, שב"א/הסולק יודע על העסקה כבר במהלך התרחשותה, סכום העסקה יורד מקו האשראי של הלקוח, קריטי במיוחד ללקוחות כרטיסי הדרייקט למינהם (כרטיסי חיוב מיידי). אך שב"א/הסולק מבטל את שורת הפעולה כאשר הוא רואה שלא התקבל מיידע בקובץ סוף היום על הכרטיס הנ"ל.

כל האמור לעיל הוא בכלליות ולא נכנס לכל הדקויות, אך בהחלט זאת הדרך שבה מתנהל מסלול הדברים.

ל BURZUM,

אם חוייבת בסכום העסקה זה קרה בגלל שהתהליך כולו הסתיים. ז"א לא עצם העברת הכרטיס וקביעת סכום התדלוק עוד מראש על 200 ש"ח היא זאת שחייבה אותך, אלה במבחינת המערכת יצא דלק מהמשאבה בסכום שאותו בקשת, הוחזר האקדח למקומו, ויצא פתק החיוב עם מספר עסקה.

אתה דיי בצרות וקשה להוכיח שאין זה כך, באופן כללי צריך להיות איזון מול דלק שנכנס לתחנה ומול הדלק שנמכר, אם הדבר כפי שאתה מתאר אזי יש בתחנה חסר איזון, אך לשם כך אתה צריך את שיתוף הפעולה של מנהל התחנה.

פורסם

ל BURZUM,

אם חוייבת בסכום העסקה זה קרה בגלל שהתהליך כולו הסתיים. ז"א לא עצם העברת הכרטיס וקביעת סכום התדלוק עוד מראש על 200 ש"ח היא זאת שחייבה אותך, אלה במבחינת המערכת יצא דלק מהמשאבה בסכום שאותו בקשת, הוחזר האקדח למקומו, ויצא פתק החיוב עם מספר עסקה.

אתה דיי בצרות וקשה להוכיח שאין זה כך, באופן כללי צריך להיות איזון מול דלק שנכנס לתחנה ומול הדלק שנמכר, אם הדבר כפי שאתה מתאר אזי יש בתחנה חסר איזון, אך לשם כך אתה צריך את שיתוף הפעולה של מנהל התחנה.

אני בכלל לא הסברתי על מה אני תובע את תחנת הדלק, כך שהשארתך איננה נכונה לגביי. רק הסברתי כיצד החיוב עובד. בשלב זה אני עדיין לא יכול לפרסם פרטים של התביעה שלי, כי היא בעיצומה. אך כאשר המהלך יסתיים אני אנסה לזכור לפרסם פה פרטים של תחנת הדלק ותוצאות המשפט. אני רק אומר של זה תחנת "פז" זכיינות.

פורסם

השארתי מבוססת על דבריך.

אם פגעתי בך, אני מתנצל.

פורסם
השארתי מבוססת על דבריך.

אחד הדברים שעשיתי עליהם בירור יסודי כדי לתמוך בתביעה שלי

אם פגעתי בך, אני מתנצל.

לא, בסדר.

• תוכן חדש...