Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שהבוסטר הוא הקובע, אני מניח שיש ווסת בלימה על הסרן האחורי, משום שאם הסרן "שקוע" יותר, זה סימן שהרכב עמוס, ויש שם משקל רב יותר, ואז הבלימה לסרן האחורי חזקה יותר, כי הוא לא יכול להינעל עקב המשקל שיושב עליו.

אם הסרן האחורי "גבוה" יותר, הווסת מוריד את עומס הבלימה כדי שהגלגלים לא ינעלו, כי המשקל על הגלגלים קל יותר.

הסיוט הכי גדול לנהג הוא שהסרן האחורי ננעל !!!

לגבי מכונאים, בוא ואספר לך סיפור, יש לי גם ג'יפ, וכמו 99% מהישראלים התקנתי סת מתלים עם הגבהה (אצלי כמעט 3", 7 ס"מ) כמובן שווסת הבלימה המכני "חשב" שהסרן גבוה והפחית את העומס על הבלמים האחוריים, כל הג'יפאים והמומחים בארץ נוסעים עם מערכות לא מכויילות ... אני חיפשתי בארץ מכון, או מכונה, שיודעת למדוד יחסי בלימה בין סרנים, ויש לי משהו לספר לך, אין בישראל כזו מכונה !!!

הדבר הקרוב ביותר, הוא המכונה שבודקת הספקי מנוע של רכבי 4X4, אבל לא יכולה למדוד בלימה, כי צריך להוסיף 80,000$ כדי לחבר לה מנועים שיניעו אותה כדי למדוד בלימה (בבדיקת הספק, הרכב מניע והמערכת רק בולמת אותו), בעל המכון ביקש את עזרת משרד התחבורה, וגם הטכניון במימון היקר, אבל זה לא נראה להם משהו חשוב .... ולכן במדינה המפגרת שלנו אי אפשר לבדוק יחסי בלימה.

אני, בסופו של דבר, הצלחתי להסתדר עם הגיון פשוט, (מדדתי גאומטריה של זרוע הסנסור לפני ואחרי השינוי) אבל לא יכולתי למדוד האם הכיול שעשיתי אכן מדוייק בול כפי שהיצרן ממליץ.

* עריכה * במחשבה שניה, ומכיוון שאני לא מכונאי, אולי מערכות הבלימה החדשות והממוחשבות, כולל ABS ומערכות נוספות, כבר לא משתמשות בווסתים מכניים אלא ב"שכל" של המערכת הממוחשבת .... שווה בדיקה של מומחים ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי את מה שאתה אומר.

רוצה לחדד שאין שיפור של האחורי ביחס לקדמי.

אם אני מחליף מקדימה אז אני מחליף גם מאחורה למצב שהטוב יותר מקדימה (חשבתי שזה היה ברור כל הזמן)

מה שאתה אומר נכון גם לווסת הבלימה אם קיים גם על גלגלים הקדמיים?

אם ככה אז גם למקדימה יש לי בעיה לשדרג ככה סתם את סט הבלימה.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

לקדמי אין ווסת

הקדמי נושא בעומס של 70%-80% מהבלימה

כמו שניסיתי להסביר, האחורי (20%-30%) הוא זה שמווסתים את העוצמה שלו, כי אסור שיינעל לעולם.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

למה שינעל עינעל העולם? אנחנו בעידן הABS הרב ערוצי.

נראה לי שאם הרכב לא מיועד למירוצי ראלי אין סיבה לשפר/לתעדף בלימה בסרן האחורי.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תוכן חדש...