Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי פיג'ו 106 XS שנת 98 מנוע 1.4 ליטר.

שמתי לב לתופעה שקשורה בחום המנוע.

במצב של נסיעה מחוץ לעיר מד חום המנוע מגיע עד לקצת מתחת לקו האמצע בימים חמים במיוחד. בנסיעה בלילה אני קצת מעל ה- 1/4.

במצב של נסיעה בעיר בגלל הנסיעה האיטית וחוסר זרימת אויר, חום המנוע עובר במעט את החצי אך הוונטה לא מתחילה לעבוד.

הונטה מתחילה לעבוד משום מה רק כאשר המד מתקרב לאיזור קו ה- 3/4. ואז שוב החום מתייצב אל מעל החצי.

האם זה תקין? או שכדאי להחליף את היוניט חום שתעבוד בטמפ' נמוכה יותר?

תופעה שניה שיש לי באוטו היא שלפעמים העברת ההילוכים לא מתבצעת כרגיל.

רוב הזמן ההילוכים עוברים כמו מרגרינה ולפעמים ההילוך לא רוצה להשתלב. התופעה קוראת בעיקר כשמורידים הילוכים במהלך האטה.

או כשעוברים מראשון לשני.

מה יכול לגרום לבעיה? האם הקלאץ' לקראת סופו? או שיש בעיה בכבל? או שזה בכלל הגיר?

אגב הקלאץ' מעט קשה ללחיצה.

תודה מראש על העזרה.

Peugeot 106 XS - 1.4 - 1998

פורסם

לפי מה שהבנתי אתה יודע את כל הבעיות

ואת רוב התשובות

פנה למוסך לבדיקה של המכלולים שציינת .

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
אוקיי.

מה לגבי שאלתי הראשונה?

האם מצב עבודה זה תקין מבחינת חום המנוע. או שיש איזשהי בעייה?

לפי דעתי...חום המנוע אינו תקין

בנסיעה בין-עירונית כניסת האוויר דרך הגריל במהירות של 100 קמ"ש (פחות או יותר) "מקררת" את המנוע לכן "לא חוכמה" לומר חום המנוע תקין בנסיעה בין עירונית.

מאוורר הרכב אמור להתחיל לעבוד כששעון חום המנוע נמצא על החצי...(מניסיון באותו רכב) אם הוא מתחיל לטפס מעל החצי

יש לבדוק פעולה תקינה של המאווררים במהירות גבוהה ונמוכה,כדאי לך להזדרז לחשמלאי רכב(או למוסך המטפל שלך)

לבצע תיקון וכמה שיותר מהר שמה תפגע גם בפעולתו התקינה של המנוע מעומס חום...

לגבי התקלה השנייה-בדעתי הלא מקצועית נשמע שיש להחליף קלץ אם הוא מרגיש קשה...

בכל מקרה לגבי שאלה זו כדאי לך להמתין לשתשובה של מישהו מקצועי באמת מהפורום...

שיהיה לך חג שמח ונסיעה בטוחה ומהנה

פורסם

תודה על התשובה לגבי החום.

לגבי הקלאץ'.

זה לא מוזר שפעם ההילוך נכנס חלק ופעם לא?

ושזה קורה רק כאשר מורידים הילוך, בעיקר שמורידים משלישי לשני.

לי זה נשמע מוזר שזה קורה רק לפעמים.

דרך אגב שמתי לב שכשהמנוע מתחמם יותר זה נכנס הרבה יותר חלק. כמעט ולא מרגישים.

פורסם

אולי אפשר לעשות כיוון לקלאץ' שלך, אני לא מכיר את הדגם הזה ספציפית, אבל אם אפשר אז רוב הסיכויים שזה יפתור לך את הבעיה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אוקיי, עכשיו בלבלתם אותי.

איך אוכל לדעת אם זה תקיו או לא?

הרי אין לי את הוראות היצרן. אין לי מד טמפ' מדוייק, אלא רק שנתות שמראות את רמת החום.

מתי צריכה הוונטה להכנס לפעולה?

ולגבי הקלאץ'.

מה זאת אומרת לכוון? כאילו למתוח את הכבל?

פורסם

תעשה את הבדיקה הבאה, תלחץ על הקלאץ' , ותעביר את הבורר הילוכים מהילוך ראשון לרוורס, מספר פעמים מבלי לשחרר את דוושת הקלאץ'

במידה ויש קושי בכניסת ההילוכים יש לכוון את הקלאץ', אם אני לא טועה זה אומר שהקלאץ' מתוח, וצריך לשחרר קצת את הכבל,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

או קיי

לגבי הקלאץ'-

עשיתי את הבדיקה (מראשון לרוורס כמה פעמים) כשהאוטו מונע וגם כשהוא מכובה - הכל נראה תקין ואין שום קושי להעביר הילוכים.

עשיתי גם את הבדיקה עם הלחיצה על הקלאץ' והמתנה של כמה שניות עד שמכניסים לרוורס וגם הכל תקין.

דבר שלישי- בוודאות כשהאוטו חם יותר (זאת אומרת כשהמנוע כבר חם) ההילוכים נכנסים חלק יותר.

יש מצב שזה אולי קשור לשמן הגיר?

• תוכן חדש...