Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה ( ג'נרל מ. )צריך להבין שממיר המומנט מסתובב יחד עם כל מערכת הפלנטרית גם אם היא לא משולבת להילוך נסיעה וזה כולל את משאבת השמן וכל חלקי המזלות ובתי המצמד המקושרים כולם בעזרת גלי תנועה ולכן גיר שיעבוד ללא שימון גם בניוטרל,ישרף.

זה לא מחייב ולא נכון לכל תיבה, החלקים כבדים והתנגדות המערכת הפלנטרית שמחוברת בצד שני לגלגלים, שבמקרה זה אינם נעים, יעצור את המכלול הפלנטרי.

חוסר שימון מידי ועוד במצב N או P לא יגרום לשריפת הגיר, גם כך הנוזל ההידראולי הקיים בתיבה מרוח על המכלולים ומשמן מסבי סיכות ותותבי מתכת קלה. הנזק המיידי הוא למשאבת השמן ואלי לאחר זמן מה של חוסר שימון התותב של משאבת הזמן, הממיר והציר כניסה ישחק. כמובן שזה יגרום לנזרים משניים ולאחר מכן להרס תיבה כולה.

למרות זאת, להגיע למצב של הרעבת שמן של תיבת הילוכים לא מומלץ בשום מצב!

פורסם
דניסאן, חוץ מנזק למשאבת השמן, איך פעולת המנוע ללא שמן בגיר (בניוטרל כמובן) יכולה לגרום לכך שהוא ישרף?!

כאשר אף חבק(בנד) או פאק אינו לחוץ הטורק מסתובב כמעט...אחד לאחד,ולעיתים אף מסובב איתו שרשרת רצינית שיושבת על שני ספרוקטים ומעבירה תנועה לציר הגיר,ברגע שחבק אחד או פאק אחד לחוץ ואתה לוחץ ברקס השרשרת נעצרת,ככל שתעזוב ברקס ותלחץ גז והפרשי המהירות בטורק יקטנו בין הצלחות שלו כך תגבר מהירות הרכב,כמובן עם תלות ביחסי ההעברה של הפאק הלחוץ.

משמע...שלא רק המשאבה תסבול מחוסר שמן,אלא גם גלגלי שיניים,שרשראות(אם יש)הספרוקטים, מסבי הציר הראשי.

מסבי דיפראנציאל לא יסבלו משום שהם מרותקים למקומם כי הרכב אינו מתקדם.

דני צודק.

פורסם
אבל הוא מסתובב "על ריק" והכנף המרכזית לא מסתובבת אם אין שמן, האם עדיין ייגרם נזק למיסב שלה?

אני אחפש עבורך טבלאות מסודרות שמראות בדיוק מי עומד ומי מסתובב בכל הילוך לגבי כל חלקי הגיר,כמו כן אני אחפש טבלה נוספת המראה את סדר העבודה של הסולנואידים בגירים מפוקדי ברזים חשמליים.

ואם מישהו יצרף טבלה של מקורות הזרם לסולנואידים בכל שלב כולל מי מהחיישנים שמשפיע זה בכלל יהיה מעולה.לי אין טבלה כזו.

אבל יש לי את שאר הטבלאות רק אני צריך לחפש.

פורסם
זה לא מחייב ולא נכון לכל תיבה, החלקים כבדים והתנגדות המערכת הפלנטרית שמחוברת בצד שני לגלגלים, שבמקרה זה אינם נעים, יעצור את המכלול הפלנטרי.

חוסר שימון מידי ועוד במצב N או P לא יגרום לשריפת הגיר, גם כך הנוזל ההידראולי הקיים בתיבה מרוח על המכלולים ומשמן מסבי סיכות ותותבי מתכת קלה. הנזק המיידי הוא למשאבת השמן ואלי לאחר זמן מה של חוסר שימון התותב של משאבת הזמן, הממיר והציר כניסה ישחק. כמובן שזה יגרום לנזרים משניים ולאחר מכן להרס תיבה כולה.

למרות זאת, להגיע למצב של הרעבת שמן של תיבת הילוכים לא מומלץ בשום מצב!

בגירים עם שרשרת יגרם נזק רב כי היא מסתובבת ומסובבת את עצמה ואת המסבים שאליהם היא מחוברת.

לגבי גירים שאין להם שרשרת אתה די צודק כי העסק עומד אם הגלגלים מונחים על כביש.

פורסם
כאשר אף חבק(בנד) או פאק אינו לחוץ הטורק מסתובב כמעט...אחד לאחד,ולעיתים אף מסובב איתו שרשרת רצינית שיושבת על שני ספרוקטים ומעבירה תנועה לציר הגיר,ברגע שחבק אחד או פאק אחד לחוץ ואתה לוחץ ברקס השרשרת נעצרת,ככל שתעזוב ברקס ותלחץ גז והפרשי המהירות בטורק יקטנו בין הצלחות שלו כך תגבר מהירות הרכב,כמובן עם תלות ביחסי ההעברה של הפאק הלחוץ.

משמע...שלא רק המשאבה תסבול מחוסר שמן,אלא גם גלגלי שיניים,שרשראות(אם יש)הספרוקטים, מסבי הציר הראשי.

מסבי דיפראנציאל לא יסבלו משום שהם מרותקים למקומם כי הרכב אינו מתקדם.

דני צודק.

לא הבנתי ממהסבר שלך הרבה, אתה מדבר על נסיעה או מצב משולב D בעמידה? מה קורה שציר הכניסה מחובר דבר ראשון למצמד ולא לשום גלגל שניים מהמערכת הפלנטרית? כל תיבה והמבנה היחודי שלה, וכמובן הנזקים האופיניים לה.

שנית, גם אם המערכת הפלנטרית מסתובבת, הסיבוב הוא ללא מומנט או מהירות ולכן כל עוד התיבה אינה יבשה לחלוטין, הנזק לא יגיע במהרה במצב של הרעבת שימון.

לא אחת נתקלתי בצינור קולר מפוצץ שרוקן באחת את כל הנוזל מהתיבה, תיקון הצינור ומילוי נוזל חדש והתיבה תפקדה ללא החלקות, רעשים או בעיות אחרות. איבוד הלחץ המיידי גרם למצמדים להתנתק מיידית העברת המומנט הופסקה ולכן הנזק המיידי או השריפה (כלשון דניסאן) לא קרה.

פורסם

מנסיון, ראיתי כבר עשרות רבות של גירים ( הנעה קידמית ואחורית ) שהגיעו לשיפוץ בגלל צינור קולר שעף ממקומו ולאחר פתיחת הגיר רוב המכלולים היו עם נזקים כבדים שהצריכו את החלפתם.

גם בעניין הזה צריך מזל.

פורסם
לא הבנתי ממהסבר שלך הרבה, אתה מדבר על נסיעה או מצב משולב D בעמידה? מה קורה שציר הכניסה מחובר דבר ראשון למצמד ולא לשום גלגל שניים מהמערכת הפלנטרית? כל תיבה והמבנה היחודי שלה, וכמובן הנזקים האופיניים לה.

שנית, גם אם המערכת הפלנטרית מסתובבת, הסיבוב הוא ללא מומנט או מהירות ולכן כל עוד התיבה אינה יבשה לחלוטין, הנזק לא יגיע במהרה במצב של הרעבת שימון.

לא אחת נתקלתי בצינור קולר מפוצץ שרוקן באחת את כל הנוזל מהתיבה, תיקון הצינור ומילוי נוזל חדש ותיבה נסעה ללא החלקות רעשים או בעיות אחרות. איבוד הלחץ המיידי גרם למצמדים להתנתק מיידית ולכן הנזק המיידי או השריפה (כלשון דניסאן) לא קרה.

ממתי נוסעים או מתקדמים בזמן החלפת שמן ?? זה אחד .

גיר עם שרשרת בפרוש ינזק ,זה שתיים.

מסבי סיכות ויש כאלו הרבה בגיר לא סובלים חוסר סיכה וגם לרגע.

בגיר ללא שרשרת דבריך ברורים ואתה צודק.

דני צודק וגם אתה צודק,אבל תלוי בסוג הגיר.

בצורה שהוצעה למעלה קצב המילוי יהיה איטי מידי ואתה תגרום לחוסר נוזל משמעותי, הנוזל היוצא מצינור הקולר יוצא מאוד מהר ובלחץ קל.

הדרך הנכונה היא לרוקן דרך צינור הקולר ולמלא דרך המדיד, זה עניין של שניות ורצוי לעקוב עם העין אחרי הנוזל שיוצא, אם רואים שהקצב המילוי אינו מספק אזי מייד לדמם מנוע ולחכות שנוזל טרי יכנס ולהניע שוב.

כדאי לבצע עבודה זו עם עוזר שיושב בכסא הנהג על המפתח בסוויץ' ונענה לכל קריאה לדימום המנוע או להתנעתו מחדש.

לאחר שמזהים שהנוזל שיוצא הוא טרי וחדש מפסיקים את הפעולה ע"י דימום מנוע, סוגרים צינור של קולר ומווסתים את מפלס הנוזל בתיבה.

הרבה יותר פשוט ובלי להכנס ללחץ

צינור שקוף(רצוי)מחובר לקולר אליו ברז כדורי בשקל וחצי,והנה אתה שולט בדרמה...אפילו תוכל לעשות קפה בנתיים.

פורסם
ממתי נוסעים או מתקדמים בזמן החלפת שמן ??

ממתי שהתחלת לתאר מצב של נסיעה ולא מצב של החלפת נוזל:

איני בלחץ ואנא בחר לך טון כתיבה יותר מתון מעתה.

כל טיפ וטריק תמיד מתקבלים בברכה, יחד עם זאת הטיפ השימושי שלך יותר מתאים לאלו שעוסקים במלאכה באופן קבוע ולא לחובבן שמתעד לבצע החלפת נוזל חד פעמית ברכבו.

פורסם
ממתי שהתחלת לתאר מצב של נסיעה ולא מצב של החלפת נוזל:

איני בלחץ ואנא בחר לך טון כתיבה יותר מתון מעתה.

כל טיפ וטריק תמיד מתקבלים בברכה, יחד עם זאת הטיפ השימושי שלך יותר מתאים לאלו שעוסקים במלאכה באופן קבוע ולא לחובבן שמתעד לבצע החלפת נוזל חד פעמית ברכבו.

ה"טריק" כפי שאתה מכנה זאת מתאים גם לחובב וגם לבעל מקצוע,יתרונותיו ברורים ואין צורך להרחיב.

אנא ממך אתה לא המורה שלי,תן לי להתבטא כי אתה יכול ללמוד ממני הרבה במגוון תחומים.

הלאה

עבורי החלפה זה על ליפט ועל ליפט ניתן לדמות גם נסיעה, תלוי.

אם הרכב על הריצפה ללא ליפט ואתה לבד בשטח והכנת צינור שקוף עם ברז כדורי אתה בעל הבית,שחרר בקצב שבא לך,שחרר לכלי איסוף,מאחר והקצב נשלט מספיק אדם אחד,שגם מרוקן גם בודר גובה מדיד,וגם מוסיף.

הרבה גירים הולכים מתחזוקה לא טובה אם עזרנו למישהו בהחלפה עשינו את היומית שלנו.

פורסם

אני באמת לא מומחה גדול בגיר אוטומטי אבל אצלי ביונדאי החלפתי שמן על ידי פתיחת האגן ונתתי לכל השמן להישפך למיכל קיבול.

כאשר שמתי לב שגם לאחר שהמסה הגדולה של השמן יצאה עדיין ממשיך טיפטוף מתוך התיבה הנחתי לה למשך כל הלילה להשאר ככה פתוחה. בבוקר שמתי לב שהכמות שטיפטפה במשך הלילה היתה גדולה מאוד, ליטר או אפילו יותר, (טיפה ועוד טיפה הפכה לכמות).

ניראה לי שבדרך זו מתרוקנת כמות נכבדה של שמן, כך שזן ניראת לי דרך מספיק טובה לחובבן שיש לו זמן בלי לקחת סיכונים על התנעת מנוע עם גיר ללא שמן. מי שרוצה שיחזור על הריקון ה"סבלני" הזה בלילה אחר שוב ואז רוב רובו של השמן יהיה חדש ונקי.

פורסם
ה"טריק" כפי שאתה מכנה זאת מתאים גם לחובב וגם לבעל מקצוע,יתרונותיו ברורים ואין צורך להרחיב.

אנא ממך אתה לא המורה שלי,תן לי להתבטא כי אתה יכול ללמוד ממני הרבה במגוון תחומים.

לגבי הטריק, הבנתי זאת מהתחלה ולא היית צריך להרחיב למעני, אך ההסבר המורחב שלך יסבר את האוזן של שאר המשתמשים בכל זאת.

לגבי הטון, אני מזהה טון לגלגני מעט ואלי אני טועה כי מדובר במדייה אינטרנטית, אבל גם אתה לא המורה שלי ואתה מוזמן לשהות איתנו ולגלות כי גם אתה תלמד כמה דברים, אבל תשתדל לשמור על הדיון טכני וענייני ונקי מ"תבלינים" לעת עתה.

פורסם
אני באמת לא מומחה גדול בגיר אוטומטי אבל אצלי ביונדאי החלפתי שמן על ידי פתיחת האגן ונתתי לכל השמן להישפך למיכל קיבול.

כאשר שמתי לב שגם לאחר שהמסה הגדולה של השמן יצאה עדיין ממשיך טיפטוף מתוך התיבה הנחתי לה למשך כל הלילה להשאר ככה פתוחה. בבוקר שמתי לב שהכמות שטיפטפה במשך הלילה היתה גדולה מאוד, ליטר או אפילו יותר, (טיפה ועוד טיפה הפכה לכמות).

ניראה לי שבדרך זו מתרוקנת כמות נכבדה של שמן, כך שזן ניראת לי דרך מספיק טובה לחובבן שיש לו זמן בלי לקחת סיכונים על התנעת מנוע עם גיר ללא שמן. מי שרוצה שיחזור על הריקון ה"סבלני" הזה בלילה אחר שוב ואז רוב רובו של השמן יהיה חדש ונקי.

עדיין נשארת כמות נכבדה של שמן בתוך הממיר מומנט, אם כבר בצע החלפת נוזל פעמיים או שלוש ובכך תבטיח רעננות כמעט מלאה של הנוזל בתיבה.

• תוכן חדש...