Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בתכנות VB

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אני צריך עזרה בלתכנת יציאת COM מהמחשב שתסגור מעגל בVB6.

כלומר מה שיכנס מרגל אחת יצא מהשניה (לא כ"כ משנה איזה).

אם במידה זה לא אפשרי אזי להוציא מתח מרגל מסוימת (שוב לא משנה אולי אפילו מכמה רגלים כדי להגדיל את המתח).

תודה מראש,

אבירם

Suzuki Samurai 86

Suzuki RV50 87

Willys Pickup 61

פורסם

לא,

אבל אם אפשר עם LPT אז אולי אני אעבוד עם זה.

יותר חשוב לי העניין שלהוציא מתח, אני רוצה לעשות מהמחשב מעיין מתג.

תודה.

Suzuki Samurai 86

Suzuki RV50 87

Willys Pickup 61

פורסם

יציאת COM משתמשת לתקשורת טורית בתקן RS232 ולכן פחות מתאימה לשימוש הזה.

יהיה הרבה יותר קל ונוח לתכנת את זה בעזרת יציאת LPT. רק שים לב שהיכולת של המחשב לדחוף זרם דרך היציאה הזאת נמוכה ותזדקק בנוסף לתוכנה גם לבאפר חומרתי כלשהוא לדחיפת זרם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני סה"כ צריך לסגור מעגל כדי להורות על משהו (פתיחה/סגירה של שער חשמלי)

יש לי שלטר שעושה את זה ואני רוצה לעשות זאת מהמחשב.

לקחתי כבר ראש ל COM שיש לי חיברתי את מה שבא מהשלטר אליו וקיצרתי את הרגליים וזה עובד.

בגלל זה אני צריך לדעת איך אני עושה זאת במחשב ולכן אין לי כ"כ חשיבות איזה רגליים יעשו את זה כי אני יכול לחבר לכל רגל.

תודה.

Suzuki Samurai 86

Suzuki RV50 87

Willys Pickup 61

פורסם

הבנתי.

כמו שחשבתי, יהיה לך הרבה יותר קל להתעסק עם יציאת LPT מאשר עם יציאת COM. אם מה שאתה צריך זה קצר בין שתי רגליים תזדקק גם למעגל חיצוני עם ממסר פשוט. איך בונים את זה מבחינה תוכנתית - אין לי מושג.

פורסם

אם כל מה שאתה צריך זה יציאה אחת אין שום בעיה להשתמש ביציאת "COM" (אפשר כמובן גם LPT).

ממשק ה- RS232 במחשב כולל מלבד RX,TX גם רגליים לבקרת זרימה בחומרה. תוכל להשמש בפינים RTS (פין מס' 7) או DTR (פין מס' 4).

כאשר תדליק את אחד הביטים האלו בתוכנה המתח בו יעלה. פין 5 הוא האדמה, תוכל להדליק כך ממסר.

רצוי מאד שתשתמש בטרנז' כי אין שם מספיק זרם בשביל ממסר. ממסר מיניאטורי אוליי אפשר ישירות, לא הייתי לוקח את הסיכון.

אם אתה הולך למתג 220V אז רצוי להשתמש במצמד אופטי (Optocoupler).

מצד התוכנה- ברמת העיקרון כדי להתעסק עם הפורט דרך Windows אתה חייב דרייבר. מאחר ולא תלך לכתוב אחד כזה תוכל להוריד משהו מוכן. קרא כאן למשל:

http://www.control.com/1026198113/index_html

פורסם

זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות.

לקבל מפין אחד ולהעביר לפין אחר. המתח אני חושב לא עולה על 5V ככה שזרם נראה לי יספיק.

הבעיה היא שאני לא מוצא איפה אני עובד עם רגל מסוימת, מצאתי רק עם כל הפורט של ה COM.

מבחינת דרייבר יש לי את MSCOMM.

Suzuki Samurai 86

Suzuki RV50 87

Willys Pickup 61

פורסם

אביב - אתה בטוח שאפשר להחזיק את הRTS או DTR ב"1" לוגי לאורך זמן?

אגב, נקודה למחשבה - אם תחבר את המעגל בצורה כזאת, ברגע שתכבה את המחשב יפתח לך השער.

פורסם

כתבת כמה דברים לא הגיוניים אז נסה להבין מה שאני אומר:

יציאות הבקרה שציינתי יכולות לספק מקסימום 10mA (והמתח יורד ככל שצריכת הזרם עולה).

לכל זה אין קשר למתח. זה שתחבר ממסר 5V לא אומר כלום. הזרם שציינתי לא יספיק להפעלת ממסר סביר ללא קשר למתח שלו.

"לקבל מפין אחד ולהעביר לאחר" אין חיה כזאת. מה שאתה צריך זה ממסר שכשהוא ימותג הוא יקצר בין שני הדקים שלו. כלומר כאילו סגרת מפסק.

תצטרך להשתמש בטרנזיסטור כמגבר.

כנס לכאן:

http://www.windmeadow.com/node/4

עוד מידע תוכל למצוא ע"י חיפוש בגוגל עם המילים serial port relay.

פירוט הפינים: http://www.diyha.co.uk/electronics/comm1.html

פורסם

אולי לא הייתי ברור.

יש לי כבר את הממסר עצמו בשער וממנו יוצאים שני הכבלים, אני צריך ליצור את המתג במחשב משני הכבלים האלה כדי שיפעילו את הממסר.

תודה

Suzuki Samurai 86

Suzuki RV50 87

Willys Pickup 61

• תוכן חדש...