Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי חום המנוע הייתי ממליץ להיכנס למוסך לבדיקת התופעה כי המנוע צריך להיות בכל רגע בנסיעה בטמפ זהה למעט החימום הראשוני..המד צריך להראות לך קצת מתחת לחצי שבמעלות מדובר בין 85 ל 95 מעלות (קיימת סטייה של 5 אחוז יותר כשהרכב עומד ו5 אחוז פחות כנסיעה מהירה) יש כאן מקום לבדיקת הטרמוסטט ומערכת הקירור. לגבי שמן גיר אני לא יודע אבל תתייעץ לפני שאתה מחליף אותו כי לפעמים לאחר החלפת השמן והמסנן מגיעות כל מיני תופעות לוואי שלא כדאי להתעסק איתן.

עקרונית עם ההילוכים עוברים חלק ואתה לא מרגיש "מכה" ברכב במעבר בין הילוך להילוך ואין לך השתהות יתרה במצב שבוא הגיר עובר מהילוך להילוך אין טעם להחליף את השמן.

פורסם

היה לי בדיוק את אותו הרכב לפני כמה שנים..חום המנוע תקין לחלוטין - כך זה צריך להיות. ביררתי את זה בעצמי בזמנו.

לגבי ההילוכים, זה כנראה מבלאי של הגיר עם השנים ולא קשור לקלאצ', גם את זה עברתי עם הפז'ו שלי בזמנו ועם כמה רכבים משומשים אחרים.

אגב, חום מנוע זאת בעיה ידועה של הרכבים הללו אז תדאג שאתה ממלא נוזל קירור ולא מים מהברז ושהרדיאטור שלך נקי.

הפג'ו שלי מתה אגב בגלל שיום אחד נדלקה הנורה האדומה של החום מנוע (כשהוא היה מ"מ אחד מעל הנורמה בשעון), הלך הראש מנוע. שבועיים אחרי תיקון - הלך שוב הראש מנוע..מסתבר שהרדיאטור היה מלוכלך וגרם לזה שוב. בפעם השניה גם נסדק הבלוק וכך נגמרו חייה.

פורסם

את האמת הבנתי לא מזמן שהשנתות של המד חום הם לא לינאריות בצורה הגרפית שלהם.

הבנתי שכל שנתה זה שינוי של 10 מעלות ושהמרכז (השנתה האמצעית) היא 90 מעלות.

זאת אומרת שאם החום מנוע נע בין השנתה של ה- 1/4 לשנתה של ה- 3/4 זה יוצא כאילו החום נע בין 80 ל- 100 מעלות.

זה נכון או שאני טועה?

Peugeot 106 XS - 1.4 - 1998

פורסם

יש מישהו שמבין ב- 106 שיכול להסביר לי את נושא המד חום?

כי לפי איך שהדעות חלוקות פה אני לא יודע אם זאת בעיה איך שהאוטו שלי מתנהג, או שכך זה אמור להיות.

פורסם

שלום שוב,

בקשר לבעיה של ההילוכים.

הבנתי שיש מצב שזה קשור איכשהו לסינכרונים או לשתנגות הבעיה שיש לי.

מישהו יכול אולי להסביר מה זה כל דבר ומה התפקיד של כל דבר?

פשוט לא הצלחתי לקבל תשובה הולמת עדיין.

תודה.

פורסם

כמו שתיארת אין שום בעיה כשהרכב מתחיל להיתחמם ולהגיע לשלושת רבעי המאווררים ניפתחים וחום המנוע יורד לחצי. ולגבי העברת ההילוכים אכן יש הבדל כשהרכב קר, בבוקר,שמן הגיר אכן יותר סמין ולכן תחושת הקושי בחלק מההילוכים כשהרכב קר עים הייתה מתאר את התופעה כתמידית אכן היתה יכולה להיות בעיה בקלאצ\ מיסב לחץ\כבל{אגב בדגם שלך זה} לא כבל שאפשר לכוונו עצתי לך לגשת למוסך להחלפת שמן הגיר בתור שלב ריאשון{ואגב שמן 20W50 מתאים לגיר}

ואיירון

• תוכן חדש...