Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההתקנה שלי B.M.W 3 SERIES

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאללה מבחן עיוור :)

אני עשיתי במערכת שיש לי בבית מבחן עיוור בין חיווט רמקולים של וואן דן הול, וכבל קואקס גם,

לבין חיווט רמקולים מACE, וכבל RCA איכותי ללא שום מותג שמחובר כקואס

מיותר לציין שלא אני ולא כל חמשת החברים שהיו נוכחים הצליחו להבחין

דעתי בנושא שצריך להשקיע בחיווט איכותי משמע שהנחושת תהיה בעובי מספיק ולא כבל עבה כתוצאה מבידוד בלבד, אבל לא מעניין אותי בכלל איזה לוגו מודפס על הפלסטיק

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יאללה מבחן עיוור :)

אני עשיתי במערכת שיש לי בבית מבחן עיוור בין חיווט רמקולים של וואן דן הול, וכבל קואקס גם,

לבין חיווט רמקולים מACE, וכבל RCA איכותי ללא שום מותג שמחובר כקואס

מיותר לציין שלא אני ולא כל חמשת החברים שהיו נוכחים הצליחו להבחין

דעתי בנושא שצריך להשקיע בחיווט איכותי משמע שהנחושת תהיה בעובי מספיק ולא כבל עבה כתוצאה מבידוד בלבד, אבל לא מעניין אותי בכלל איזה לוגו מודפס על הפלסטיק

:lol: אמת מסויימת...

יש לי בבית רמקולים של Cabasse

חברה צרפתית מאוד מוכרת בעולם, מחיר המערכת אצלי עובר את ה 60 אלף ואני יכול להגיד לך שהמערכת נבדרה עם כבלים ממוצעים ועם כבלים יוקרתיים של 200 שקל מטר בלי סופיות..!!

היה הבדל!

להגיד לך שזה שווה את הכסף?

לא!!

איפה היה הבדל?

בעיקר בווליום גבוהה תרגיש 15% (לפחות) יותר עיווטים

באיכות? אולי 5%.

אבל אני רוצה לדעת שזה המקסימום שהמערכת יכולה

אם כבר יש השקעה של 60? אז מה זה עוד 5000 שקל חיווט ודעת שזה הטוב ביותר ואת זה לא מחליפים??

זה גם תשלום לשקט נפשי.. :lol:

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
נחושת מעבירה אותות חשמל ברזולוציה גבוהה יותר מכבל כסף

חוט כסף מתאים לרמקולים עדינים כמו מורל DLS וכו

חוט נחושת לרמקולים שהם חדים מאוד מטבעם למשל פוקאל.

לסאבים למשל רק כבל נחושת...

אם אתה חושב שיש הבדל "ברזולוציה" כתלות בהתנגדות המוליך עקב סוג המוליך , במקום להשקיע כסף בכבלים יקרים פשוט תיקח כבל במידה יותר עבה. אתה תקבל בדיוק אותו הדבר במחיר נמוך יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

צודק עופר אבל הכוונה שלי היא שכבל כסף אגרסיבי יותר בתדרים גבוהים ואם כי נחושת טוב יותר דווקא לתדריי וופר או במקרה שלנו לטוויטרים אגרסיבים

טוויטרים אגרסיבים וכבל כסף יישמעו חדים מאוד וכבל נחושת "יעדן" אותם כי ההיענות תדרים שלו נחותב יותר

טוויטרים רכים וכבל כסף יישמעו חדים יותר מכבל נחושת בגלל שהכבל כסף יחדד אותם בזכות ההיענות המולקולרית שלו.

נ.ב.

מחר אני אעלה תמונות נוספות עד לרמת ההלחמת כבל הפלוס.

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

ונגיד שאכן יש הבדלים עקב יכולות הולכה שונות.

בעצם אתה מדבר על מצב גבולי מאוד שבו הכבל שבו אתה בוחר להשתמש הוא דק מידי שכן הוא לא מוליך מספיק טוב. אם היית בוחר בכבל בעובי מספיק טוב , בין אם נחושת ובין אם כסף אז ההבדלים האלו לא היו קיימים.

אז אם יש לך בעיה של עובי כבל , לקיחה בחשבון של רמת המוליך היא לגיטימית , אם אין לך בעיה של עובי כבל אין לזה משמעות.

ומעבר לזה , גם אם התאוריה שלך נכונה , טוויטרים כמו כל דרייבר אחר צריכים לנגן את מה שהם יכולים לנגן. אם אופי הרכיב לא מוצא חן בעינך בוחרים רכיב אחר. לקנות רכיב מסוים ולנסות לשנות לו את האופו על ידי כבלים זה דרך מאוד לא יעילה להתאמת מערכת ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

התקנה יפה וגם הרכיבים

לגבי הכבלים זה אוליי קצת בולשיט לטויטרים רכים צריך כבל כזה לטויטרים חדים כבל כזה שטויות במיץ ככה זה השפעה פסיכולוגית

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
בעיקר בווליום גבוהה תרגיש 15% (לפחות) יותר עיווטים

באיכות? אולי 5%.

15 אחוז עיוות בגלל כבל?

אין סיכוי שכבל יקר וכבל סביר באותו עובי יוסיף כזאת רמת עיוות

פורסם
עזוב אותך איש מכירות...

מוזר שאתה אומר שכסף מוליך הכי טוב..

מוזר כי זהב טהור מוליך טוב ממנו..

ופחם מוליך טוב יותר מזהב..

יש כבלים של קימבר (חברה שואן דן הול בשבילה זה כמו פיוניר לג'נסיס) שהכבלים עשויים מפחם

שים לב גם בקטלוג של ואן דן הול למשל... הכבלים הטובים עשויים דווקא נחושת והמקצועיים מפחם

מחיר כבל פחם "פשוט" הוא בסביבות ה 1000$ למטר..

ראית פעם את ה- "ספר כבלים" של ואן דן הול?

מאוד יוקרתי!

צילמתי אותו שכהתקנתי את המערכת וכשבחרתי כבלים.

תהנו כולכם ותתקשמו מהפחם.

בקרוב תמונות נוספות של המערכת וגם תהליכי הבניה

ידידי היקר,

בד"כ אם אני מציין משהו כעובדה, אז יש לו מקור וסימוכין לכך.

כסף היא המתכת בעלת כושר המליכות הגבוה מכל המתכות בעולם כולל זהב,נחושת וכו'.

בבקשה הנה קישור לויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A1%D7%A3_(%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%93)

והנה ציטוט של העיקר שמשמעותי לדיון:

הכסף הוא מתכת רכה בצבע לבן בוהק. המוליכות החשמלית והתרמית שלו גבוהות יותר מאלו של כל מתכת אחרת המופיעה בטבע. הכסף אינו מסיס בחומצה מלחית או גפרתית מהולה. ניתן להמיס כסף בחומצה חנקתית

Ag + 2HNO3 − − − > AgNO3 + NO2(g) + H2O

לגבי ואן דן הול וכבלי הפלא ממתכות מוזרות וכו'.

זה שזה עולה 1000$ למטר לא הופך את זה לטוב.

זה רק אומר שיש עדיין פרייארים שיכולים לשלם.

למרות שתמיד זה ישמע טוב יותר, כי למי שיש 1000 דולר להוציא על מטר כבל רמקול, כנראה שהמערכת שלו עולה איזה 80-100K דולר ולכן גם ישמעו בהתאם.:lol:

למעשה, אין שום צורך בכבל יותר מידי יקר.

תשים לכל אלמנט כבל בעובי של 2.5מ"מ, מנחושת או מכסף עם כמה שיותר גידים ותקבל כבל מעולה שמתאים לכל מטרה.

אני לא אומר לקנות כבלים בשקל וחצי מACE וכו'.

אבל יש גם כבלים בעלות של 30-35 ש"ח למטר שהם יעשו את אותה עבודה בדיוק כמו כבלים יקרים להחריד של 200-1000-2000 דולר למטר.

כמו הSUPRA מסדרת הקלאסיק ודומיהם.

או של TRANSPARENT.

כמובן שיש גם את קימבר קייבלס, מונסטר קייבלס או כל חברה אחרת שמתמחה בייצור כבלים.

under construction..

פורסם

גם אם יהיו הבדלים ברמת העוות בווליום גבוה בין כבל כסף לכבל נחושת, - מה שמוטל בספק, לאור תוצאות מבחנים עוורים שונים - זה לא יהיה 15%. אולי 0.15%, או אם אהיה לארג' 1.5%. וגם אז אותו אחוז קטנטן יהיה שמיע בעיקר במערכות היי-אנד אמיתיות, ובעיקר לאודיופיליים אמיתיים.. ואם לדבר על מוליכות, למה לעצור כאן? מה עם כוון השזירה - הכל כך משמעותי :wink:..

זה לא אומר שצריך לשים כבלים זבל של שניים וחצי שקלים..

אבל מצד שני, אם מוציאים כבר הרבה כסף על מערכת, וזה לא משנה אם זה בבית או ברכב, ויש תקציב, ויש ספר מעץ של ואן דל הול.. ויש שם פחם.. אז יאללה - למה לא..

"זה גם תשלום לשקט נפשי.. :lol:" - מסכים.

פורסם

מילא מיד למטה , באס למעלה , אבל איפה הטוויטרים ..

העיקר לשים כבלים של וואן דר שנוזל.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
מילא ויכוח על מוליכים .... למה אף אחד לא העיר על המיקום של האלמנטים ....... הבאס למעלה המיד למטה ....:(

לגבי הכבלים אני לא אכנס לזה, תתקינו מה שתרצו, אם השקעתי אז מה הרעיון לשים עוד "קצת" על חיווט מתאים

אני בדעה שחיווט צריך לעלות 20% מערך המערכת.

והסטייה 15% קיימת אבל האמת היא שקצת סטיתי מהנושא והתכוונתי ל RCA

למי שיש מחלוקת על מה שאני אומר אז שישלח לי הודעה בפרטי, יגיע אלי הביתה (אני מחיפה) וישמע את ההבדל של "עם ובלי"

אבל שגם לא ישכח לחזור לפורום ולשים את הפרצוף הזה " :roll: "

ואני לא רוצה להכניס ויכוח בתרד

נעבור הלאה.

למה אתם אומרים באס למעלה?! :?

באס זה השחור והמידרנג' זה הוופר של ה K2P (זה עם הקונוס כסף)!

הוופר נמצא למטה

המידרנג' (עם הקונוס הכסוף באמצע!)

והטוויטרים מכוונים בצורה שטוויטר שמאל מנגן לאוזניי נוסע

וטוויטר ימין מנגן לאוזניי נהג

אם אתם מכוונים את הטוויטר לחלון אז כנראה שגם בבית קולנוע ואצלכם בבית הרמקולים מכוונים לקיר ורק אז הצלי "חוזר" אליכם

או שמא הרמקולים פונים אחד לשני מתוך נימוס והצליל מגיע אליכם "על הדרך..."

כל אחד מכוון איך שהוא רוצה! ולפי טעמו האישי

אבל אני אשמח לשמוע דעה למה נראה לך עופר או כל אדם אחר שהמיקום לא תקין!

פורסם

טויטרים של פוקל באון אקסיס זה קצת :2gunfire: חזק מידיי וצורם אבל אם אתה אוהב ככה אז שיהיה

אם כבר התעסקת עם בניות למה לא עשית גם "לבאס" איזה משהו נחמד:-)

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אחת התכונות בכבלי נחושת ופחם של מיסטר שנוזל, זה צפיפות וגודל הפיקסלים, מה שבעצם "מרחיק" את הטוויטר, "מעלה" את המיד ו"מוריד" את הבאס, למעשה לכבלים תפקיד בלעדי במערכת ליצור במה ותמונה טובות הרבה יותר.. כך שלא משנה היכן תתקין את הרמקולים, ברצפה או בתא המטען - לו יהיה לך את הכבלים הנכונים.. :-D:lol:

וברצינות,

לפותח השירשור, מדוע באמת בחרת במיקום זה לאלמנטים?

ואהבתי את הגימורים בפודים [ואת הוולנטיין..:wink:]

פורסם

תשמע חבר, אתה מטיל לאוויר כאן מספרים על ימין ועל שמאל, מבלי שתהיה שום אחיזה במציאות לכך.

20% מתוך מערכת לחווט? ואם המערכת עולה 30 או 40 או 50 אלף, אתה אומר לשים 6 או 8 או 10 אלף על חווט?

ואם המערכת בבית עולה 100-150K אתה אומר להשקיע 20 או 30 אלף בחווט? נו.. באמת..

ו15% הבדל?? בRCA??

תשאל אודיופיליים ששמים 200K בבית על מערכת, כמה כסף הם משקיעים בשביל לקבל שיפור ב3-4 אחוזים, אז אתה מדבר על 15%?

גם אני חושב שצריך להשקיע בחווט טוב ואיכותי, אבל לא צריך להיסחף בעלויות של זה, ובוודאי שלא צריך להדביק לזה סגולות לא קיימות.

אגב, לא דיברו על טוויטר שינגן לחלון, ואתה תהינה מההחזרים מהחלון, [למרות שיש כאלו שיאהבו דווקא את זה..] אלא על טוויטר שקרוב מדי אליך כשהוא על משולשי המראות. טוב יותר היה לו הותקן על הדשבורד או על הקורות. אך אם זה נשמע לך מצוין, זה הדבר החשוב ביותר והכל מסביב - פחות חשוב.

• תוכן חדש...