Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שמתי לב שאתר יד 2 מוצף במודעות של איביזה קופרה או FR טורבו שנת 2007 או 2008 . כאשר מלא מרכבים אלו הן כבר לא יד ראשונה אלא כבר יד שניה....

מה מניע אנשים לקנות רכב ביותר מ100 אלף ש"ח להשתמש בו חצי שנה ולמכור אותו? הבעלים הבא כמו כן משתמש בו חצי שנה עד שנה ושוב מוכר אותו...

האם זו תופעה של אכזבה מהאוטו? או עולי משהו אחר?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מספר אפשרויות:

להלן כמה מהן, סיבה אחת היא הפחד של הבעלים שמוציא את הרכב מהחברה מירידת הערך העצומה שהרכב חווה כאשר יוצא מהסוכנות, יכול להיות שזה בגלל עלויות אחזקה שהן גבוהות לרכב ספורטיבי מוגדש, יכול להיות בגלל אי שביעות רצון מהרכב(יותר מדי תת היגוי ודומיו) או שסתם יש אנשים שרוצים להשתדרג כל חצי שנה שנה...(או כל חודשיים שלושה:roll:)

פורסם

אני מסכים שזה אולי רצון לגוון כל חצי שנה או להשתדרג למרות שאין כמעט אופציות לשדרוג בטווח המחירים של האוטו אלא אם יורדים בשנתון.

מסכים גם לגבי הוצאות אחזקה יקרות למרות שהן בהחלט סבירות לרכב כזה.

אבל לגבי אכזבה מהאוטו שיש תת היגוי?! בחיית... לא מוכרים אוטו כי יש לו תת היגוי, מי שקונה רכבים כאלה זה בדרך כלל אנשים שמבינים ברכבים האלה או לפחות עשו "שיעורי בית" עליהם ויודעים למה לצפות פחות או יותר. גם אם יש תת היגוי מעצבן,

הפתרון היותר קל ופרקטי זה פשוט להתקין בולמ"ז, קפיצים, קוילאוברים וכו'.

אין כל כך תשובה לשאלה שלך, זה אינדיבידואלי.

פורסם

יש אנשים, שלפני שהם קונים רכב, הם רוצים את ההכי מהיר!

אחרי שקנו את הרכב הם בודקים אותו בפועל, או בקורסים וכו, ומבינים שחוץ מקו ישר איתו כל השאר קצת יותר מתוסבך...

ואז חושבים על יאללה בוא נשפר, ואחרי בירורים, מגלים שזה חתיכת כאב ראש וחפירה בכיס. ואז נכנסים לפה ומגלים שיותר פשוט למכור ולקנות רחב חדש יותר חזק ויציב מאשר לשפר את הנ"ל.

וכמו שנאמר מעלי, הדלק גם גורם.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

.

ומבינים שחוץ מקו ישר איתו כל השאר קצת יותר מתוסבך...

ואז חושבים על יאללה בוא נשפר, ואחרי בירורים, מגלים שזה חתיכת כאב ראש וחפירה בכיס. ואז נכנסים לפה ומגלים שיותר פשוט למכור ולקנות רחב חדש יותר חזק ויציב מאשר לשפר את הנ"ל.

.

זה בערך מה שניסיתי להגיד בתת היגוי לא התכוונתי רק לתת היגוי אלא להתנהגות בכללי,כמובן שאפשר לשפר ולמזער את הנ"ל אך כמו שאמר NTL83 יש כאלה שחושבים שזה יותר מדי כאב ראש והשקעה לרכב שהוא גם ככה חדש.

פורסם

נטלי... עם כל הכבוד ויש כבוד על מה את מדברת לעזאזל?

אני מבין שאין לך חיבה לאיביזות כל כך מאיך ששללת אותן על הסף.

לשפר זה כאב ראש? נו באמת, צ'יפ קטן וכבר עלית ב-30 סוסים לפחות, סעפת פליטה, פילטר ושאר החמוצים,

ואפשר בתקציב של 13K +- לעשות האוטו יותר חזק ויותר יציב.

איזה רכב חדש בשנתון 08 או 07 יותר מהיר אפשר לקנות בתקציב של קופרה או FR ? קליאו ספורט ?

פורסם

ההתרשמות שאתה מקבל בנסיעת מבחן מהרכב לא מתקרבת לחיים האמיתיים. יכול להיות שאנשים שקנו את הרכב התאכזבו לאחר שלמדו להכיר אותו טיפה יותר לעומק.

יש אנשים שלא אוהבים להתעסק עם שיפורים, לא משנה כמה זולים וקלים הם יהיו. במיוחד כאשר כל הדברים האלה לא חוקיים ויכולים לגרום לבעיות במוסכים.

ד"א, מהירות זה דבר מצויין אבל אל תשכח שלא כולם מחפשים רק מהירות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

"צ'יפ קטן וכבר עלית ב-30 סוסים לפחות, סעפת פליטה, פילטר ושאר החמוצים,

ואפשר בתקציב של 13K +- לעשות האוטו יותר חזק ויותר יציב."

אני לרגע לא אמרתי משהו על: בוא נזיז את האוטו יותר מהר קדימה, אלא על זה שהוא קצת יותר מתוסבך מרכבים אחרים בסיבובים וכו, לא כולם בנויים לזה (גם לשיפורי רכב חדש מהניילונים, וגם למכונית יותר מסובכת לנהיגה) ולכן כנראה, זאת הסיבה שהן נמכרות כל כך מהר.

כל השיפורים שהצעת, אגב, הם למהירות וחוזק, אבל מה עם הפניות? לא כל החיים אנחנו נוסעים בקו ישר. (חוץ משאר החמוצים, שזה הבנתי קשור למערכת פליטת החומוס בפיתה)

ואין לי שום דבר נגד האיביזות, להיפך.

פורסם

יכול להיות שאחזקת רכב טורבו ממש יקרה ? או חלקי חילוף ממש יקרים?

איך עלות האחזקה של איביזה טורבו לעומת אוטו רגיל?

פורסם

נטלי קודם כל השאר חמוצים זה סלנג בשיפורים... :wink: זה אומר צ'יפ, פילטר, מערכת פליטה.

הצעתי גם בולמ"ז וקפיצים שאמורים לתת לאוטו התנהגות יותר טובה.

אם אין כוח להתעסק בשיפורים שזה מובן והגיוני אז מחפשים אופציה לרכב ספורטיבי אחר בתקציב הנתון, נכון ?

אני עוד לא חשבתי על אף רכב אחר משנתון 07 או 08 שנותן יותר "ספורטיביות" בתקציב הזה.

יש לך הצעות ?

Redroze, הבנתי את הנקודה שלך אבל לרוב מי שקונה רכב ספורטיבי מחפש בעיקר מהירות והנאה מנהיגה.

למה את מתכוון שאתה אומר הכיר את הרכב לעומק והתאכזב ? ממה ?

ולשאלה של פותח השרשור, אחזקה של רכב טורבו היא קצת בעייתית, הוא אוכל יותר דלק, הביטוח יותר יקר,

צריך לדעת לשמור על הטורבו ובלי שום קשר, זה עוד חלק באוטו שיכול להתקלקל...

פורסם
אני מסכים שזה אולי רצון לגוון כל חצי שנה או להשתדרג למרות שאין כמעט אופציות לשדרוג בטווח המחירים של האוטו אלא אם יורדים בשנתון.

מסכים גם לגבי הוצאות אחזקה יקרות למרות שהן בהחלט סבירות לרכב כזה.

אבל לגבי אכזבה מהאוטו שיש תת היגוי?! בחיית... לא מוכרים אוטו כי יש לו תת היגוי, מי שקונה רכבים כאלה זה בדרך כלל אנשים שמבינים ברכבים האלה או לפחות עשו "שיעורי בית" עליהם ויודעים למה לצפות פחות או יותר. גם אם יש תת היגוי מעצבן,

אין כל כך תשובה לשאלה שלך, זה אינדיבידואלי.

כאן אני נאלץ לחלוק עלייך ידידי , המון ילדים ,בעיקר בעלי ממון ( אבל לא רק ) קונים את הרכב בגלל שהוא , כמו שנאמר" הכי מהיר ", ההורים ניכנעים ללחץ שמופעל עליהם מטעם הילד ורוכשים את הרכב מבלי לדעת בעצם את כוחו וצורת התבטאותו בכביש כשלמעשה הייתי מקביל זאת ללתת לילדם אקדח טעון כדורים לשחק איתו

שים לב שרוב בעלי ה FR שעונים לטלפונים במודעות הם בחורים צעירים , גילם נע בין 18 - 25 שלא באמת כולם יודעים לספר לך על האוטו מעבר לנתוני שאותם מספק היצרן .

פורסם

סיבה נוספת לדעתי היא הנוקשות של האוטו.

נכון, זה כיף להדביק את הרגל לדוושה ולשחק עם האוטו בסיבובים.....אבל ביומיום האיביזה שוברת לך את העצמות בין אם זו נסיעה מנהלתית למכולת או נסיעת כסאח - האוטו פאקינג קשה!!!

נוחות נהיגה שואפת לאפס!!!

(ואני לא מפונק - נוסע על קליאו ספורט מונמכת מוקשחת על קויילאוברים שמרגישה כמו סיטרואן XM לעומת האיביזה :? )

בברכה,

אייל

BMW M135I

פורסם
כאן אני נאלץ לחלוק עלייך ידידי , המון ילדים ,בעיקר בעלי ממון ( אבל לא רק ) קונים את הרכב בגלל שהוא , כמו שנאמר" הכי מהיר ", ההורים ניכנעים ללחץ שמופעל עליהם מטעם הילד ורוכשים את הרכב מבלי לדעת בעצם את כוחו וצורת התבטאותו בכביש כשלמעשה הייתי מקביל זאת ללתת לילדם אקדח טעון כדורים לשחק איתו

שים לב שרוב בעלי ה FR שעונים לטלפונים במודעות הם בחורים צעירים , גילם נע בין 18 - 25 שלא באמת כולם יודעים לספר לך על האוטו מעבר לנתוני שאותם מספק היצרן .

אולי אתה צודק אבל זה ממש לא אמור להאמר כהכללה. אני אמנם בטווח שציינת (25) אבל בטח ובטח שלא ההורים קנו לי את האוטו ובטח שאני לא בעל ממון.

נכון שיש הרבה צעירים שקיבלו רכב כזה כמתנה ואולי אפילו כרכב ראשון, דבר שאני לא תומך בו בכלל.

אבל אם זה המצב וההורים הם גם אלה שמחזיקים את האוטו, אין סיבה שימכרו אותו.

אתה היית מתאכזב מ-FR או קופרה כרכב ראשון ?

ולגבי הקשיחות של האוטו, אני חושב שזה משהו שאפשר להרגיש בנסיעה הראשונה כבר, זו לא סיבה למכור את האוטו אחרי חצי שנה, שזו בעצם שאלת פותח השרשור.

פורסם

שמע, יכול להיות שהקופרה לחצה יותר מידי, רצתה קשר רציני, ולילדים בני 18-25, זה לא מתאים, רצו להתפרפר מסביב.

לא כולם בנויים לקשר ארוך תווך , אני בעד לסיים את זה מוקדם, חד וחלק, לא למרוח את זה.

• תוכן חדש...