Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

יש משהו שלא מסתדר לי.

ברכבי כרגע אין טרמוסטט ויוניט שמכוונת ל62 מעלות.

ברגע שטמפ' המים מגיעה ל62 מעלות היוניט נפתחת ומפעילה את הונטה.

יש לציין שהחום מאוד מאוד נמוך.

המצב לא התאים לי וניגשתי לרכוש טרמוסטט.

היום רכשתי את הטרמוסטט וניגשתי למוסך של דוד שלי כדי שירכיב לי אותו בחינם, אך דוד שלי היה סגור, נבצע זאת ביום ראשון.

אוקיי, אוקיי, לענייננו;

לפי מה שאני יודע טרמוסטט אמור לעצור את זרימת המים למנוע, ברגע שהוא מרגיש בטמפ' מים של 92 מעלות הוא נפתח ומאפשר זרימה לרדיאטור, ומהרדיאטור למקומות הנחוצים.

היוניט כמו שכולם יודעים מחוברת לרדיאטור, ונפתחת במעלה שהיא באה, זאת אומרת - 69 עד 62 - 82 עד 79 - 92 עד 89.

הטרמוסטט נפתח ב92 מעלות, כשמנוע צריך קירור, אך היוניט נפתחת ב62.

לא יהיה פה ניגוד?

זאת אומרת, הטרמוסטט נפתח ב92 מעלות ומזרים את המים לרדיאטור, המים הלוהטים מגיעים לרדיאטור, היוניט מרגישה שהם בחום הרצוי ומפעילה את הונטה.

עכשיו אם הטרמ' נפתח ב92 והיוניט ב62, מה יקרה במצב הזה?

היוניט תפתח לפני ותפעיל את הונטה כמו שכיוונו אותה לעשות?

או שהיא פשוט לא תרגיש את המים עד שהטרמוסטט יאשר זאת ורק אז היא תפתח?

נ.ב

בטח רובכם יגידו לך תחליף את היוניט ל92 - אז כן חבר'ה, זה מה שאני יעשה, פשוט זה מאוד מציק לי לדעת בסה"כ, תודה.

מאוד מבלבל.

שבת שקטה לכולם, חן.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

לא הבנתי.

הטרמוסטט נפתח ב92, והיוניט מכוונת ל62.

אז אתה אומר שלא משנה לאיזו מעלה מכוונת היוניט, הטרמוסטט הוא זה שקובע את פעולתה?

פורסם

היונית נמצאת לרוב בתחתית הרדיאטור או אחריו, כלומר בדרך מהטרמוסטט עד שנוזל הקירור מגיע ליוניט הוא מספיק להתקרר, לכן ישנם הפרשים.

הטמפרטורה שנמדדת בסביבה של הטרמוסטט ושל היונית שונות.

פורסם

יותר מובן אבל למה יוניט מגיעה גם ב92 מעלות פתיחה?

אם הטרמוסטט נפתח עצמו והיוניט נפתחת ב92 כמו כן, ואתם אומרים שהמים מתקררים עד שהם מגיעים ליוניט.

אז אם הטרמוסטט מעביר מים ב92 מעלות ליוניט, המים מגיעים ליויט בחום יותר נמוך מ92, חום הפתיחה שלה, אז בעצם היוניט לא תפתח, מכיוון שהמים לא בטמפ' מספקת.

פורסם

הרי כל מנוע עובד עם מערכת קירור שונה ולא כל הטרמוסטטים נפתחים ב92 מעלות, הכל תלוי במבנה של מערכת הקירור והמרחק בין הרכיבים.

כיום מי שמפעיל את המאוורר ברכבים חדישים זה מחשב ניהול מנוע, כך שאין יונית מאוורר בכלל אלה חיישן טמפרטורה.

פורסם

חנזו שלום רב!

האם אתה משרת קרוב לבית?

נראה לי שדאגות אין לך, ואז מתחבט עם בעיות שלא קיימות בכלל,המציקות לך.

הקסאמים והגראדים לא מציקים לך?

ולשאלתך.

התרמוסטט לא נפתח ב92 הוא נפתח הרבה לפני, בסביבות 87 הוא נפתח הדרגתית, ב92 פתיחתו היא כבר מקסימלית.

מי הקירור החמים יותר שנמצאים כמובן בבלוק, כבר עברו מזמן לרדיאטור, והחום ברדיאטור כמעט שווה לחום מי הקירור במנוע.

יצרן הרכב, קבע מראש, מה תחום תחילת פעולת התרמוסטט, וכמובן גם את תחום, כניסת יוניט המאוור, לסגירת מעגל חשמלי לשם הפעלת המאורר.

התחום בין תחילת פתיחת התרמוסטט, הוא תחום , של טמפרטורת העבודה האידאלי, מעל 92, הטמפרטורה גבוהה מדי, מתחת ל87, היא קרה מדי.

מכאן ניתן להסיק, שביטול התרמוסטט, גורם שתחום הטמפרטורה ינוע בסביבות ה80 ומטה בערך, שרוב הזמן הוא נמצא בתחום ה60 בערך.

על ההשפעה והתופעות לוואי, תגלה בחיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אצלי ברכב היוניט חום מנוע נמצא על בלוק מנוע

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אצלי ברכב היוניט חום מנוע נמצא על בלוק מנוע

שלום רב !

בוא נבהיר לא משנה היכן נמצא יוניט המאורר בבלוק המנוע או ברדיאטור, לשניהם יש תפקיד שונה, אך הם תלויים אחד בשני:

תרמוסטט אמור להיות סגור לגמרי בעת התנעת מנוע קר, ויוניט מאורר אמור להכנס לפעולה, כשטמפרטורת המים בבלוק או ברדיאטור, הגיעה לתחום הטמפרטורה שקבע היצרן.

במידה ותרמוסטט לא יפתח בזמן, או לא יפתח כלל, טמפרטורת המים בבלוק תעלה, אך יוניט המאורר אמור להמשיך לקבל מים קרים או פושרים, ובשל כך, הוא לא יפעיל את המאוור, ומי הקירור ירתחו, עד להגעת מחוג החום למקסימום, והדלקת נורות האזהרה האדומות.

בברכה

צביקה

פורסם
חנזו שלום רב!

האם אתה משרת קרוב לבית?

נראה לי שדאגות אין לך, ואז מתחבט עם בעיות שלא קיימות בכלל,המציקות לך.

הקסאמים והגראדים לא מציקים לך?

ולשאלתך.

התרמוסטט לא נפתח ב92 הוא נפתח הרבה לפני, בסביבות 87 הוא נפתח הדרגתית, ב92 פתיחתו היא כבר מקסימלית.

מי הקירור החמים יותר שנמצאים כמובן בבלוק, כבר עברו מזמן לרדיאטור, והחום ברדיאטור כמעט שווה לחום מי הקירור במנוע.

יצרן הרכב, קבע מראש, מה תחום תחילת פעולת התרמוסטט, וכמובן גם את תחום, כניסת יוניט המאוור, לסגירת מעגל חשמלי לשם הפעלת המאורר.

התחום בין תחילת פתיחת התרמוסטט, הוא תחום , של טמפרטורת העבודה האידאלי, מעל 92, הטמפרטורה גבוהה מדי, מתחת ל87, היא קרה מדי.

מכאן ניתן להסיק, שביטול התרמוסטט, גורם שתחום הטמפרטורה ינוע בסביבות ה80 ומטה בערך, שרוב הזמן הוא נמצא בתחום ה60 בערך.

על ההשפעה והתופעות לוואי, תגלה בחיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

באמת תודה על הדאגה. כן צביקה, הקאסמים והגראדים מאוד מציקים לי למען האמת, מבטיח לך שאתה לא רוצה להרגיש את מה שאני מרגיש, זה לא נושא לבדיחה, זה נושא רציני מאוד, ברגע שתנסה להבין את הנושא לעומק ותדע את משקלו, אתה תבין את מצבי.

חוץ מזה, אם עירי מותקפת בגראדים וקאסמים אז שום נושא אחר לא אמור לעניין אותי?

לטענתך אני שואל שאלה שכלל לא קיימת?

אולי אנסח את השאלה אחרת כך שתבין.

אם ברכבי מותקנת יוניט שאכן מחוברת לרדיאטור ונפתח ב62 מעלות, וטרמוסטט שנפפתח ב87 כמו שאתה אומר...

מה בעצם יקרה פה כששני הרכיבים הוחלפו ולא מתאימים?

הם לא אמורים להיות מתאימים?

המים המגיעים מין הטרמוסטט לרדיאטור מתקררים כ"כ קריטי שיורדים ל62 מעלות במהירות כזו?

או שמה הרדיאטור יקרר אותם עד שיגיעו ל62 ורק אז תכנס לפעולה הונטה?

שבוע טוב.

פורסם

לטענתך אני שואל שאלה שכלל לא קיימת? כן!

אולי אנסח את השאלה אחרת כך שתבין.אני הבנתי, אתה כמדומני , לא!

אם ברכבי מותקנת יוניט שאכן מחוברת לרדיאטור ונפתח ב62 מעלות, וטרמוסטט שנפפתח ב87 כמו שאתה אומר...

מה בעצם יקרה פה כששני הרכיבים הוחלפו ולא מתאימים?

הם לא אמורים להיות מתאימים?

המים המגיעים מין הטרמוסטט לרדיאטור מתקררים כ"כ קריטי שיורדים ל62 מעלות במהירות כזו?

או שמה הרדיאטור יקרר אותם עד שיגיעו ל62 ורק אז תכנס לפעולה הונטה?

שבוע טוב.

אתה התבלבלת ביטמפרטורת היוניט, לבין טמפרטורת התרמוסטט.

התרמוסט, מתחיל להפתח ב62 מעלות חלקית, ונפתח לגמרי ב87.

יוניט המאורר, שהוא תרמו סוויץ,חש את חום המים כל הזמן, ונכנס לפעולה בכ 92 מעלות בערך.

הוא מוריד את הטמפרטורה ל87 בערך, ומכניס שוב את המאוור לפעולה ב92, וחוזר חלילה.

הציחס למספרים ולעובדות כתאורתי בלבד, מה שחשוב זה הצד המעשי.

יש תרמוסטטים שונים, לכל רכב, ורצוי להרכיב ולהשתמש במקורייםאין להרכיב יומיט מאורר, שיפעיל מאורר מוקדם מדי, ןכנ"ל אין להרכיב תרמוסטט, שיפתח מוקדם מהרצוי.

יש להתייחס לתחום העבודה האופטימלי, כתורה מסיני, ואין להתחכם ולשנותה, בגלל אילוצים, ותרוצים של ארץ חמה, ושהרכב מיועד לארופה שם קר יותר בקיץ, מאשר בישראל.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי, הבנתי פחות או יותר, תודה.

רק עוד משהו אחד.

הבנתי שהיוניט מרגישה את חום המים תמיד.

אבל הטרמוסטט לא עוצר את זרימת המים עד שהוא מגיע לחום הרצוי?

או ששמה אני מתבלבל וקיימת יוניט אחרת שדואגת לכך?

פורסם

שלום רב !

עשית שוב סלט שלם.

התרמוסטט סגור במנוע קר, ונפתח הדרגתית, בהתאם לטמפרטורת מי הקירור.

תפקיד התרמוסטט,למנוע מעבר מי קירור המגיעים בסחרור, שמבצעת משאבת המים, מהמנוע לרדיאטור,

כל עוד מי הקירור לא חמים מספיק, אבל נפתח הדרגתית, בהתאם לעליית טמפרטורת המים.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...