Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום-

אשמח לעצה\רעיון\כיוון. לפני כחודש החלפתי רדיאטור בעקבות סדק ונזילה שהיתה לי ( פורד פיאסטה,שנת 2000).

מאז אותו יום המזגן פולט חום בלבד. בבירור שעשיתי במוסך שבו הוחלף הרדיאטור נבדק והוסבר לי שיש בעיה

ב"ברז" מסויים שמכווין אוויר קר\חם. הוסבר גם שאין קשר בין התיקון לקילקול מכיוון שאלו 2 חלקים נפרדים ומרוחקים ושמדובר בצירוף מקרים בלבד.

הציעו לי לתקן זאת ע"י "ברז" חדש (800 שקל עלות בערך) או התקנת "מעקף לברז" (משהו ידני שפולט רק חום בחורף או רק קור בקיץ ועולה 100 שקל...פחות רלוונטי לי כי למכור אח"כ את האוטו ככה לא יהיה כיף גדול).

השאלה שלי היא האם מישהו מכיר את הבעיה? רעיון כלשהו? המחיר נשמע סביר לכזה דבר? (לא עומדת כבר בעלויות של כל התיקונים...). הצילו.... :( תודה,תודה מראש!

פורסם

מכיר

את יכולה לחפש הודעות שלי בנושא לא ממזמן.

אבל בגדול

החלק בארץ מאוד יקר.

לפעמים אפשר לתקן אותו.

האם אמרו לך מה לא בסדר בחלק? ( שבור, לא תקין חשמלית וכו' )

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

זה בדיוק מה שהיה באסקורט שלי. (שהייתה לי לפני כמה שנים)

הרכבתי ברז קטן, כמעט ולא רואים אותו

על הדרך הזדמנות מעולה לשתוף טוב טוב את המערכת קירור ולהחליף ניזל.

בהצלחה

פורסם

צירוף מקרים לא משכנע, לכי לקבל חוו"ד שניה.

יכול להיות שהרסו על הדרך את הרדיאטור של המזגן או שפגעו באחד הצינורות של הגז.

פורסם

הבעיה בברז הזה ידועה . ברז של מעבר מים חמים מהמנוע לראדיאטור חימום . מדובר בברז שנפתח בצורה חשמלית ומאוד בעייתי בדרך כלל נתקע פתוח ואז נכנס חום בצורה קבועה לרכב ואם המזגן עובד מקבלים אויר מאוד פושר. לפני חודשיים החלפתי אחד חדש ראיתי בעניים מהקופסא ב800 באמת אין חליפי , נהרס לי אחרי חודש וחצי שוב לא להאמין למזלי בעל המוסך לא עשה בעיות והחליף אותו בכלל יש 3 חודשי אחריות רק שלא לקחתי קבלה כי לא ציפתי שיחזור אחרי חודשיים, בכל מקרה הוא החליף לי.

פעם הבאה שאני יתקל מהברז בבעיות אני יעשה את המעקף ,לא נראה לי שווה את ההשקעה והמאמץ ,בכל מקרה לא משתמשים בחימום יותר מידי, אני בכל אופן.

דרך אגב הבעיה אצלי צצה אחרי חודש וחצי כי רציתי לבדוק אם הוא עובר לחום והוא נתקע במצב פתוח או משהו, אני לא מתכוון להעביר אותו לחום יותר.

דבר נוסף צריך לבדוק שהברז מקבל חשמל מבורר חום קור, מזגניסט מתחבר לחשמל שנכנס לברז ובודק אם מגיע חשמל.כדי לבדוק לפני ההחלפה. אני לא ממליץ להחליף אלא מעקף...

פורסם

אני לא מכיר ספציפית את המערכת של הפיאסטה, אבל בעיקרון מערכת המיזוג והחימום לא אמורות לעבוד בו זמנית, כאשר אנחנו על חימום ישנה מגופה בתעלות האוויר שמזרימה את האוויר מהמפוח דרך רדיאטור החימום הפנימי ואל תוך חלל הרכב, כאשר אנחנו על מיזוג או סתם אוויר קר לצורך העניין המגופה מזרימה את האוויר דרך המאדה ולתוך חלל הרכב, נוזל הקירור מוזרם באופן קבוע דרך רדיאטור החימום ואני לא מכיר רכבים שיש בהם ברז כזה.

מה שכן הגיוני זה אולי ישנו מנוע חשמלי שמפעיל את אותה המגופה שבוררת מאיכן יוזרם האוויר לחלל הרכב וזאת הבעייה.

ביצוע מעקף לרדיאטור החימום לא פוטר את הבעייה.

פורסם

כמובן מערכת המזגן והחימום יכולים לעבוד יחדיו וכך הדבר בכל כלי רכב, הנהג או מערכת בקרת האקלים ממקמת את מדף הערבול (mix door/flap) בין האויר החם שמגיע מיחידת הרדיאטור חימום או דרך המאייד מזגן.

בנוסף להשלמת הבידוד בין המערכות קיים לעיתים ברז מכני שעוצר את זרימת נוזל הקירור לרדיאטור חימום הפנימי. זה משפר משמעותית את תפוקת המזגן בימי קיץ חמים שדרוש קירור מקסימאלי.

פורסם

דניאל אני מסכים איתך, שוב בהנחה שהנהג מעוניין שמערכת המיזוג תעבוד רק על קירור כלומר בורר חום/קור עד הסוף על קירור, אין סיבה שהאוויר יזרום דרך רדיאטור החימום.

מה שאני בא להגיד זה שהברז בהנחה שהוא קיים ברכב הנ"ל על הקו לתוך רדיאטור החימום לא יכול להיות סיבה לחוסר תפקוד מוחלט של מערכת המיזוג, הבעייה כנראה במדף שמזרים אוויר רק דרך רדיאטור החימום ולא דרך המאדה.

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה לנתק את צנרת החימום מתא המנוע לגשר בינהם, ובחורף לחבר חזרה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אם אפשר בהזדמנות זאת להדחף טיפה.....

אצלי במזגן באוטו גם תיקנתי נזילה מרדיאטור של המזגן ומלאתי גז וגם המזגן מוציא לרוב אוויר פושר מאוד , חזרתי למוסך ושם אמרו לי שהלחץ במערכת של המזגן מראה 300 (גם ראיתי את זה בעניים) והוא אמור להראות 150 ולכן יש צורך להחליף את המייבש מכיוון שיכול להיות שיש בו סתימה ולכן האוויר לא עובר דרך הרדיאטור ומתקרר מספיק לפני שהוא מגיע לרכב.

הלכתי למוסך אחר ושם אמרו לי אותו הדבר ונתנו לי הצעת מחיר של 350 שקל כולל עבודה

הרכב הוא פיאט אונו שנת 95 עם מזגן לא מקורי.

מה אתם אומרים?? הגיוני?

פורסם
דניאל אני מסכים איתך, שוב בהנחה שהנהג מעוניין שמערכת המיזוג תעבוד רק על קירור כלומר בורר חום/קור עד הסוף על קירור, אין סיבה שהאוויר יזרום דרך רדיאטור החימום.

מה שאני בא להגיד זה שהברז בהנחה שהוא קיים ברכב הנ"ל על הקו לתוך רדיאטור החימום לא יכול להיות סיבה לחוסר תפקוד מוחלט של מערכת המיזוג, הבעייה כנראה במדף שמזרים אוויר רק דרך רדיאטור החימום ולא דרך המאדה.

אם הברז תקוע על מצב פתוח, נוזל חם ימשיך לזרום

בכל מקרה זה סך הכל 4 ברגים, לפעמים זה משחרר את החלק.

מקסימום אפשר להביא מאנגליה

לא שווה לקנות במחירים שבארץ

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...