Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אז ככה, קוראים לי יוני שלום!:-D אני נהג חדש יש לי רישיון קרוב לחודש, אני עדיין בתקופת המלווה.

הבעיה שלי קשורה לרמזורים, רמזורים בכבישים שנוסעים על 90 ספציפית (חד כיווני עם גדר הפרדה).

מה שקורה זה שאני מתקרב לרמזור על 90 האור ירוק ומתחיל להבהב, אני עדיין על 90 מתקרב לצומת וכאן מתחילה

הבעיה, אני פשוט לא מצליח לחשב אם אני יספיק לעצור או שכדאי להאיץ פשוט ולהמשיך. אבא שלי אומר שאם אני רואה

שהרמזור התחלף לצהוב כשאני בצומת זאת אומרת שהיה לי זמן לעצור אבל בשניות האלו שאני נוסע די מהר אני לא יודע מה

לעשות.

אז מה אתם אומרים יש לכם טיפים מועילים בשבילי? אולי דרך טובה לאמוד מרחק כי אני חושב שזה המקור העיקרי לבעיה שלי.

נ.ב. - אולי בלימה ממש חזקה היא הפיתרון?

פורסם

ברוך הבא לפורום.

לא לומדים נהיגה ברשת, לפחות לא בפורום שלנו.

עליך לתרגל עם המלווה עד שתרכוש נסיון ובטחון, גם אם צריך מעבר לתקופת המלווה הנדרשת בחוק.

אולי בלימה ממש חזקה היא הפיתרון?

לא כשנוסע מאחוריך מוביל טנקים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נ.ב. - אולי בלימה ממש חזקה היא הפיתרון?

אל תרשום את זה אפילו בצחוק! בטח לא בכביש מהיר בו אתה נוסע במהירות 90 קמ"ש.

דרך ללמוד לאמוד מרחק? אני לא מכיר. אולי אחרים יוכלו לעזור.

סע לאט ועם הזמן אתה תתרגל ותלמד כיצד להתנהג בסיטואציות כאלה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בתור אחד שהוא גם נהג די חדש

אתה צריך ללמוד לקרוא את הכביש אתה רואה מקרה כזה אתה צריך להעיף מבט למראה לראות שאין אוטו מאחורה אם אין תבלום, אם יש ואתה במהירות גבוהה ודיי קרוב אז תעבור על הירוק מהבהב צהוב, כל עוד לא "שרפת" אדום

אתה בסדר

פורסם
אתה צריך להעיף מבט למראה לראות שאין אוטו מאחורה אם אין תבלום,

תמיד ?

מה יקרה אם הוא במהירות גבוהה מידי ומרחק הבלימה הגדול יעצור אותו רק בתוך הצומת ? כשלבאים מהצד השני כבר יש אור ירוק ?

גם אם אתה מורה נהיגה מוסמך, את לימודי הנהיגה שלך אל תעביר בפורום.

הודעות נוספות עם אמת אבסולוטית ללימודי נהיגה, מנהגים חדשים, מורים מוסמכים ובוחני תנועה למינהן תמחקנה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין נהג חדש שלא ניתקל בבעיה הזו. גם אם נרשום לך כאן מה עובר לנו בראש כשאנחנו מגיעים לירוק מהבהב, ומהו המרחק שהרכב עובר ב-3 שניות שלאורכן הירוק מהבהב, ומהי הסבירות שתספיק לחצות את הצומת בטרם יתחלף הרמזור לאדום במרחקים שונים שלך מהצומת, כל זה לא יעזור לך לממש נהיגה טובה בשטח. הפיתרון בא עם הזמן וזהו הביטחון והניסיון שאתה צובר עם השעות על הכביש.

Xbox12341

פורסם

כמה שזה נורא להגיד, אבל זה רק עניין של ניסיון.

מומלץ בשעות המאוחרות ביום, להכנס עם המלווה לאוטו ולעשות טיולים בשכונה ומחוץ, כמה שיותר לנהוג.

אתה תראה שבחצי שנה-שנה הראשונה שלך יהיו לך הרבה מיקרים כאלה לפני רמזור (גז! ברקס! גז! ברקס! גז!!!), מתישהו תפנים. (תכין שקיות הקאה ברכב לכל מקרה)

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

ההמלצה הכי טובה שקיבלתי הייתה להסתכל על החיצים לפני הרמזור.במצב שאתה רואה את ההבהוב מתחיל,ספור שלושה חיצים קדימה על הכביש.אם יש שלושה או יותר תבלום.אם פחות ואתה על 90,עדיף לתת גז ולהמשיך.

עוד פרט חשוב לפני בלימה - תסתכל במראה,שלא יכנס בך מישהו בגלל שהחלטת לבלום "פתאומי"(למרות שיש עוד מרחק,והרמזור הבהב,והתירוצים לא יעזרו).

אל תיקח את העצה כמובן מאליו.מה שרשמתי הוא לא חוק ולא תמיד נכון.הוא דרך קלה יותר לאמוד מרחק.הדרך ללמוד לעשות את זה היא פשוט להתנסות בנהיגה.

תתחדש על הרשיון,וסע בזהירות.

פורסם

גם לי היתה את אותה בעיה, ברגע שתצבור קצת נסיון זה יסתדר.

אגב, גם נהגים מנוסים טועים בזה לפעמים, רק לפני כמה ימים קרה לי שחשבתי אני אוכל לעבור, נתתי גז, ורק אז הבנתי שאני לא אספיק ובלמתי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לפני הצומת גם אם יש לך ירוק, אל תמהר לשים גז...תרד למהירות שנראית לך סבירה שתוכל להגיע לעצירה מוחלטת ואז שאתה קרוב מאוד לצומת ורואה שהרמזור עדין ירוק אתה יכול לתת גז ולעבור את הצומת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמובן שאי אפשר ללמוד נהיגה דרך הכתב, אבל אם כבר עברת טסט ומצאו שאתה מתאים לקבלת רישיון נהיגה, עכשיו נותר לך להתמצא בכביש ולקבל מידע ולקרוא מצבים.

לשאלתך, בכבישים מהירים או בין עירוניים הרמזור נמצא גבוה ככה שתוכל לראות אותו גם ממרחק של חצי קילומטר, אם אתה מתקרב לצומת ממש 50 מטר לפני הצומת ורק אז הרמזור מהבהב אז תמשיך בנסיעה, כמובן שים לב לצומת אם היא פנויה, ואף אחד לא עובד פתאום, הרמזור מהבהב 4 פעמים ואז צהוב ומגיע האדום, ככה שיש לך 6 שניות שזה המון זמן בין שהמזור התחיל להבהב ועד האדום מלא. 6 שניות במהירות של 90 קמ''ש זה יותר מ 120 מטר שהרכב עובר, אז עדיף לא לקחת סיכון, להאט ולעצור, זה שמאחוריך רואה גם את הרמזור ורואה אותך מאט ואמור גם הוא.

אין מה לעצור בחוזקה, יש לך מספיק מרחק וזמן לראות את הרמזור ולראו את הצומת.

אם אתה רחוק מהצומת והרמזור מהבהב תפחית מהירות תוריד הילוך ותעצור.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אם יש לך שדה ראיה טוב תסתכל על מצב הכביש..אם אתה רואה שברמזורים אחרים עומדות הרבה מכוניות תדע שהרמזור כניראה עומד להתחלף עוד מעט ותאט קצת ותתכונן.

עוד משהו שאתה יכול לעשות זה כשאתה רואה שאתה מתקרב אל רמזור (מרחק גדול-500-400 מטר) לפעמים רואים מתי הוא היתחלף ולפעמים לא כשאתה רואה שהוא בידיוק התחלף לירוק תסע ואל תדאג מהתחלפות פתאומית אבל אם אתה מגיע והאור הירוק כבר דולק זמן מה תאט ותתכונן למקרה של התחלפות לאדום..

ותזכור שאתה כולה חודש "לבד" על הכביש יש לך עוד מה ללמוד,הכי טוב זה להקשיב למלווה וללמוד ממנו כמה שאפשר.

פורסם

משהו שגם לי הייתה בעיה עם זה ומה אני עושה.

לקראת הצומת עם רמזור ירוק אני מוריד את הרגל מהגז.

אתה מוריד את הרגל מהגז והרכב ממשיך לנוע, אם אתה רואה שיש לך זמן ואתה קרוב לצומת אז פשוט לעבור.

אם אתה רואה שאתה לא מספיק, אז כבר הורדת את הרגל מהגז (המהירות ירדה) ויהיה יותר קל לבלום.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

מה שאני עושה, זה מוריד את הרגל מהגז לפני רמזור שאני לא רואה מתי הוא מתחלף.

אם נגיד אני רואה מרחוק מתי הוא נכנס לירוק, אני יודע מתי פחות או יותר הוא מתחלף.

אם זה ירוק שלא היה בטווח הראיה שלי, אני פשוט מוריד את רגל מהגז ואפילו מאט טיפה.

קרה לי הרבה שהייתי בהיסוס כזה ודפקתי ברקס (כמובן שלא עד הסוף, היה מספיק זמן לעצור לפני הקו עצירה ), וזה כמובן שאני רואה שאין מאחורי מישהו שיופתע יותר מדי.

פורסם

תודה רבה על התגובות חברים.

פעם הבאה שאני יעלה על הכביש אני ינסה ליישם את מה שלמדתי פה ואני מאמין שאחרי קצת ניסיון על

הכביש זה כבר יבוא לי בקלות.

• תוכן חדש...