Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני שוב פונה לעזרת הציבור בהמלצות לפני רכישת רכב (זו עדיין אותה רכישה...)

מתוך מספר רכבים שבהם התלבטתי, חלקם ירדו כי הם קטנים מדי (למשל הפאביה/יאריס), חלקם פחות בטוחים ע"פ מבחני הבטיחות או האבזור (למשל, מזדה 3 ספורט) או יקרים מדי (גולף...:-(, אוריס)

עדיין מתלבט גם לגבי האיביזה החדשה ואולי אולי גם פוקוס 5 דלתות

כרגע ההתלבטות היא בין הרכבים הבאים: רנו קליאוIII, פיג'ו 308, סיטרואן C4 חדשה.

הכוונה היא לרכוש בליסינג מימוני (מה יהיה בעוד שלוש שנים? לא יודע.....), כשרנו/סיטרואין במחיר דומה והפיג'ו קצת יותר יקרה.

אני מניח שחלקכם יעירו שהמכוניות הן לא תחת אותה הגדרה משפחתית/קומפקטית וכו'... העניין הוא שאין לנו ממש הגדרה מדויקת של מה שאנחנו רוצים: רכב לא גדול מדי (כלומר לא באמת משפחתית קלאסית) אבל גם לא קטן מדי (ולכן הפאביה, הפולו והיאריס ירדו מהסיפור).

בנוסף להמלצות/חסרונות אם ישנן, רציתי לדעת מה הבדל בין 307/308?

תודה רבה!

פורסם

אם הפז'ו מתאימה מבחינה תקציבית, היא בהחלט הרכב הטוב ביותר מאלו שהצעת פה.

היא האיכותית ביותר, מרווחת למדי, יפה, התנהגות כביש טובה, מנוע מוצלח, גיר קצת פחות.

ה308 היא מתיחת פנים רחבה יחסית של ה307, היא בעצם אותו רכב אבל משופר בכל דבר.

האם בדקת גם את היונדאי I30 \ קיה סיד ? רכבים מאוד מוצלחים, בעיקר הסיד, שהיא להיט באירופה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מבין השלוש הקליאו היא הקטנה ביותר ותרגיש גם זולה יותר ופחות איכותית.

ה-C4 טובה, אבל כבר מתחילה להתיישן וכבר לא מרגישה ברמה אחת עם המתחרות (לפחות בגרסת הבסיס). ה-308 מרגישה הרבה יותר איכותית, התחושה בתא הנוסעים טובה לאין ערוך, היא מרווחת, נוחה ומאובזרת באופן סביר. לחובתה - שילוב מנוע גיר לא מוצלח בגרסת הבסיס, כלומר הביצועים עצלים למדי. בכל זאת מבין השלוש היא כנראה האופציה העדיפה ביותר. אבל מומלץ לבצע נסיעת מבחן קודם!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה

לעומת השלוש שציינתי - האם יש טעם לבדוק גם את הפוקוס 5 דלתות (בערך במחיר של ה-308) ואת האיביזה החדשה (זולה משמעותית לעומתן, ללא 6 כריות אוויר)

פורסם
אם הפז'ו מתאימה מבחינה תקציבית, היא בהחלט הרכב הטוב ביותר מאלו שהצעת פה.

היא האיכותית ביותר, מרווחת למדי, יפה, התנהגות כביש טובה, מנוע מוצלח, גיר קצת פחות.

ה308 היא מתיחת פנים רחבה יחסית של ה307, היא בעצם אותו רכב אבל משופר בכל דבר.

האם בדקת גם את היונדאי I30 \ קיה סיד ? רכבים מאוד מוצלחים, בעיקר הסיד, שהיא להיט באירופה.

308 ו307 הן שתי מכוניות שונות לגמרי (זה שיש דימיון כי מדובר על קו עיצובי של יצרן עוד לא עושה אותן אותה מכונית)

לא מתיחת פנים ולא כלום. הרכב ממש יושב על שלדה שונה. זהו רכב מודרני מאד , מפנק מאד, בעל בטיחות מקסימלית

של 5 כוכבים. הבעיה היחידה היא כמו שאמרו לפני היא גיר עצל יחסית.

מעבר לכך אתה באמת חייב להגשיר שניים שלושה דגמים כדי שיוכלו לתת לך מענה יותר ספציפי כי בערך חצי מהמכטניות בארץ נכנסות בקטגוריות שציינת.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
308 ו307 הן שתי מכוניות שונות לגמרי (זה שיש דימיון כי מדובר על קו עיצובי של יצרן עוד לא עושה אותן אותה מכונית)

לא מתיחת פנים ולא כלום. הרכב ממש יושב על שלדה שונה.

אהה.. זה לא מדויק. השלדה היא אותה שלדה עם שינויים מסוימים (הרחבת מפשקים, למיטב זכרוני), אבל בסיס הגלגלים זהה ותצורת המתלים זהה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אהה.. זה לא מדויק. השלדה היא אותה שלדה עם שינויים מסוימים (הרחבת מפשקים, למיטב זכרוני), אבל בסיס הגלגלים זהה ותצורת המתלים זהה.

הרחבת משפקים, חיזוקים לקורות אורך, רוחב וכלוב נוסעים + מתלים שונים וזוויות שונות (מתלים של 307 לא יתאימו ל 308.)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוודאי שאותם מתלים בדיוק לא יתאימו, אבל התצורה דומה (אחרת, ותקן אותי אם אני טועה, יהיה צורך לשנות משמעותית את השלדה).

גם חיזוקים - כמובן, לשיפור הבטיחות ולשיפור קשיחות הפיתול של השלדה. אבל הכל נעשה על השלדה של ה-307. זה מטופש לבנות שלדה חדשה מאפס בימים אלו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ראו, יש לי הרגשה ששניכם מבינים יותר ממני, אבל עם כ"כ הרבה שינויים לבוא ולהגיד ש"זה אותו רכב, רק מתיחת פנים שלו"

זה פשוט לא נכון, זאת היתה כוונתי. תקנו אותי אם אני טועה.

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

זו באמת לא מתיחת פנים בלבד (היה לנו ויכוח דומה בנוגע לגולף 6 ולמזדה 3 החדשה), אבל הטענה שלך פשוט לא הייתה נכונה, זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ראו, יש לי הרגשה ששניכם מבינים יותר ממני, אבל עם כ"כ הרבה שינויים לבוא ולהגיד ש"זה אותו רכב, רק מתיחת פנים שלו"

זה פשוט לא נכון, זאת היתה כוונתי. תקנו אותי אם אני טועה.

ערן.

מכיוון שהשלדה אותה שלדה אבל משופרת מאוד, לדעתי נכון לומר שזוהי מתיחת פנים גדולה. רכב חדש לחלוטין זה בכל אופן לא.

מילא, מה זה משנה אם זו שלדה חדשה או לא ? היא שלדה מעולה והרכב מתנהג טוב מאוד, בטיחותי ומרווח, אז למי אכפת ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אתה יכול להחליט בשביל עצמך שזו "מתיחת פנים גדולה מאוד" אבל בפועל יש הגדרות מתאימות לכך בקרב היצרנים, ואין ספק שמדובר במכונית חדשה. אני לא יודע כמה חלקים חדשים או משופרים ב-308 לעומת ה-307, אבל ברור שמדובר בהרבה יותר מ-50% (בטח קרוב יותר ל-90%). אגב, כיום כמעט תמיד מכונית חדשה נסמכת על שלדה ומרכיבים נוספים של הקודמת. זה לא כלכלי לבצע משהו אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...