Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר הרכב שלי נכתב כי יש להוסיף שמן גיר בבדיקה תקופתית. אולם מיכוון שהרכב משומש ועבר כבר 100K חשבתי להחליף שמן במקום להוסיף. האם כדאי?

בנוסף, האם יש משהו נוסף שאני צריך לדעת בנוגע לתיב"ה מבחינת טיפולים ואחזקה מונעת?

פורסם

בחלק מן התיבות האוטומטיות אסור להחליף את השמן משום שזה גורם נזל לתיבת ההילוכים. התייעץ במוסכניק שלך, אולם לרוב מומלץ רק להוסיף ולא להחליף (לעומת תיבות ידניות בהן מומלץ לרוב להחליף)

פורסם

תבדוק בספר הרכב שלך לגבי החלפה או תתייעץ עם מכונאי של מרצדס.

בכל מקרה כדאי לך לאמת איתו את נושא ההחלפה, וגם את סוג השמן והצמיגות שלו, במיוחד בגיר רגיש ויקר כזה...

פורסם

למרבה הצער, ספר הרכב לא ממש מפרט. אנסה לבדוק במוסך (מוסך הסמל בראשל"צ) בנוגע להמלצה שלהם. אשמח אם מישהו יוכל לומר היכן ניתן להתייעץ עם מכונאי טוב של מרצדס בנוגע לתיב"ה, ולא אכפת לי לשלם תמורת הייעוץ.

דרך אגב, מבחינת טיפולים ואחזקה מונעת: האם כדאי להוסיף תוסף לשמן? ואם כן, איזה?

האם יש צורך/כדאי להחליף את פקק התיבה בפקק מגנטי?

פורסם

בעניין הפקק - אם מרצדס שמו פקק רגיל, זה מה שצריך להיות שם, אף אחד בארץ או בפורום לא יכול להכנס לראש של המהנדס רכב, תשאיר את זה כמו שהגיע מהמפעל.

פורסם

לדברי מכון גירים אוטומטיים (בת"א) המתמחה במכוניות מרצדס, מומלץ להחליף השמן בתיבת ההילוכים במכוניתך ביחד עם מסנן שמן מקורי. במכוניתך יש גם פקק לריקון השמן מהממיר מומנט כך שיוחלף כל השמן במע'.

ודא ואמת זאת גם עם המוסך שציינת (מורשה מרצדס?) ונא עדכננו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אולי אני סתם מקטר, אבל 3000 ש"ח לטיפול 120,000 זה לא מעט. אני לא מתלונן, זה הרי אמור להיות ישור קו אבל המחיר קצת מפחיד.

דרך אגב, מה בעצם ההבדל באיכות הטיפול בין מוסך מורשה לרגיל? במוסך הסמל (אשר אינו מוסך מורשה) ביקשו ממני פחות מחצי.

פורסם

אז למה שלא תלך למוסך הסמל אם ביקשו ממך שם פחות מחצי מחיר? זה לא שהרכב עוד באחריות.

פורסם
אז למה שלא תלך למוסך הסמל אם ביקשו ממך שם פחות מחצי מחיר? זה לא שהרכב עוד באחריות.

אולי אני סתם מקטר, אבל 3000 ש"ח לטיפול 120,000 זה לא מעט. אני לא מתלונן, זה הרי אמור להיות ישור קו אבל המחיר קצת מפחיד.

דרך אגב, מה בעצם ההבדל באיכות הטיפול בין מוסך מורשה לרגיל? במוסך הסמל (אשר אינו מוסך מורשה) ביקשו ממני פחות מחצי.

כפי שכתבתי, זו בדיוק השאלה שלי. "מה בעצם ההבדל באיכות הטיפול"

אבל נראה לי שאפנה למוסך מורשה, ישור קו זה משהו שעושים פעם אחת ונראה לי ששווה להשקיע סכום כזה כדי להביא את הרכב למצב אופטימלי. לאחר מכן, טיפולי ה-10K יבוצעו במוסך רגיל.

פורסם

יש לי אוטו כמו שלך שלדה W202 הוראות היצרן הן כל 60 אלף ק"מ להחליף פילטר ושמן ואת זה אני עושה, ולגבי הגיר הוא לא רגיש ולא שטויות זה סוס עבודה אמיתי,לא אמורות להיות לך בעיות כלל מנסיון רב

יניב

• תוכן חדש...