Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיימון,

בהודעתי הקודמת ישנו לינק, עם הסברים, גם על טרקטור משא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אין מישהו שיכול להגיד לי בבירור מה אומר החוק?

אם אני אוכל לעלות רק בגיל 17.5 או אחרי תקופת המלווה אז לא יהיה לי אכפת... כי אז אני פשוט אוכל לנסוע באוטו.

פורסם
סיימון,

בהודעתי הקודמת ישנו לינק, עם הסברים, גם על טרקטור משא.

החכמתי.

המחוקק שלנו ממש אהבל שהוא לא יודע לומר "מיול" או טרקטורון עבודה.

אגב, באיזה הגדרה נכנס שופל?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

שופל מוגדר כמכונה ניידת הנעה על גלגלי זחל וחייב רשיון דרגה 1

רשאי לנהוג גם

• בטרקטור למעט טרקטור משא גם אם צמוד אליו גרור במשקל כולל מותר עד 10 טון
  • במכונה ניידת הנעה על גלגלי זחל
  • במכונה ניידת אופנית במשקל כולל מותר עד 14,000 ק"ג
  • במלגזה בכושר נשיאה עד 20 טון - ע"פ היתר
  • בטרקטורון
  • ברכב שטח
  • בטרקטור משא (בהיתר לפי תקנה 190) ובתנאי שלא ינהג בו בכביש, אלא לשם חצייתו או כאשר הנסיעה היא בכביש שבתחום מושב או קיבוץ בלבד.

מתאים לסוגי רכב: T1, T2, T3, OT

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום, יש לי 2 שאלות:

1. אם אני נהג חדש ונמצא בתקופת המלווה של השלושה חודשים, מותר לי להסיע רק אדם אחד (שהוא המלווה) או יותר מזה (וכמה בדיוק), והאם שאר האנשים שנמצאים באוטו צריכים להיות גם הם מלווים או יכולים להיות כל אחד ?

2. אחרי כמה זמן אני צריך להוריד את השלט של הנהג חדש ? שנתיים (גיל 19) או ארבע שנים (גיל 21- כשמותר לי סוף סוף להסיע

אוטו מלא באנשים שהם לא מלווים) ?

פורסם

התשובה פשוטה מאד:

1. אם אתה ללא מלווה שיושב בכיסא הנוסע מותר לך להסיע 2 (לא משנה מי מה ואיפה)

אם יושב מימינך מלווה (בכיסא הנוסע הקדמי) מותר לך להסיע אוטו מלא.

2. את השלט תוכל להוריד כשיגמר לך הנהג חדש. תדע שזה קורה כי תקבל רשיון חדש שלא יהיה כתוב בו נהג חדש :)

לגבי הלהסיע אוטו מלא, זה לא קורה רק בגיל 21. זה קורה או בסוף הנהג חדש או בגיל 21 המוקדם מביניהם.

תתחדש על הרשיון וסע בזהירות

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

תודה על התשובות, אבל לא נראה לי שהבנת אותי עד הסוף:

1. אני מתכוון לתקופת המלווה, כשאני חייב לנסוע עם עד שנחשב כמלווה ( לפחות גיל 24 עם וותק של 5 שנות נהיגה לפחות), כלומר אני מתכוון לתקופה של 3 החודשים הראשונים מיד לאחר שאני מוציא רישיון.. כמה אנשים מותר להסיע בתקופה הזאת ?

2. לא הבנתי אותך. אני עוד מעט בן 17 וניגש לטסט, ועכשיו אני צריך לחכות עד גיל 21 ורק אז אוכל להסיע אוטו מלא שלא כולל אף אדם שנחשב כמלווה, לא ?

פורסם

עשיתי עבירה של חציית קו הפרדה רצוף וקיבלתי 6 נקודות, השאלה היא איך מתבטלות הנקודות? (פרק זמן מסויים אולי?) וכמה נקודות זה שלילה והאם זה שלילה לתקופה או להוצאת רישיון מחדש?

ד"א הרכב רשום על שם אמא שלי אני צריך לשלם את הקנס עם ת.ז שלה או שאם שלי בהצגת רישיון או ת.ז שלי?

ולגבי השאלה על הטרקטורון לא ממש הבנתי, אני לאחר תקופת המלווה ורישיון רק b האם מותר לי לעלות על מיול? (כי לפ מה שהבנתי יש מיולים שמוגדרים ברישיון כמשא וחלק כטרקטורון) ולמשל DVX וכלים מהסוג שלו מותר לי?

פורסם

ההסבר המלא לשיטת הניקוד החדשה מופיע באתר של משרד הרישוי, אבל בקצרה - נקודות נזקפות לזכותך למשך שנתיים מיום ביצוע העבירה. באם הגעת ל22 נקודות תקופת הצבירה מתארכת בשנתיים נוספות.

שלילה - 36 נקודות ומעלה.

לגבי הקנס - אתה ניגש עם הקנס וכסף מזומן לדואר, ומשלם. זה לא משנה מי הבעלים של הרכב ומי משלם את הדו"ח, העיקר שהתשלום כשר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שיטת הנקודות תקפה גם לנהג חדש וגם ותיק? או שכרגיל מחמירים עם החדשים?

למשל עכשיו קיבלתי קנס x בשווי 6 נקודות

עברה שנה מאז וקיבלתי עוד קנס y בשווי 4 נקודות

עכשיו עברו שנתיים מאז x ורק שנה מאז y, אז האם x מתבטל ונשאר רק 4?

והאם לאחר 12 נקודות כאשר מקבלים את הקורס הזה ועומדים בו בהצלחה, הנקודות יימחקו?

ומה לגבי השאלה על הטרקטורון, האם לאחר שנגמר לי המלווה ואני עדיין נהג חדש ןצעיר מותר לי לנהוג על כלי בסגנון dvx או מיול?

פורסם
תודה על התשובות, אבל לא נראה לי שהבנת אותי עד הסוף:

1. אני מתכוון לתקופת המלווה, כשאני חייב לנסוע עם עד שנחשב כמלווה ( לפחות גיל 24 עם וותק של 5 שנות נהיגה לפחות), כלומר אני מתכוון לתקופה של 3 החודשים הראשונים מיד לאחר שאני מוציא רישיון.. כמה אנשים מותר להסיע בתקופה הזאת ?

2. לא הבנתי אותך. אני עוד מעט בן 17 וניגש לטסט, ועכשיו אני צריך לחכות עד גיל 21 ורק אז אוכל להסיע אוטו מלא שלא כולל אף אדם שנחשב כמלווה, לא ?

ננסה שוב.

ההגבלה היחידה שחלה עלייך בנושא זה היא: כל עוד אתה נהג חדש ובן פחות מ21 (שניהם) אסור לך להסיע יותר משני נוסעים ברכב אלא אם יושב במושב שלידך אדם שהוגדר כמלווה בחוק!

מה זה אומר? שזה לא משנה אם אתה עדיין בשלושה חודשים של המלווה או ביום האחרון של הנהג חדש, כל עוד לא יושב לידך מלווה אתה לא יכול למלא רכב, אלא רק שני נוסעים. אם זה עדיין לא ברור - התשובה לשאלה שבסוף סעיף 1. היא: לפי מס' המקומות ברכב!

2. לא! גם הוא ענה לך על זה וגם אני הרגע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קראתי וקראתי ולא ראיתי תשובה ברורה לשאלה שלי.

אני מסיים שנתיים עם רישיון בעוד שבוע בערך מה שאומר שאני לא יותר נהג חדש.

אני יכול להוריד את השלט ולהסיע רכב מלא?

והביטוח אמור להפוך למוזל יותר?

פורסם

הביטוח שלך לאו דווקא יהיה זול יותר, זה תלוי בביטוח (ב-90 אחוז מהמקרים הוא בהחלט יהיה זול יותר. אתה תהיה "נהג צעיר" ולא נהג חדש")

מרגע שתקבל את הרשיון החדש (שבו לא יהיה רשום "נהג חדש") תוכל להוריד את השלט ולהסיע אוטו מלא. דרך צלחה

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...