Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

עכשיו חזרתי מנסיעה בתוך העיר. מיד אחרי פנייה בעלייה חדה התחילה להבהב הנורה של בלם היד (הוא היה למטה כמובן) ולא הפסיקה שניות ארוכות. למי שלא מכיר הנורה בצורת (!) בצבע אדום.

עצרתי בצד, פתחתי מכסה מנוע ודבר ראשון ניגשתי למיכל של נוזל הבלמים ונדהמתי: חצי מיכל ריק! הוספתי נוזל בלמים שהיה בתוך הערכה לשעת חירום שאירגנתי לעצמי, ומרוב שהיה חסר המיכל נגמר לי באמצע. בסופו של דבר מילאתי כמעט עד הסוף אך עדיין חסר, בכל אופן הנורה כבתה והמשכתי לנסוע.

בפברואר 2008 היתה לי נזילה של נוזל בלמים, ניגשתי מיד למוסך והחליפו את 2 משאבות הגלגל האחוריות לאחר שהתגלו נזילות בהם. בחודש שעבר החלפתי את כל מערכת הבלמים הקדמיים קומפלט לאחר שהצלחות היו מעוותות וגרמו לחריקות בעת בלימה.

בקיצור, תוך 3 שבועות נעלם חצי מיכל של נוזל בלמים. 2 שאלות:

1. איזה נוזל בלמים לקנות מחר עד שאני אגש למוסך בשבוע הבא? זה שמילאתי הוא דוט 4.

2. מאיפה לדעתכם זה יכול לנזול, כל המערכת חדשה? :|

הרכב הוא פיאט אונו 93' מנוע 1.4. טיפול שנתי בוצע לפני חודש בלבד.

תודה מראש.

פורסם

גיא שלום רב!

תשובתי בוודאי לא תפתיע אותך.

יש להגיע למוסך בגרר, או בנסיעה איטית, בצד ימין של הדרך, ללא עקיפה, ובמהירות האפשרית, ללא עיכוב התנועה בדרך, בשעות לא עמוסות!

נוזל הבלמים המומלץ הוא דוט 3.

החשד הסביר ביותר נזילה חזקה ממשאבת בלם מרכזית, ו/או צינור בלם קרוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני יודע שזה סיכון, אבל מחר בערב יש לי נסיעה של סה"כ כ- 90 ק"מ עם הרכב, מה הסיכוי שכל המיכל ינזל דווקא בנסיעה הזו? הריי לקח לחצי מיכל לנזול 3 שבועות למרות שבזמן הזה הרכב כמעט ולא נסע בכלל.

אני חייב להגיע לכנס לימודים. לפני הנסיעה אני רוצה לרכוש נוזל בלמים ליתר ביטחון, מה ההבדל בין דוט 3 ל- 4?

תודה מראש.

פורסם

DOT4 הוא נוזל בלמים איכותי יותר בעל עמידות טמפ' גבוהה יותר מאשר DOT3. למידע נוסף תריץ חיפוש.

ההמלצה החמה שלי לתקלות כאלו זה רק גרר. אני בוודאי לא יכול לכפות עליך שום דבר.

רוצה לקחת סיכונים? יופי, אך אל תבקש לעשות ניתוח אופציות לכשל במערכת הבלמים, שברור שקיים אצלך, אצלינו בפורום.

פורסם
אני יודע שזה סיכון, אבל מחר בערב יש לי נסיעה של סה"כ כ- 90 ק"מ עם הרכב, מה הסיכוי שכל המיכל ינזל דווקא בנסיעה הזו? הריי לקח לחצי מיכל לנזול 3 שבועות למרות שבזמן הזה הרכב כמעט ולא נסע בכלל.

אני חייב להגיע לכנס לימודים. לפני הנסיעה אני רוצה לרכוש נוזל בלמים ליתר ביטחון, מה ההבדל בין דוט 3 ל- 4?

תודה מראש.

אין הבדל מהותי בין דוט 3 ל4.

אין הבדל בין איבוד נוזל בלמים מסיבי בין נוזל דוט 3 או דוט 4 או וויסקי, כשאתה צמוד למשאית מלפנייך, וזאת מבלי קשר למספר הקילומטרים שעליך לנסוע מחר בערב, והסטטיסטיקה של אובדן נוזל בלמים בחצי מיכל במשך שלושה שבועות, לא תקף בסטיסטיקה, של חוקי מרפי וחוקי הביטחון האישי שלך, והנוסעים לצידך בכביש.

בתקווה שהמסר החריף הובן, והתקבל על דעתך.

עם בלמים לא מהמרים, החיים שווים יותר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...