Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בספק אם היית מרגיש משהו אם היית יושב בוולבו, אתה פשוט לא נותן לעובדות בסרט לבלבל אותך.

הרנו פשוט מעכה לחלוטין את הוולבו, סביר מאוד להניח שנהג הוולבו לא היה יוצא חי מהתאונה הנ"ל, ההגה אשר הוטח לבית החזה היה גורם למוות מידי של הנהג, שלא לדבר על פגיעות בטן ורגלים קשות עד אנושות.

ולגבי כריות האויר האחוריות, מדובר בוילונות צד אשר אמורים לתת מענה משופר ליושבים מאחור, לא נראה לך נדרש? , לפחות לתת הגנה משופרת לילדים או היושבים מאחור ??

די תמוהה.

אינני מתיימר להיות מומחה בנושא, פשוט יצא לי לקרוא אי-אלה מאמרים על ריבוי כריות אוויר, כוכבי בטיחות ומלחמות תדמית בתעשיית הרכב. אז אני מבין כי יש דעות לכאן ולכאן. אגב, הרנו בסרטון לא נראה לי סופר-מיני עליו היה מדובר. חוץ מזה, יתכן ובזוויות או במהירויות אחרות התוצאות גם כן יכלו להיות אחרות. נושאים האלה הם כל כך מורכבים שאינני משתכנע כו בקלות מניסוי בודד כזה או אחר. אך אין ספק כי בעשורים האחרונים נושא הבטיחות שופר רבות. אגב, כפי שאני מבין, וילונות צד זה לא בדיוק כריות אוויר. בסיוויק ישנם 2 וילונות צד בנוסף ל-4 כריות אוויר. ואני עומד על כך כי אינני מחפש יותר מכך. אין לי צורך רב ב-7 כריות אוויר, לא מתחת ולא מהאחור.

פורסם

הרנו מודוס שהיתה בסרטון היא פשוט גרסה מוגבהת של הקליאו והיא בהחלט סופר מיני. אין כאן שום ענין של זויות, הרנו פשוט היתה בנויה הרבה יותר חזק.

לגבי כריות וילון, הן בהחלט כריות אויר, פשוט כריות אויר גדולות (כרית אחת לכל אורך הרכב מכל צד).

לפותחת השרשור: המאזדה 2 מצוידת גם במערכת ESP, וזה יתרון גדול על פני הסוויפט.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מבחינת בטיחות אני מחזק את הדעה שרכב גדול יותר בטיחותי. הייתי מעורב בתאונה שבה נהגתי בפזו 405 שנת 92 ו"התנשקתי" עם פזו 106 שנת 96. שני הרכבים ירדו מהכביש, אני הייתי עם נוסע ולאף אחד מאיתנו לא קרה כלום מלבד שרירים תפוסים לכמה ימים, ברכב השני היתה רק הנהגת והיא קיבלה זפטה לא רעה בראש.

מבחינת אמינות, כמה שאני לא אוהב את מזדה...היא עדיפה על פני סוזוקי, ובהרבה.

פורסם

סוזוקי סוויפט עדיפה

בזכות העיצוב הפנימי המיושן משהו של המאזדה

ויותר בזכות אחיזת הכביש העדיפה של סוזוקי,ההגה היותר מורגש , חווית נסיעה יותר טובה במיוחד מחוץ לעיר.

בתוך העיר אני חושב שאין טעם להשוות מבחינת נסיעה

או שבעצם יש.הסוזוקי קצת יותר חסכונית בתוך העיר ובטח שמחוצה לה

פורסם

הסוויפט החדשה נראית מתוקה ביותר כולל החלק הפנימי אשר נראה (מדגיש: נראה!) מעוצב ונוח ביותר

פשוט עושה חשק לקחת אותה (:

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

הרנו קליאו החדשה לא באה בחשבון?

לדעתי יותר יפה ויותר נוחה מהמאזדה2 והסויפט שלא לדבר על יותר בטחוחה...

VW Polo 1.2 TSI

זה לא הגודל, זה הביצועים! :wink:

פורסם

בהמשך לנסיון שלי להוציא עוד ישראלי אחד מהסטיגמה, הרשה לי לשאול אותך ד"ר יקר: לנד רובר דיסקאברי(הג'יפ המגודל והקשוח) VS רנו אספאס (המיניואן מפלסטיק) - מי לוקח?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אחזור שוב ושוב - אינני מומחה לנושא - ורק יצא לי לקרא כמה מאמרים כאלה ואחרים. וגם שאלתך לא ברורה לי - לוקח במה - בבטיחות? אז שמעתי כי ג'יפים לא הכי יציבים כי מרכז הכובד נמצא גבוה. אלה הדברים שבטח כולם יודעים.

פורסם

ועוד בא לי להגיד דבר מה על הניסוי שבסרטון. ראשית כל שוב אחזור על כך כי אינני מומחה לנושא הבטיחות ואינני פיזיקאי, ובכל זאת מותר לי לבטא דעות משלי...

בניסוי הרכבים נסעו אחד לקראת השני במהירות עירונית. לדעתי מדובר במצב יחסית נדיר, כי במהירויות כאלה לנהגים בד"כ ישנה האפשרות להגיב - אולי לסטות ממסלול ההתנגשות, אולי לעשות ברקסים ואולי אף למנוע את ההתנגשות לגמרי או לפחות להקטין את מימדיה.

לא כך בד"כ מתרחשות רוב ההתנגשויות החזיתיות. המהירויות שם הרבה יותר גבוהות וגם ההתנגשות החזיתית במהירויות כאלה תראה אחרת לגמרי. ניתן לחשב בקלות מה צריכה להיות המהירות ומשקל הרכב על מנת שתהיה אנרגיה קינטית מספיקה על מנת להרים אותו לגובה כזה או אחר. אזי ככול שמהירות ההתנגשות תהיה גבוה יותר, כך חלק גדול מהאנרגיה תלך לא על מעיכה של הרכב השני ועצירה בתוכו אלה אל המשך התנוע תוך שינוי כיוון. המשך תנועה כזה הוא בד"כ באוויר. הרכב אף. אגב יכול לעוף די רחוק. סביר להניח כי רנו יעוף הרבה יותר רחוק מוולוו כאשר מהירותם זהה. במצב כזה יתכן כי וולוו רק יזרק הצידה ורנו כן יעוף. אזי לא יעזרו לא כריות האוויר ולא התקני בטיחות כאלה ואחרים. חוץ מזה ברוב המקרים המהירויות של רכבים לא תהיה זהה. יתכן ונהג אחד זיהה את המצב לפני אחר והספיק ללחוץ על הברקסים. זה גם יכול לשנות את המצב. לכן לדעתי אין ערך רב לניסוי שהוצג.

לחזות תוצאה של התנגשות כזות או אחרת ניתן על ידי הסימולציה במחשב על. לא שמעתי כי נעשים דברים כאלה. לא שאני מזלזל לגבמרי בנושא של הכוכבים, אלה לוקח אותו בערבון מוגבל.

פורסם

ד"ר נכבד, במהירות גבוה יותר לא ישאר כלום מ-2 הרכבים, יש סיבה למה בודקים גם במבחן הזה וגם ב-NCAP במהירות הזו.

ברור שכל התוצאות של המבחנים האלה מדמות מצב אחד של תאונה אבל כאשר חוזרים על אותה תאונה כאשר המשתנה היחיד הוא סוג הרכב זה נותן לך אינדיקציה לגבי הבטיחות הכללית של כל רכב.

בעבר נטען שיצרני הרכב בונים רכבים עם פרונט חזק כדי שיעברו את הבדיקות ולכן הוסיפו גם מבחני ריסוק צדיים ומאוחר יותר גם מבחנים שבודקים עד כמה הרכב מזיק במקרה של דריסה.

אני זוכר תוכנית של טופגיר מלפני כמה שנים שבה הביאו לאולם מספר רכבים שעברו "תאונה" סטנדרטית של NCAP והראו את ההבדל האדיר בין תא נוסעים של רכב 3 כוכבים ו-5 כוכבים.

אתה צריך להבין שזה לא עניין של פיזיקה ומשקל. היום בונים את התא נוסעים מחוזק מאוד בכדי ליצור מעיין תא הגנה לא יתעוות בזמן תאונה כי זו הסכנה האמיתית.

קוקו, אי אפשר להניח מתאונות אישיות איזה רכב בטוח יותר. אני אתן לך דוגמא מהצד השני, חבר שלי עם 106 ראלי דור שני נכנס פעמיים בקיר הפרדה (קדימה ואחורה) ולאחר מכן עף לשיחים בצד השני של הכביש ויצא מהאוטו בהליכה ללא שריטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נושא הבטיחות הוא מעניין ביותר אך איננו מתפתח בצורה אחידה בתחומים שונים. כך למשל נושא בטיחות ברפואה וטיסה מפותח ונחקר יותר מתחומים מסויימים אחרים. לכן FDA איננו מסתמך על תוצאות בדיקה או ניסוי כזה או אחר, אלה ישנה סידרה ארוכה של בדיקות, מבחנים, תקנים וכו כו'. לאחרונה יצא לי לטפל במכשיר הינשוף (בדיקת נשיפה לנהגים שיכורים). זה שבארץ לא מקויימים תקנים הבינלאומיים בסיסיים ניחה... אלה שלערכתי אפילו לאחר קיום התקנים שנכתבו על ידי מומחי התביעות מכשיר שכזה היה נזרק מכל המדריגות על ידי FDA. במקום להרבות במילים בנושא הניסויים אני מציעה לקרוא מאמר מעניין ביותר:

http://works.bepress.com/cgi/viewcontent.cgi?article=1000&context=dr_boaz_sangero

ברמת הידע שיש לי כרגע אינני יכול להעריך עד כמה רציני הנושא של הכוכבי הבטיחות. אך מתוך החומר שלמדתי עד כו נוצר הרושם שהנושא קצת מאחור בהשוואה לתחומי בטיחות אחרים.

ביחס לרצינות הפגיעה במהירויות כאלה ואחרות הייתי מציע לך לפתוח ספרים לפיזיקה וחוזק החומרים. דברים נחקרו מזמן וידועים היטב. כאשר אנרגיה קינטית איננה מספיקה על מנת להפוך את כיוון התנוע של שני הרכבים גם יחד היא תתבזבז ברובה על עצירה תוך מעיכה. כאשר היא גדולה יותר ומספיקה על מנת לשנות את הכיוון גם של הרכב השני, פחות אנרגיה תתבזבז על מעיכה אלה על תנועה בכיוונים אחרים, כולל התעופה באוויר. אגב, לא תמיד התאונות של התנגשות במהירויות גדולות הן קטלניות, הכל עניין של מזל. אך אציין שוב כי לא למדתי את הנושא לעומק ואין בידי ניתונים אלה הערכות גסות.

פורסם

זה בדיוק ההבדל בין הרנו לוולוו (דוגמא שהוצגה בשרשור הזה). לרנו (למרות מימדיה המיניאטורים יחסית לוולוו) יש איזורי קריסה שאמורים לספוג את האנרגיה בניגוד לוולוו שלא תוכננה כך ולכן היא מעבירה את כל האנגריה של התאונה לתוך תא הנוסעים וגורמת לנזקים גוף חמורים.

חיפוש של 2 שניות ביוטיוב מצא לי בדיוק את הפרק של טופגיר שחיפשתי:

http://www.youtube.com/watch?v=k0kB2SqZqZ0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

אלה הדברים שידועים לי היטב. שוב אבהיר את עמדתי. אינני אומר כי נושא הכוכבים הוא זניח ובטל בשישים. להפך, אני תמיד מדגיש כי הנושא חשוב, אלה שאת חשיבותו האמתית קשה לי להעריך, במיוחד כאשר מתלהט הויכוח בין 4 ו-5 כוכבים. אני באופן אישי לא הייתי בוחר רכב אך ורק על סמך הכוכבים, אלה מתוך מגוון רחב של שיקולים.

פורסם

אני לא חושב שהמטרה שלהם זה לא לסקול באבנים כל רכב שלא זוכה ב-5 כוכבים אלא להרחיק אותנו מרכבים עם 3 כוכבים ומטה שבהם יש סכנת חיים ברורה ומוחשית בתאונה מסוג זה (לדוגמא הפרילנדר מהסרטון, רכב גדול ומאסיבי שאני לא הייתי חושב עליו כלא בטוח אבל המבחן הזה הראה שבתאונה כזו יש סבירות גבוה שהיית נהרג או יוצא עם נזק רציני).

ד"א, לפעמים ההבדלים בין 4 ל-5 כוכבים כ"כ סתמי, לדוגמא מקבלים נקודות בונוס על זה שיש צפצוף כאשר הנהג/הנוסע לא חגורים וכו'.

כמובן שאני מסכים אתך שלא צריך לבחור רכב רק לפי מספר הכוכבים שיש לו וכדי לאמת את זה אני אעיד שאני נוסע יום יום ברכב כמעט בן 40 שנה שאני צריך להגיד תודה שיש בו חגורות בטיחות.

פורסם

הד"ר - מי לוקח במה? בריקוד סטפס - הרי זה די ברור על מה אנחנו מדברים לא?

סך הכל מה שניסיתי להסביר לך הוא שמשקל עצמי של רכב בימינו זה ממש לא הכל.

הוולוו בסרטון היא אולי כבדה וחזקה אבל הרנו היא חכמה, היא תוכננה כך שחלק ממנה יהיה רך ונעים ויספוג את כמה שיותר את אנרגיית התנועה, ע"מ להאיט את הרכב ואילו החלק השני (תא הנוסעים) הוא סופר חזק, וגם הרבה יותר חזק מהוולוו ואותו לא ניתן לחדור.

זאת אומרת ההגה נשאר במקומו, וגם הדוושות, והדלת נפתחת.

הרי הנזק העיקרי בתאונה מגיע מההגה, הקונסולה והדוושות - אם אלא לא זזו נשאר רק האנרגיה שכן החגורה לא תתן לך לעזוב את המושב, גם אם הרכב יתהפך, כרית הוילון,ההגה,ומשענת הראש ימנעו ממך לקבל מכה בראש - מה נשאר? רק לספוג כוחות פיזיקאליים.

אגב - הוולוו במהירות גבוהה, יהיה לא קשה יותר להאיט - בגלל שאף פעם התאונה היא לא 100% חזיתי אלא למשל 40% פגיעה או פחות, היא תעיף קיבינימט את הרנו ותשאף להמשיך להתקדם.

אגב - 50+50 זה 100, עכשיו דמיין את עצמך נכנס בעמוד\קיר ב100 קמ"ש, עדיין היית מעדיף להיות בוולוו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...